Asterix Avo Beverenin syöttöpeli liikaa LP Salolle

LP Salo kohtasi kauden ensimmäisessä CEV Cup-ottelussaan belgialaisen Asterix Avo Beverenin. Kotijoukkue taisteli upeasti voiton ensimmäisessä erässä, mutta joutui taipumaan kolmessa seuraavassa. Erityisesti belgialaisten syöttöpeli oli vahvaa ja avaintekijä voitossa. Vieraat veivät ottelun luvuin 1-3, joten jatkopaikka vaatii LP Salolta vieraskentällä vähintään 1-3 voittoa sekä lisäksi kultaisen erän voittoa.

Heti avauserästä alkaen Salohallissa nähtiin kovatasoisia suorituksia pitkissä palloralleissa. Asterix sai kovilla syötöillään LP Salon vastaanottoa rikki ja karkasi jo kuuden pinnan johtoon 7-13. Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen vaihtoi Netta Laaksosen Lena Prokopenkan paikalle takakentälle ja Netan upealla syöttövuorolla Salo vähitellen kiri johtoa kiinni ja meni ohi 15-13. Huikean jännittävää avauserää edettiin tasatahtiin erän loppuun asti, jonka LP Salo lopulta vei 25-23.

Toisessa erässä belgialaiset repivät jälleen johtoa kovien aloitussyöttöjensä turvin. Myös Asterixin keskihyökkääjien Silke van Avermaetin sekä Marlies Janssensin tehokkat satasen hyökkäykset aiheuttivat päänvaivaa kotijoukkueelle. Salolaiset kirivät erässä kahden pisteen päähän, mutta tällä kertaa vierasjoukkueen johto riitti loppuun asti ja erä heille 21-25.

Kolmannessa erässä vierasjoukkue Asterix otti kuskin paikan heti erän alusta saakka ja karkasi nopeasti seitsemän pisteen johtoon. Erän keskivaiheilla LP Salo kokeili myös passarivaihtoa ja otti Krystsina Yagubovan tilalle Viktoriia Tuchashvilin pelinpyörittäjäksi. Vierasjoukkue jatkoi kovaa pommitustaan syöttöruudussa ja vei kolmannen erän selkein numeroin 17-25.

LP Salo sai neljänteen erään terävän startin, mutta joutui jälleen takaa-ajajaksi viiden pisteen päähän. Lotta Piesasen syöttövuorolla kotijoukkue lähti jälleen rajuun taka-ajoon ja sai kurottua eron jo pisteen päähän 12-13. Asterix karkasi jälleen neljän pisteen päähän, mutta salolaiset kirivät edelleen tasoihin 19-19. Erän lopulla vierasjoukkue oli kuitenkin vahvempi verkolla ja vei erän luvuin 22-25 ja koko ottelun 1-3.

Celine van Gestel, Asterix:

-Kova peli tänään, joukkueemme pelasi hyvällä hengellä. Ensi viikolla meidän täytyy myös taistella kovasti, jos haluamme päästä jatkoon. Meillä on tulossa myös ottelu Belgian liigassa, joten ensin keskittymisemme on siinä.

Hillaelina Hämäläinen, LP Salo:

-Tappio harmittaa. Ensimmäisessä erässä oli hyvä nousu, mutta muissa erissä se jäi vajavaiseksi. Vastustajalla oli kova syöttö ja teimme aivan liikaa suoria vastaanottovirheitä. Kun ne saamme pois niin olemme jo paremmin pelissä mukana. Vastustajalla oli myös kovat keskipelaajat, joten niihin meidän täytyy reagoida seuraavassa ottelussa.

Kris Vansnick, Asterix:

-Onneksi pääsimme takaisin peliin ensimmäisen erän tappion jälkeen. Aloitimme ottelun hyvin, hyvä energia kentällä ja saimme paljon puolustuksia. Meillä oli ottelussa mustia hetkiä, mutta pääsimme niiden yli ja saimme hoidettua voiton. LP Salo on kokenut joukkue ja heillä on hyviä pelaajia, joten täytyy taistella myös seuraavassa ottelussa. Meillä on jo lauantaina Belgian liigan ottelu, joten toivon että palaudumme siihen tarpeeksi.

Tomi Lemminkäinen, LP Salo:

-Vastustaja oli juuri sellainen kuin odotimme. Todella kova syöttö – he tekivät 16 ässää, joka on liikaa meidän kotikentällämme. Myös keskipelaajat olivat kovia, kahdestaan he tekivät 35 pistettä emmekä saaneet hakkuriinkaan otetta. Verkkopalloissa olimme liian varovaisia. Suomen liigassa voimme pärjätä välttelemällä virheitä, mutta tällä tasolla emme. Pilvi Kettunen pelasi tänään rohkeasti ja omalla tasollaan. Myös Netta Laaksonen toi meidät takaisin peliin ensimmäisessä erässä.

LP Salo – Asterix Avo Beveren 1-3 (23-25, 21-25, 17-25, 22-25)

LP Salo: Kertu Laak 18/+5, Lena Prokopenko 11/-1, Pilvi Kettunen 8/+6

Asterix: Marlies Janssens 20/+12, Celine van Gestel 19/+6, Silke van Avermaet 15/+11

Salon kaupunki palkitsi kotijoukkueesta Netta Laaksosen ja vierasjoukkeesta Silke van Avermaetin.

Yleisöä 1205