Andrikopoulou, Syrjälä ja Vinnell LP Viestin uudet pelaajat

Andrikopoulou, Syrjälä ja Vinnell LP Viestin uudet pelaajat

LP Viestin kauden 2020-2021 joukkueen palaset alkavat loksahdella paikoilleen, kun seura on tehnyt sopimukset kolmen uuden pelaajan kanssa. Joukkueeseen liittyvät Iina Andrikopoulou, Anna Syrjälä ja Beth Vinnell

Kuva: Lentopalloliitto

  LP Viestin uusi hakkuri on LP-Vampulassa kaksi edellistä kautta pelannut Iina Andrikopoulou. Hänen sopimuksensa on yksivuotinen. Iina valittiin kaudella 2018-2019 liigan Vuoden läpimurtopelaajaksi ja hänen pistekeskiarvonsa oli 11,9 pistettä/ ottelu. Suomalaisten korvaan eksoottinen sukunimi tulee kreikkalaiselta isältä, vaikka Iina onkin Harjavallasta kotoisin.

– Iina oli keväällä selkeästi meidän ykkösvaihtoehto hakkurin paikalle ja hienoa, että saatiin hänet tänne. Hän on jo muutaman vuoden ollut isossa roolissa liigassa ja tavoitteena on saada Iina eteenpäin ja kohti ulkomaan kenttiä. Fysiikan lisäksi lajipuolella perustason nostaminen korkeammaksi ovat varmasti tärkeimmät kehityskohteet, sanoo päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

– Siirtyminen LP Viestiin tuntui oikealta päätökseltä jatkon kannalta. On kiva päästä tutustumaan Saloon ja uusiin joukkuekavereihin. Motivaatio ja tahto treenata on huipussaan, siksi on siistiä päästä tekemään yhdessä hommia ja haastamaan itseäni. Odotan saavani uusia oppeja ja toivon kehittymistä pelaajana, Iina kertoo.

Iina Andrikopoulou
Syntymäaika: 25.5.1998
Pituus: 181 cm
Pelipaikka: hakkuri
Kasvattajaseura: Nakkilan Pateri
Ensimmäinen liigaottelu: 6.10.2018
Seura kaudella 2019-2020: LP-Vampula
Saavutukset: Vuoden läpimurtopelaaja 2019, naisten maajoukkueryhmä

Anna Syrjälä (vas.) ja Iina Andrikopoulou Kiikalassa maanantaina 1.6.2020.

Kaksi seuraavaa kautta LP Viestin toista liberon paitaa kantaa viime kaudella naisten 1-sarjaa pelannut Anna Syrjälä

– Annan tulo tuo hyvän kilpailutilanteen liberon paikalle Netan (Netta Laaksonen) kanssa. Meillä on hyvät liberot, joiden molempien suunta on ylöspäin. Anna on erittäin tunnollinen harjoittelija ja uskon, että hän tulee pärjäämään hyvin myös liigatasolla. Anna on kuulunut aina oman ikäluokkansa kärkipelaajiin ja nyt hänen on aika ottaa kovempi haaste vastaan, analysoi Tomi.

– Olen iloinen sopimuksestani, sillä uskon, että Salo on hyvä paikka kehittyä pelaajana. Ensi kautta odotan jo innolla ja toivonkin kovia pelejä ja hyvää tekemistä yhdessä joukkueen kanssa, Anna sanoo.

Anna Syrjälä
Syntymäaika: 20.9.1999
Pituus: 165 cm
Pelipaikka: libero
Kasvattajaseura: Liedon Parma
Saavutukset: A-tyttöjen SM-pronssi 2018, TuTo Lentiksen nousu 1-sarjaan keväällä 2019
Seura 2019-2020: TuTo Lentis (1-sarja)

Kuva: Beth Vinnell

LP Viestin kolmas keskipelaaja kaksivuotisella sopimuksella on kanadalainen Beth Vinnell, joka saapuu Saloon elokuun alussa. Lemminkäinen kertoo, että Anna Czakanin ja Nea Haataisen lisäksi keskipelaajaryhmään etsittiin ja löydettiin videoiden perusteella sopiva pelaaja.

– Neuvottelut olivat helpot ja Bethillä oli kova halu tulla joukkueeseen. Uskon, että keskipelaajien kilpailutilanne tulee viemään koko kolmikkoa eteenpäin.

– Olen todella innoissani ensimmäisestä ammattilaissopimuksestani LP Viestin kanssa. Uskon, että joukkueestamme tulee hyvä ja on hienoa olla siinä mukana. Odotan myös mielenkiinnolla millaista lentopallo Suomessa on, viestittää Beth Atlantin toiselta puolen.

Beth Vinnell, Kanada
Ikä: 24
Pituus: 188 cm
Pelipaikka: keskipelaaja
Joukkue 2014-2020: Calgary Dinos -yliopistojoukkue
Kanadan Universiadijoukkue: 2019
Saavutukset: valittu viisi kertaa Kanadan West All-Star -joukkueeseen, kaksinkertainen USport All-Canadian, Kanada West-mestari 2018  

Joukkueeseen etsitään vielä toista passaria ja 2-3 yleispelaajaa.

Akatemia-joukkueeseen viisi uutta pelaajaa

Viia Rainio (vas.), Vilma Puottula, Jenni Veijalainen, Hilma Nikkanen ja Anni Jalo.

Liigajoukkueen lisäksi myös LP Viesti Akatemia on tehnyt uusia pelaajasopimuksia. Uusien pelaajien joukossa on kaksi Salon Viestin kasvattia: Anni Jalo ja Hilma Nikkanen.

Anni Jalo
Syntymäaika: 14.04.2003
Pituus: 182 cm
Pelipaikka: keskipelaaja
Kasvattajaseura: Salon Viesti

Hilma Nikkanen
Syntymäaika: 08.06.2005
Pituus: 177 cm
Pelipaikka: yleispelaaja
Kasvattajaseura: Salon Viesti

Vilma Puottula
Syntymäaika: 04.01.2003
Pituus: 176 cm
Pelipaikka: yleispelaaja
Kasvattajaseura: Maskun Kataja

Viia Rainio
Syntymäaika: 13.12.2003
Pituus: 176 cm
Pelipaikka: yleispelaaja
Kasvattajaseura: Vammalan Lentopallo

Jenni Veijalainen
Syntymäaika: 26.03.2003
Pituus: 169 cm
Pelipaikka: yleispelaaja 
Kasvattajaseura: Loimaan Jankko

Muokattu 4.6. : korjattu Iina Andrikopouloun tietoja.