Akatemialle voitto Joensuun Jujusta

LP Viesti Akatemia joutui tekemään todellisen iltapuhteen sunnuntain kotiottelussa Joen Jujua vastaan. Kotijoukkue voitti ottelun lopulta 3-2 (25-12, 25-17, 23-25, 14-25, 15-9) ja pysyy 1-sarjan kärkipaikalla.

Kaksi ensimmäistä erää oli täysin Viestin hallintaa ja vieraiden pelätty hakkuri Anna Yefremenko saatiin pidettyä hyvin kurissa. Pitkä erätauko muutti kuitenkin pelin dynamiikkaa ja Juju pääsi paremmin peliin mukaan, kun taas kotijoukkue takkuili hyökkäystensä kanssa. Viidennessä erässä päävalmentaja Janne Harju teki taktisen muutoksen vaihtamalla keskipelaaja Pilvi Kettusen hakkurin paikalle, joka tuotti tulosta. Myös kapteeni Netta Laaksonen pelasi upean viidennen erän tehoilla 6/+6.Niinpä kotijoukkue sai taisteltua itselleen viidennen erän ja otteluvoiton 3-2.

-Yksi sarjapiste menetettiin, mutta tietenkin voitto ilahduttaa. Netta Laaksonen pelasi kauden parhaan ottelunsa ja parhaana palkittu passari Salla Virtanen pyöritti peliä hyvin ja oli tehokas syöttöruudussa. Saimme hyvin joukkueena paikattua ykköshakkurimme Saana Lindgrenin poissaolon. Seitsemästä ottelusta kuusi voittoa, joten alkukauteen täytyy olla tyytyväinen. Seuraava ottelu on vasta 3. marraskuuta, joten saamme muutaman viikon parannella vaivoja sekä keskittyä kunnolla treenaamiseen, kommentoi päävalmentaja Harju.

-Kaksi erää pelasimme hyvää peliä, mutta pitkän erätauon jälkeen vastustaja paransi peliään ja meidän oma peli hieman katosi ja teimme virheitä. Viidenteen erään saimme taas pelin käyntiin pienillä muutoksilla ja hoidimme voiton meidän nimiin, kertoi tehokkaan ottelun pelannut Netta Laaksonen

Parhaat pisteet:

LP Viesti Akatemia: Netta Laaksonen 20/+12, Pilvi Kettunen 16/+9, Tuuli Kukkonen 14/+2

Joen Juju: Anna Yefremenko 24/+9, Jasmin Vatanen 10/+3, Sini Kesänen 8/-3