Akatemia päätti runkosarjan voitolla

Akatemia päätti runkosarjan voitolla

LP Viesti Akatemian runkosarjakausi 2019-20 päättyi sunnuntaina 0–3 -vierasvoittoon Pihtiputaalla paikallisen lukion ja Plokin yhteisjoukkuetta vastaan. Lukemat olivat salolaisille 15-25, 24-26 ja 16-25. Pelin päätyttyä Akatemia nousi sarjataulukossa neljänneksi, mutta kun Kuortaneen valmennuskeskus myöhemmin voitti oman ottelunsa, se nousi neljänneksi ja LP Viesti Akatemian lopullinen sijoitus on viides.

Salolaisten lähtökohdat viikonlopun toiseen matkaotteluun olivat lauantaita paremmat, kun Arita Ternava ja Inka Mehtola saatiin mukaan, lauantaina he olivat liigajoukkueen mukana WoVo-ottelussa. Molemmat olivat vahvasti esillä ja tekivät 12 pistettä: Inka Mehtolan teholuvut olivat keskipelaajalle komeat 12/+10, Arita Ternava teki lukemat 12/+3.

Joukkueen ykkönen oli lauantaiseen tapaan Teija Vuorenmaa, joka tykitti numerot 18/+8 tilastoihin. Lida Markula palasi liberon paikalle ja nosti 25 vastaanottoa 40%:n tehoilla.

Ensimmäistä ja kolmatta erää salolaiset veivät selkeästi, toisessa erässä parasta oli kiri lukemista 18-11 niukkaan 24-26 -erävoittoon. Kotijoukkue johti vielä mm. lukemin 20-14, 21-15 ja 23-20, sai kaksi tilaisuutta katkaista erän, mutta kun eräpallot eivät tuottaneet tulosta, Akatemia teki Veera Mäkelän syöttövuoron aikana neljä peräkkäistä pistettä ja vei erän.

Päävalmentaja Janne Harju oli tietenkin tyytyväinen voittoon.

– Pelaajatilanne parani lauantaista, mutta samalla myös koko joukkue esiintyi terävämmin kuin Oulussa. Tiedettiin, että Pihtipudas on kova puolustusjoukkue ja sillä asenteella lähdettiin peliin. Puolustuspelimme oli Kisko-ottelua parempi, voitettiin puolustusten jälkeen kahdeksan palloa enemmän kuin vastustaja ja lisäksi vietiin ässäsyötöt 11-7, kiitteli Harju joukkuettaan.

– Kaikissa tilastonumeroissa oltiin lopulta vastustajaa parempia, joten parempi joukkue voitti, tiivisti Harju.

Heti pelin jälkeen Akatemia loppusijoitus runkosarjassa oli vielä auki, mutta Harjulla olivat jo ajatukset pudotuspeleissä.

– Kuortanetta vastaan jatketaan ja voimme keskenämme sopia, miten kaksi ottelua pelataan. Jos voitot ovat kahden ottelun jälkeen tasan, pelataan toisen pelin jatkeeksi vielä yksi ratkaiseva erä jatkoon menijän selvittämiseksi, kertoi Harju.

Janne Harju ei ollut yllättynyt 1-sarjan kärkijoukosta runkosarjassa.

– HEL Volley, Raision Urheilijat ja Kisko ovat ihan odotettua kärkikolmikkoa, meidänkin sijoitus oli jokseenkin odotettu, on se sitten neljäs tai viides, kuvaili Harju ennen Kuortaneen viimeisen ottelun tulosta.

– Meille osui kauteen kaksi alisuoritusta, kaksi kotiottelua: JyLe- ja PuMa-ottelut olivat pettymyksiä. Kaiken kaikkiaan sijat 4-5 ovat meille ansaittuja.

– Nyt on kaksi vuotta pelattu tällä järjestelmällä ja minun – ja monen muunkin – mielestä tämä valtakunnallinen 1-sarja on ollut hyvä ratkaisu. Suomi on iso maa ja matkoja tulee, mutta aika hyvin ovat joukkueet saaneet matkojaan järjestettyä. Tällä kaudella oli lisäksi hienoa, että vielä parilla viimeisellä kierroksella ratkaistiin pudotuspeleihin menijät lopullisesti, muistutti Harju.

Hieman ongelmia tuottavat pudotuspelien osuminen ylioppilaskirjoitusten kanssa päällekkäin.

– Monissa joukkueissa on pelaajia, jotka kirjoittavat kevään aikana ja se on jonkinlainen huomioon otettava asia, toteaa Janne Harju.

Sarjakaavion mukaan pudotuspelit alkavat ensi viikolla.