Akatemia koki tappion Kiskoa vastaan vain kahdeksan pelaajan joukkueella

LP Viesti Akatemia ei saanut Oulun urheilutalolta sarjapisteitä eikä edes erävoittoja naisten 1-sarjan toiseksi viimeisessä runkosarjan ottelussaan. Sarjakolmonen otti kotivoiton lukemin 3-0 (25-16, 25-17 ja 25-16).

Jo etukäteen oli tiedossa, että Akatemian joukkue joutuu peliin hyvin kapealla ryhmällä: kentällä olevan kuusikon/seitsikon lisäksi penkillä oli vain yksi vaihtopelaaja. Syy oli siinä, että LP Viesti Mestaruusliigan joukkue oli samoihin aikoihin omassa pelissään Rovaniemellä eikä liigapelureita ollut nyt mahdollista antaa Akatemian käyttöön. Pitkän pelimatkan toisessa pelissä sunnuntaina Pihtiputaalla tilanne on toinen, kun liigajoukkueella on myöskin peli samalla paikkakunnalla.

LP Viesti Akatemian selkeä pisteykkönen oli Oulussa Teija Vuorenmaa, joka takoi kotijoukkueen tilastoinnin mukaan 14 pistettä – toki useiden hyökkäysvirheiden väsyttämänä, jonka takia tehot olivat miinuksella kahden pisteen verran. Roosa Hörkkö säesti mukavasti 9/+1 pisteellä ja yleensä liberopaita päällä pelaava Lida Markula 5/-4 pisteellä.

– Tappiolukemat voisi hyväksyä helpommin, jos ne olisivat tulleet hieman toisella tavalla, vähemmillä virheillä ja paremmalla puolustuksella. Otetaan kuitenkin huomioon, ettei tällaisella kokoonpanolla ole kertaakaan harjoiteltu ja penkiltä ei voinut nyt saada apuja, huomautti Akatemian päävalmentaja Janne Harju ja oli sillä taustalla jopa lievästi tyytyväinenkin.

– Lida teki mukavat pisteet vieraalla pelipaikalla, Roosa oli vahva syötöissä, tiivisti Harju numeroita.

– Johanna Passia ehkä jännitti liberovastuu, mutta hyvin hän siitä selvisi.

Kiskosta selkeä ykkönen oli hakkuri Roosa Määttä, tehot 15/+13.

1-sarjan sunnuntain vajaalla runkosarjan päätöskierroksella pelataan vielä kolme ottelua, TuTo Lentis – RaisU, Pihtiputaan lukio/Ploki – LP Viesti Akatemia ja Kuortaneen valmennuskeskus – PuMa-Volley.Salolaisittain ainoa panos peleissä on se, missä LP Viesti Akatemia aloittaa pudotuspelit, kotona vai Kuortaneen vieraana – vastustaja on siis joka tapauksessa valmennuskeskuksen joukkue.

– Katsotaan millä kokoonpanolla sunnuntaina pelataan, mietitään sitä liigapelin jälkeen Tomi Lemminkäisen kanssa, pohti Harju pyhän peliä.

Sarjatilanne ennen päätöskierrosta linkissähttps://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vb2019a&sarja=N1