LP Viesti otti revanssivoiton Kangasalla

Keskiviikkona LP Viesti kohtasi Mestaruusliigan kärkiottelussa vieraskentällä LP Kangasalan. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa LP Kangasala kukisti Viestin Salohallissa 0-3, joten salolaiset lähtivät hakemaan revanssia ottelusta. Tällä kertaa oli LP Viestin vuoro viedä pisteet mukanaan jännittävässä kärkiottelussa. LP Viestin voittoputki on kasvanut nyt kymmeneen ja takana on peräti seitsemän 3-0 voittoa.

Ottelun avauserä oli tasainen ja molemmat joukkueet esittivät hyvää torjunta-puolustuspeliä. Erän lopulla Viesti karkasi jo kolmen pisteen johtoon 17-20, mutta kotijoukkue kiri tasoihin 21-21. Kuitenkin LP Kangasalan muutaman huolimattoman suorituksen avulla Viesti karkasi erävoittoon luvuin 21-25.

Toiseen erään kotijoukkue Kangasala lähti ryminällä ja LP Viesti turvautui ensimmäiseen aikalisään tilanteessa 5-0. Tilanteessa 11-6 Viesti vaihtoi Krystsina Yagubovan tilalle passariksi Viktoriia Tuchashvilin, joka löysi heti hyvin passeillaan hakkuri Kertu Laakin. LP Viesti kiri tilanteen tasoihin 12-12 Laakin hyvällä syöttövuorolla ja repi johtoa erän loppupuolella. Viesti johti erän loppua jo 18-23, mutta Kangasala kiri edelleen iholle. Pilvi Kettunen päätti torjunnalla erän ja vaiherikas toinen erä lopulta Viestille 23-25.

Kolmatta erää LP Viesti lähti viemään heti alusta saakka ja pääsi jo viiden pisteen karkumatkalle 6-11. Viki Tuchashvili jakoi passeja monipuolisesti ja hyökkääjät onnistuivat laajalla rintamalla. Viesti pysyi karkumatkalla loppuun asti ja vei kolmannen erän selkeästi numeroin 17-25 ja koko ottelun 0-3.

-Syksyn pelit ovat menneet hyvin ja oma peli kulkee. Joukkue pelaa hyvin yhteen ja meillä on kivaa kentällä, joten mikäs siinä pelatessa. Tänään ratkaiseva tekijä oli se, että olimme kovempia ratkaisupalloissa. Uskon, että pystymme parempaankin, sillä ajoittain oli tahmeaa, kommentoi yleispelaaja Lotta Piesanen Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

LP Kangasala – LP Viesti 0-3 (21-25, 23-25, 17-25)

LP Viesti: Prokopenko 13/+5, Laak 12/+8, Piesanen 10/+6

LP Kangasala: Peit 14/+5, Haneline 10/+4, Taylor 8/+3

LähiTapiolan pisteet: 3 Lena Prokopenko LP Viesti, 2 Mila Viljanen LP Kangasala, 1 Viktoriia Tuchashvili

Parhaat pelaajat: LP Viesti Lena Prokopenko, LP Kangasala Nette Peit

PRO Libero: Tiiamari Sievänen LP Kangasala

 

Mestaruusliigan otteluraportti: https://www.mestaruusliiga.fi/uutiset/lp-viesti-haki-revanssivoiton-kangasalta.html

Ottelutilasto: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1483&ID=45&CID=66&PID=46&type=LegList