LP Kangasala vei pisteet kotiavauksessa

LP Viesti kohtasi kauden ensimmäisessä kotiottelussa LP Kangasalan. Vierasjoukkue voitti ottelun suoraan 0-3 (24-26, 26-28, 17-25).

Ottelun alussa kukitettiin viime lauantaina 400. liigaottelunsa pelannut Hillaelina Hämäläinen. Hämäläinen jakaa nyt kaikkien aikojen tilastossa viidennen sijan Kaisa Nymanin kanssa 401 ottelulla.

Avauserä alkoi kotijoukkueelta hermostuneesti, kun taas LP Kangasala puolusti ja hyökkäsi vahvasti mm. Nette Peitin ja Jooa Hännisen johdolla. Vieraat siirtyivätkin jo 9-16 johtoon ja erä näytti olevan selvää Kangasalan hallintaa. Kotijoukkue sai pikkuhiljaa koneitaan käyntiin ja kiri 14-16 tilanteeseen sekä selvitti erän lopulla kolme Kangasalan eräpalloa ja tasoitti 24-24. Vieraat olivat kuitenkin tehokkaampia erän lopussa ja avauserä heille 24-26.

Toinen erä oli kuin toisinto ensimmäisestä – LP Kangasala hallitsi ottelun alkua ja johti erän loppua jo 21-24. Lena Prokopenkon ja Anna Czakanin vahvan verkkopelin ansiosta Viesti nousi vielä tasoihin ja sai eräpallonkin 25-24. Kangasala käytti kuitenkin loppuerän paikat hyödykseen ja vei toisenkin erän jatkopalloilla 26-28.

Kolmannessa erässä LP Kangasala piti johtonsa erän loppuun asti ja marssi selkeään erävoittoon 17-25

Jooa Hänninen, LP Kangasala:

– Hyvä ja ehjä ottelu meiltä kokonaisuudessan. Hyökkäyksessä olimme tänään vahvempia kuin vastustaja.

Lena Prokopenko, LP Viesti:

-Teimme tänään aivan liikaa virheitä. Se on asia, joka meidän tulee parantaa seuraavaan peliin.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

– Aloitimme hyvin kaksi ensimmäistä erää. Kahdeksassa pisteessä olimme jo karkumatkalla ja 20 pisteen tienoilla saman verran, mutta erien lopuissa oli tiukkaa. Totta kai pitää olla tyytyväinen, kun Salohallista lähtee 3-0 voiton kanssa. Tänään olimme torjunnassa koko ajan oikeassa paikassa. Vastaanottoa saimme ehjemmäksi, kun Jutta Riikonen tuli kentälle ja hän toi myös syöttöön tehoja. Äärimmäisen tyytyväinen joukkueen esitykseen.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

– Kaksi ensimmäistä erää pelasimme ihan hyvin, sillä hävisimme molemmat jatkopalloilla. Mielestäni suurin ero oli siinä, että teimme helppoja virheitä. Varmistuspelissä oli iso ero, jos meidän pelaaja löi torjuntaan niin se säännöllisesti oli meidän kentässäkin, toisin kuin Kangasalan puolella peli saattoi vielä jatkuakin. Harmittaa, että häviämme tällaisiin asioihin. Viimeisessä erässä taisi jo uskokin loppua. Kahdessa ensimmäisessä erässä hienot nousut joukkueelta, siitä täytyy nostaa hattua. Tosin numerot voisivat olla rumemmatkin ilman näitä nousuja. Perjantaina jatketaan, ja vastus ei ainakaan helpotu.

Parhaat pelaajat: LP Viesti Lena Prokopenko, LP Kangasala Mita Uiato

Lähitapiolapisteet: 3 Mita Uiato, 2 Jooa Hänninen, 1 Lena Prokopenko

Parhaat pisteet: LP Viesti, Lena Prokopenko 20/+4, Kertu Laak 10/0, Lotta Piesanen 9/+6

LP Kangasala, Nette Peit 17/+11, Kayla Haneline 11/+7, Jooa Hänninen 11/+6

Yleisöä 1040