Hillaelina Hämäläinen valittiin jo toisen kerran Salon parhaaksi urheilijaksi

LP Viestin (ja Suomen maajoukkueen) taitava libero on valittu toisen kerran urallaan Salon parhaaksi urheilijaksi. Vuoden 2017 osalta valinta julkaistiin tiistaina kaupungin ja Salon Urheilun Ystävät -60:n yhteisesti järjestämässä tilaisuudessa.

Ensimmäisen kerran valinta osui “Hiltsuun” kuusi vuotta sitten eli 2011. Kaikkiaan lentopalloilija on Salossa palkittu kaupungin parhaana urheilijana nyt 12 kertaa. Palkinnon on saanut kahdeksan eri henkilöä, sillä Hillaelina Hämäläisen lisäksi Olli Aakula on valittu parhaaksi useammin kuin kerran (kolme kertaa). Lisäksi 2010 koko LP Viestin naisjoukkue sijoitettiin ykköspaikalle.

Tiistai-illan palkitsemistilaisuudessa julkaistiin niin kymmenen parhaan lista kuin lajienkin parhaat. Hillaelina Hämäläisen jälkeen kärkikolmikkoon mahtuivat Vilpas Vikingsin koripalloilija Mikko Koivisto ja Salon Vilppaan yleisurheilija Wilma Murto. Hän oli vuonna 2016 kaupungin paras – ja häntä ennen vuonna 2015 LP Viestin silloinen libero Roosa Koskelo. Kärkikymppiin mahtui LP Viestistä lisäksi kuudenneksi sijoittunut yleispelaaja Noora Kosonen.

Myös vuoden joukkueen titteli tuli LP Viestille – olivathan saavutuksina vuonna 2017 Suomen mestaruus ja Suomen cupin voitto.

Palkittaviin kuului LP Viestistä (ja Salon Viestistä) myös hakkuri Saana Lindgren, “kategoria” on nuorisourheilija, joukkuelajit, alle 18-vuotta.

Aiempia Salon parhaita urheilijoita lentopalloilijana ovat olleet Jukka Rajakangas, Pekka Liukkonen, Nisse Huttunen, Olli Aakula, Aki Riihimäki, Riikka Arminen, Hillaelina Hämäläinen ja Roosa Koskelo. Vuonna 2010 koko LP Viestin naisjoukkue valittiin kymmenen parhaan listalla kärkeen.

Urheilun Ystävien käytännön mukaan parhaaksi voidaan valita suomalainen henkilö, joka on koko vuoden edustanut salolaista seuraa. Salon parhaat on valittu vuodesta 1960 lähtien – eli samasta vuodesta jolloin Salon kauppalasta tuli kaupunki.

Libero Hillaelina Hämäläinen pelaa parhaillaan LP Viestissä kahdeksatta kauttaan. Aiemmilta kausiltaan hän on voittanut 6 SM-kultaa ja 3 SM-pronssia sekä 6 Suomen cupin kultaa ja yhden cup-hopean.

Pitkä ura on Tornio Lentis-88:n kasvatilla venynyt jo niin pitkäksi, että hän on naisten pääsarjassa pelanneiden naisten maratontilastossa jo kuudennella sijalla, pelattuja otteluita ennen tämän kevään pudotuspelejä 393. Maaotteluita 29-vuotias libero on pelannut 44 kappaletta.

Helmikuussa 2018 Hillaelina Hämäläinen valittiin ennätyksellisen 25:nnen kerran Mestaruusliigan kuukauden tähdistöön.

LP Viesti onnittelee kaupungin parasta urheilijaa!

Salon kymmenen parasta urheilijaa 2017

1) Hillaelina Hämäläinen, lentopallo, LP Viesti

2) Mikko Koivisto, koripallo, Vilpas Vikings

3) Wilma Murto, yleisurheilu, Salon Vilpas

4) Tero Hovila, ampumaurheilu, Salon Seudun Ampujat

5) Juho Nenonen, koripallo, Vilpas Vikings

6) Noora Kosonen, lentopallo, LP Viesti

7) Samuli Eriksson, yleisurheilu, Salon Vilpas

8) Elina Kakko, yleisurheilu, Perttelin Peikot

9) Miika Kirmula, suunnistus, Angelniemen Ankkuri

10) Lucas Gabrielsson, jalkapallo, Salon Palloilijat

.

Salon paras urheilija v. 1960 alkaen / lentopalloilijat:

1981 Jukka Rajakangas

1983 Pekka Liukkonen

1995 Nisse Huttunen

1999 Olli Aakula

2000 Olli Aakula

2003 Aki Riihimäki

2004 Olli Aakula

2009 Riikka Arminen

2010 LP Viesti

2011 Hillaelina Hämäläinen

2015 Roosa Koskelo

2017 Hillaelina Hämäläinen