LP Viestille lauantaina täysi pistepotti 3-1 -voitolla ja varmistus kärkikaksikkoon

LP Viestin ja LiigaPlokin toinen kohtaaminen kahden päivän sisällä ei ollut ihan yhtä tunteikas ja kuumahenkinen kuin perjantain peli, mutta silti hyvätasoinen taistelu liigapisteistä. LP Viesti oli lukenut läksyjään perjantaista enemmän ja kuittasi sille tärkeät kolme sarjapistettä 3-1 -voitolla. Erät merkittiin Salohallin lauantai-illassa 25-19, 25-19, 21-25 ja 25-16.

Lauantain ottelussa hyvää kautta pelaava LP Viestin keskipelaaja Anna Czakan sai 2 Lähi-Tapiola -pistekilpailun pistettä ja niillä Salon Viestin kasvatti varmisti jo ennen kahta viimeistä peliä pistekilpailun kokonaisvoiton. Pistetilanne tässä linkissä.

Eräpisteet kuvastavat varsin osuvasti pelin kulkua: kaksi ensimmäistä erää olivat kotijoukkueen lievää hallintaa, kolmannessa vieraat saivat 0-4 -alulla johdon, joka kesti samansuuruisena loppuun saakka – neljännessä erässä LP Viesti karkasi teknisen aikalisän (14-13) jälkeen erä- ja otteluvoittoon. Kolmen pisteen täyspotti varmisti salolaisille runkosarjassa vähintään kahden parhaan joukkoon sijoittumisen.

LiigaPlokin parhaana palkittu, tilastojenkin valossa (22/+15) paras pelaaja, hakkuri Canace Finley totesi myös LP Viestin paremman valmistautumisen.

– LP Viesti oli selvästi meitä paremmin valmistautunut tähän peliin. Vain kolmas erä oli meille parempi, mutta muuten kotijoukkue hallitsi. Esimerkiksi oma syöttömme ei ollut niin hyvä kuin edellispelissä.

– Oma peli oli tilastoissa lauantaina perjantaita parempi, yhteispeli passarin kanssa sujui tehokkaammin, kuvaili USA-pelaaja iltaansa.

LP Viestin pelaajista lehdistötilaisuudessa oli Viron 100-vuotisjuhlapäivänä Kertu Laak, joka takoi pisteet 15/+4.

– Yritin olla ajattelematta, että nyt on maani juhlapäivä. Kuten perjantainakin, lauantainkin peli oli vaikea ja kova peli. Tunnetta ei kai ollut ihan samalla tavalla kuin aiemmassa pelissä. Perjantainen voitto oli hieno ja mukava saavutus ja siitä oli helppo lähteä valmistautumaan tähän peliin, myhäili pari päivää sitten 20 vuotta täyttänyt virolaispelaaja.

– Kolmannessa erä nukahdimme, mutta neljännessä tämä viimeinen runkosarjan kotipeli sujui taas hyvin. Runkosarjan jälkeen pitää vielä jokaisessa harjoituksessa parantaa lentopallon kaikkia osa-alueita, ennakoi Kertu, joka pelin jälkeen pääsi viettämään Viron 100-vuotisiltaa vanhempiensa Anna-Maria ja Märt Laakin ja veljensä Oskar Laakin kanssa Salossa.

LiigaPlokin valmentaja Jukka Koskinen oli vähemmän tyytyväinen kuin perjantain pelin jälkeen.

– Ei saatu samalla tavalla tunnetta mukaan kuin perjantaina ja kun LP Viestillä oli pelissä enemmän panosta, tulos oli nyt tämä. Vähän tuntui, että olimme eilisestä yhdestä pisteestä “maha täynnä” -tunteessa.

– Kotijoukkueen passari Viki (Tuchashvili) pyöritti meitä kaksi erää mennen tullen, kolmannessa erässä LP Viesti oli peruslentopallossa löysempi ja hävisi sen takia erän. Neljännessä erässä teimme liikaa virheitä. Vähän ole pettynyt tähän peliin, tiivisti Koskinen.

– Pääsemme päättämään runkosarjan vielä kovassa pelissä HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa, se palvelee valmistautumista pudotuspeleihin, päätti Koskinen, jolla joukkueensa ja taustavoimien kanssa on mitalinkiilto silmissä.

– Aina yritetään voittaa, mutta mitali olisi hyvä saavutus, kiteytti Koskinen.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli moneen asiaan tyytyväinen – myös illan tuomarointiin.

– Tänään oli tiukka käsittelylinja ja mikä parasta, se pysyi tasaisena koko ottelun ajan. Ehkä ihan pelin lopussa oli yksi vihellys jopa liiankin tarkan linjan mukainen, mutta muuten päätuomari Mira Cavén onnistui hyvin.

– Pelasimme kaksi ensimmäistä erää tosi kovilla tehoilla, vaikka toki virheitäkin tuli. Kun hyökkäystehot alkoivat laskea, laski onneksi myös virheiden määrä. Syöttövirheitä tuli liikaa (12 kpl), mutta ässiäkin mukavat yhdeksän. Vikin peli oli todella hienoa, kuten Jukkakin totesi – ehkä pitää pitää hänet kipeänä kauden loppuun saakka, hymähti Lemminkäinen passaristaan, joka oli viikonlopun ajan pienessä kuumeessa ja jätti mm. lauantaisen aamuharjoituksen väliin.

Pisteet:

LP Viesti: Noora Kosonen 16/+10, Kertu Laak 15/+4, Anna Czakan 11/+7, libero Hillaelina Hämäläisen vastaanotto-% 70% / 10 suoritusta

LiigaPloki: Canace Finley 22/+15, Alex Reid 13/+2, Meredith Hardy 7/+3, libero Anniina Matalamäen vastaanotto-% 46% / 26 suoritusta

LähiTapiolan pisteet:

3 pistettä Viktoriia Tuchashvili LP Viesti

2 pistettä Anna Czakan LP Viesti

1 piste Canace Finley LiigaPloki

Otteluisäntä Jokioisten leivän palkitsemat pelaajat: Viktoriia Tuchashvili LP Viesti ja Canace Finley LiigaPloki

LP Viestin kaudesta on runkosarjassa jäljellä kaksi vierasottelua: keskiviikkona 28.2. OrPo – LP Viesti ja 4.3. Pölkky – LP Viesti.

Play off- ottelut alkavat LP Viestin osalta perjantaina 9.3.2018 klo 18.30, vastustaja ei vielä ole varmistunut – vaihtoehdot ovat LP Kangasala, Nurmon Jymy tai LP-Vampula.

PÄIVITYS su 25.2. pelien jälkeen: mahdollisia ovat enää Nurmo ja Vampula.