1-sarjakärki HEL Volley vei pinnat Salosta

1-sarjakärki HEL Volley vei pinnat Salosta

LP Viesti Akatemia pelasi lauantaina sarjakärki HEL Volleytä vastaan hyvän ottelun, vaikka vieraat veivätkin voiton erin 3-1 (28-26, 25-20, 20-25, 25-16).

Päävalmentaja Janne Harju oli nuorten pelaajiensa esityksestä erittäin tyytyväinen ja toivoi lisää lauantain kaltaisia kovia ja tasokkaita pelejä.

-Pelattiin tosi hyvätasoinen 1-sarjan ottelu. Valitettavasti vaan toinen voi voittaa. Meillä oli omat hetkemme kääntää ensimmäinen erä voitoksi, mutta ei vaan saatu erää katkaistua. Muut erät olivat sitten selvempiä.

-Mielestäni kaksi asiaa käänsi pelin helsinkiläisille: he puolustivat määrällisesti enemmän palloja peliin varsinkin kahdessa viimeisessä erässä. Sen lisäksi me myös syötimme useamman verkkosyötön, jolloin vastustajalla ei ole edes mahdollisuutta koskea palloon.

Tilastojen valossa LP Viesti Akatemian peli kestää vertailun 1-sarjan selkeästi parhaaseen joukkueeseen: kotijoukkueella oli enemmän torjuntoja ja parempi hyökkäysprosentti, vain vastaanotossa vastustaja oli parempi.

Salolaisilta parhaana palkittiin Arita Ternava (23/+16). Myös Inka Mehtola pelasi keskellä hyvän pelin, varsinkin torjuntapeli sujui mainiosti.

Joukkueen molemmat passarit pelasivat sovitusti pelin puoliksi: Veera Mäkelä ensimmäiset kaksi erää ja ensimmäistä kertaa LP Viesti Akatemian paidassa pelannut Saana Virtanen kaksi viimeistä, joka palasi lauantaina pitkältä ottelutauolta pelaten onnistuneesti.