1-sarja käyntiin tulevana viikonloppuna

Naisten 1-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna ja LP Viesti Akatemia aloittaa sarjan tuplakotipeleillä lauantaina ja sunnuntaina.

– Kiva päästä viimein pelaamaan sarjapisteistä. Kesän harjoituskausi on sujunut pääpiirteittäin hyvin, poislukien pari pidempikestoista loukkaantumista, kommentoi joukkueen päävalmentaja Janne Harju.

Joukkueen kapteeniksi tulevalle kaudelle on valittu Netta Laaksonen, joka odottaa myös innoissaan kauden avausta.

– Fiilikset tulevasta kaudesta on hyvät ja odottavaiset hyvin treenatun kesän jälkeen. Tavoitteet kaudelle on menestyä mahdollisimman hyvin, pelata ehjä ja tasainen kausi sekä kehittyä joukkueena.

Akatemiajoukkueella on merkittävä rooli nuorten pelaajien kehittämisessä sekä yhteistyössä Mestaruusliigajoukkueen kanssa.

– LP Viesti Akatemia on iso panostus seuralta kehittämään naislentopalloa Salon Seudulla. Ensimmäinen asia oli parantaa harjoitusolosuhteita ja joukkue siirtyi Salohalliin pelaamaan ja harjoittelemaan. Haluamme myös pelata tavoitteellisesti sarjassa ja olemme asettaneet selkeän urheilullisen tavoitteen joukkueelle pelaajien kehittämisen lisäksi, kertoo LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

– Urheilullinen tavoite on sijoittua neljän joukkoon sekä laajemmassa mittakuvassa nuorten pelaajien kehittyminen ja jokapäiväisen laadukkaan harjoittelun tarjoaminen heille. Lisäksi peliajan tarjoaminen liigassa vähemmän peliaikaa saaville pelaajille on todella tärkeää. Vaikka oman joukkueen kokoonpano saattaa hieman vaihdella otteluissa, lähdemme aina voittamaan jokaista ottelua, kommentoi Harju.

Tulevalla kaudella naisten ja miesten 1-sarjat pelataan 13 joukkueen sarjoina. Aikaisemmin 1-sarjajoukkueet on jaettu useampiin lohkoihin. Valmennusjohto näkee uudistuksen hyvänä asiana, sillä se lisää sarjan tasaisuutta ja tasoa.

– 1-sarja on valtakunnallinen, mikä on mielestäni hyvä asia. Se lisää arvostusta ja mielenkiintoa sarjaan, eikä mikään joukkue voi lähteä leikkimään sarjaan. Sarjan suosikit lienevät Puijo-volley, Helsinki-volley sekä Rantaperkiön Isku. Lisäksi Oulun Kiskon nostan sarjan mustaksi hevoseksi, kertoo Harju.

– Sarjassa on mukana noin 30 liigakokemusta omaavaa pelaajaa ja tyttöjen maajoukkue, joten sekin kertoo että tasokas sarja on tulossa, lisää Lemminkäinen.

Joukkue toivookin, että yleisö löytää runsaslukuisesti katsomoon, koska luvassa on varmasti viihdyttäviä ja jännittäviä otteluja Salohallissa!