SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / LP SALO ja VC Maritza yhtä mieltä: keskiviikon ratkaisupeliä odotetaan innolla
 

LP SALO ja VC Maritza yhtä mieltä: keskiviikon ratkaisupeliä odotetaan innolla

LP Viestin maanantaina iltapäivän lopulla järjestämässä Mestarien liigan ennakkoinfossa voi kaikkien sanomiset tiivistää lyhyeen: keskiviikon ratkaisuottelua pääsystä 3. kierrokselle odotetaan innolla. LP SALO ja VC Maritza PLOVDIV pelaavat toisen osaottelun keskiviikkona Salohallissa ja kaikki on vielä jatkon suhteen auki - vaikka Maritza kotivoiton ja 3 pistettä hankkikin.

Puolin ja toisin joukkueiden edustajat, kapteenit ja päävalmentajat lausuivat kohteliaita sanoja toisistaan ja toisilleen. Molemmissa leireissä kiiteltiin hyvää yhteistyötä pelien järjestelyissä.

- Isot kiitokset heti vastaanotosta Saloon, alku on ollut oikein miellyttävä. Ensimmäinen peli Plovdivissa ei ollut helppo vaikka sen voitimmekin. Odotan suurella kiinnostuksella keskiviikon ottelua Salossa, yritämme vielä vähän parantaa peliämme ja katsotaan kuinka käy, totesi joukkueen kokenut kapteeni, yleispelaaja Radosveta Teneva, 36.

- Voitimme kotipelin joukkueena, peli oli tasainen eikä isoa eroa tullut. Se oli meille kauden ensimmäinen virallinen ottelu, eikä ollut helppoa pelata heti Mestarien liigaa, olen onnellinen tuloksesta, muistutti Teneva.

LP SALOn kapteeni Elina Käsnänen kiitteli vielä vieraanvaraisuudesta Plovdivissa, mutta ajatukset olivat toki jo pelissä.

- Plovdivissa tapahtui paljon hyvä asioita, mutta loppusilaus jäi puuttumaan. Se oli kova, tiukka ottelu ja monelle pelaajalle mahtava tilaisuus päästä pelaamaan kansainvälistä vastustajaa vastaan. Odotamme joukkueen kanssa todella paljon kotiottelua Salohallissa! vakuutti Elina selvästi innoissaan.

- Raskaan reissun jälkeen saimme ladata akkujamme vapaan viikonlopun aikana, mutta tänään maanantaina on jo palattu taas salille ja aloitettu viimeistely ylihuomista varten, kertoi kippari Käsnänen.

Pitkään, jo yli 14 vuotta Maritzaa valmentanut Ivan Petkov ei juuri uusia asioita - ymmärrettävästi - "paljastanut".

- Kotiottelumme oli varsin tunteikas peli, koska se oli meille ensimmäinen ottelu mm. uusien pelaajien kanssa. Kaikki kuitenkin jatkon suhteen ratkaistaan vasta Salossa. Meillä oli kaiketi kotiottelun voitossa takana enemmän kokemusta kuin Salolla, arvioi Petkov.

- Ensimmäinen peli oli kova ja pelattiin korkeatasoista lentopalloa. Ja samaa on lupa odottaa myös keskiviikkona, Petkov totesi.

LP SALOn päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kertasi vierasottelua:

- Pelattiin 90% pelistä ehkä kauden parasta peliä, mutta sen puuttuvan 10%:n takia voittoon saakka ei ylletty. Kaudella 2012-13 olimme vastaavassa tilanteessa: hävisimme Ukrainassa Khimik Yuzhnylle 3-1, mutta voitimme kotona 3-2 ja kultaisen erän kautta menimme jatkoon. Minusta Maritzaa voi hyvin verratta Khimik-joukkueeseen, muistutti Lemminkäinen.

- Mutta tietysti meidän pitää onnistua hyvin, että voitamme - yksi voitto kuitenkin riittää, huomautti Lemminkäinen.

Ivan Petkovin mielestä syöttöpeli on yksi keskiviikon avainasioita, samoin side-out -peli (vastaanotto - hyökkäys). Myös Tomi Lemminkäinen arvioi syöttöjen nousevan merkittävään asemaan.

- Meidän pitää selvästi parantaa syöttöämme ja tehdä vähemmän virheitä. Uskonkin, että kotisalissa syöttö onkin parempi kuin Bulgariassa. Joukkueena hävittiin vierasottelu torjunnassa ja puolustuksessa, kiteytti Lemminkäinen.

Ja keitä pelaajia tentin nelikko nostaa esiin keskiviikon kamppailussa:

Elina Käsnänen: passari ja libero (nro 4 Lora Kitipova ja nro 13 Ivelina Monova)

Tomi Lemminkäinen: Kitipova ja paljon pisteitä (21/+20) tehnyt nro 6 Kremena Kamenova

Ivan Petkov: hakkuri Kertu Laak ja passari Viktoriia Tuchashvili

Radosveta Teneva: koko joukkue, mutta erityisesti libero Hillaelina Hämäläinen.

LP SALOn osalta sekä kapteeni että päävalmentaja pitävät tärkeänä saada tukea katsomon puolelta.

- Juuri etenkin Europeleissä kotiyleisön tuki on ollut meille tärkeä ja olemmekin saanet aiempiin peleihin mukavasti väkeä Salohallin lehtereille - sitä odotetaan keskiviikoksikin.

Keskiviikon infossa oli mukana myös Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna. Hän toivotti vieraat osaltaan tervetulleiksi Saloon.

- Urheilu ja tässä tapauksessa naisten lentopallo on tärkeässä asemassa kaupungissa ja on ilo olla sen kaupungin johtaja, jossa on maan paras naisten joukkue, tiivisti Inna ja kertoi vieraille lyhyesti kaupungin vaikeista vuosista, mutta myös aiempaa valoisammista näkymistä monella eri saralla.

Captains LP SALO Maritza PLOVDIV.jpg

Kapteenit Elina Käsnänen ja Radosveta Teneva leppoisissa tunnelmissa infon jälkeen.

Info23102017_kapteenit_valmentajat.jpg

Kapteenit ja päävalmentajat vielä hymyilevin kasvoin - keskiviikkona voi olla toisin...

Maritza_Hanhivaara.jpg

VC Maritza treenasi pitkän matkapäivän päätteeksi maanantaina illalla Hanhivaaran monipuolisessa liikuntakeskuksessa.

Slnjkl_LP SALO_VC Maritza_mainos.JPG

Julkaistu: 23.10.2017 18:33

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti