SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / LP SALO kärsi 3-1 -tappion - ratkaisu kuitenkin vasta keskiviikkona Salohallista
 

LP SALO kärsi 3-1 -tappion - ratkaisu kuitenkin vasta keskiviikkona Salohallista

Kotijoukkue VC Maritza Plovdiv käytti kotietunsa naisten lentopallon Mestarien liigan 2. kierroksen avausosassa torstaina LP Saloa vastaan. Bulgarialaisjoukkue kukisti salolaiset Kolodruma Sport Hallissa erin 3-1 (25-18, 25-20, 23-25, 25-21).

Kotijoukkue puolusti erinomaisesti, eikä siitä muutenkaan löytynyt tarpeeksi heikkoa osa-aluetta salolaisittain pelin ensimmäisen 2,5 erän aikana. Toki LP Salo jopa hallitsi peliä erien alkupuolikkaat, mutta loppuerissä Maritza oli todella vahva.

Salolaisten onneksi se oli kuitenkin kolmannessa erässä terävä ja sai palkinnoksi erävoiton. Ottelun salolaisten kohokohdaksi nousi 16-vuotiaan Roosa Heikkiniemen syöttövuoro kolmannen erän lopussa. Heikkiniemi tuli syöttämään 23-23 -tilanteessa ja syötti ässän sekä rikkoi vastaanoton toisellakin syötöllään tarpeeksi vahvasti.

- Kaikkiaan melko tasainen peli. Olimme aina hyvin mukana toiselle tekniselle, mutta sitten pehmenimme varsinkin hyökkäyspelissä ihan täysin. Ei löytynyt pelaajaa, joka olisi tuolloin tappanut pallot, paketoi peliä LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

- Syötössä ja puolustuksessa meidän piti olla kovempia, mutta ne hävittiin tänään. Varsinkin puolustuksessa tuhritut pallot harmittavat. Kolmannen erän voittoon nousu oli tietysti todella tärkeää.

- Tästä pitää ottaa nyt hyvät asiat mukaan toiseen osaotteluun. Tarvitsemme hyökkäykseen laajemmalla rintamalla onnistujia, kuin vain Kertu (Laak). Sanoisin, että 90% pelistä pelattiin kauden parastamme, mutta loppu 10 % maksoi meille voiton, Lemminkäinen jatkoi.

Toinen osaottelu ratkaisee jatkajan keskiviikkona Salossa

Toinen osaottelu pelataan Salossa ensi keskiviikkona. LP Salolta vaaditaan jatkopaikkaan 3-0 tai 3-1 -kotivoitto sekä perään ns. kultaisen erän voitto.

Otteluparin voittaja jatkaa Mestarien liigan 3. kierrokselle, jossa se kohtaa marraskuun alkupuolella venäläisen Yenisei Kransnoyarskin. Tämän parin voittaja etenee 16 joukkueen lohkovaiheeseen.

Maritza - LP Salo -otteluparin häviäjä puolestaan jatkaa Europelejä CEV Cupissa tsekkiläistä Kralovo Pole Brnoa vastaan joulu-tammikuussa.

LP Salo avasi seitsikolla Viktoriia Tuchashvili, Kertu Laak, Noora Kosonen, Ronja Heikkiniemi, Anna Czakan, Eeva Puukka ja Hillaelina Hämäläinen (L).

Avauserää mentiin yli puolivälin salolaisten ohjaksissa ja ero oli parhaillaan neljäkin pistettä. Maritza käänsi kuitenkin vähitellen erää itselleen ja nousi johtoon 17-16. Tästä kahdesta hyvin puolustaneesta joukkueesta hieman vielä paremmin puolustanut rutisti loppuerän komeasti ja vei sen 25-18.

LP Salon vastaanotto oli hieman vaikeuksissa (30%) ja se vaikeutti Tuchashvilin pelinrakentelua sekä loi kotijoukkueelle helpotusta puolustuspelaamiseen. Erän lopussa Pilvi Kettunen ja Saana Lindgren tekivät debyyttinsä kentällä Mestarien liigassa.

Toisen erän käsikirjoitus oli ensimmäisen kaltainen. Salolaiset aloittivat vahvemmin ja veivät alkupuoliskoa parin pisteen erolla. Maritzan torjunta alkoi tiivistyä ja vaikeuttaa LP Salon hyökkäystä erän edetessä. Jälleen johto vaihtoi omistajaa tilanteessa 17-16. Erän lopun puolustusmyllytyksen jälkeen loppulukemat olivat 25-20. Joukkueen kuopus Roosa Heikkiniemi debytoi erässä syötön verran.

Kolmannessa erässä Pilvi Kettunen otti seitsikossa Anna Czakanin paikan. LP Salo piti nyt johtoa vielä toisella teknisellä aikalisällä 14-16. Maritzan kiri alkoi hieman aiempia eriä myöhemmin, kun se otti nyt johdon tilanteessa 19-18.

Nyt salolaiset kuitenkin haastoivat kotijoukkueen vahvasti nousten 23-23 -tasalukemiin. Kylmäpäisesti päävalmentaja Lemminkäinen vaihtoi toistamiseen illan aikana Roosa Heikkiniemen syöttämään ja neito vastasi luottamukseen kahdella erinomaisella syötöllä.

Neljännessä erässä oli kotijoukkueen vuoro aloittaa vahvemmin (11-8), mutta salolaiset tulivat tasoihin (12-12) ja toiselle tekniselle niukassa johdossa (15-16). Bulgarialaiset ottivat torjunnalla Kerttu Laakin kiinni kaksi kertaa perättäin ja se käänsi erän kotijoukkueen suuntaaan (20-18). Erä lopulta Maritzalle 25-21.

LP Viestin pistenaiset:
Kertu Laak 23/+11
Noora Kosonen14/+6
Eeva Puukka 10/+9
Ronja Heikkiniemi 14/+9
Anna Czakan 1/-3
Viktoriia Tuchashvili 0/0
Hillaelina Hämäläinen (L)
Roosa Heikkiniemi 1/+1
Pilvi Kettunen 4/+2
Saana Lindgren 0/0

Eivät pelanneet: Elina Käsnänen, Tuuli Kukkonen (L), Ella Eloranta

Ässät: 3-2 (LP Salo-Maritza)

Syöttövirheet: 10-5
Torjunnat: 10-9
Hyökkäys%: 36-42
Vastaanotto%: 47-52

Ottelun tuomarit:

Christophe Lecourt (Ranska) ja Andrey Zenovich (Venäjä)

CEV:n kuvat ottelusta: http://cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1036

Salon Seudun Sanomien raportti ottelusta tässä linkissä.

.

LP SALOn jatkoonpääsy kultaisen erän takana

Mestarien liigan 2. kierrokselta jatkoon pääsee joukkue, joka saa kahdessa ottelussa yhteensä enemmän sarjapisteitä.

.

Lähtötilanne ratkaisevaan toiseen otteluun Salohallissa:

VC Maritza Plovdiv 3 pistettä

LP SALO 0 pistettä.

.

LP SALOn on jatkoon ja 3. kierrokselle päästäkseen saatava

* 3 pistettä eli voitto lukemin 3-0 tai 3-1, jonka jälkeen pisteet ovat tasan

* voitettava ns. kultainen erä (pelataan 15 pisteeseen) ja sen voittaja menee jatkoon.

.

VC Maritzan voitto Salohallissa tai 3-2 -tappio vie vierasjoukkueen jatkoon.

.

Plovdiv_Viki_Noora.jpg

.

CEV_Mestarien_liiga_LPViesti_460x260px_kuvarulettiin.jpg

.

Liput ennakkoon:

* netistä seat4.me, suora linkki on tässä

* LP Viestin toimistolta, Helenankatu 17 ma-ti 23.-24.10 klo 9-17

Julkaistu: 19.10.2017 21:09

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti