SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / OrPo LP Viestin vieraaksi lauantaina - tärkeä ja tunteikas ottelu
 

OrPo LP Viestin vieraaksi lauantaina - tärkeä ja tunteikas ottelu

Lentopallon naisten Mestaruusliiga jatkuu LP Viestin osalta lauantaina, kun se kohtaa Salohallissa Oriveden Ponnistuksen.

LP Viesti on sarjassa toisena: 18 ottelua, 15 voittoa. OrPo kerännyt 17 ottelusta 10 voittoa. HPK johtaa liigaa (18/17).

Lauantain pelillä iso merkitys siihen, vankistaako Viesti paikkaansa kakkosena ja toisaalta, pystyykö OrPo nousemaan vielä runkosarjassa haastajaksi.

- Tärkeä peli molemmille. Jos voitamme kuten tietysti yritämme, niin saadaan heihin ehkä lopullinen ero (sarjataulukossa). Meidän tilanne on se, että nyt pitää katsoo taaksepäin, ei eteenpäin. HPK:ta emme saa kiinni ilman muiden apua, sanoo LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sarjataulukkoon viitaten.

Lemminkäinen ei paljasta vielä korttejaan pelaajavalintojen suhteen. Keskiviikon vierasvoitossa Kangasalaa vastaan vaihtopelaajat nousivat tärkeään rooliin, kun jo vakiintuneen aloitusseitsikon pelaajille annettiin lepoaikaa.

- Mietitään tätä pelipäivän aamuna. Katsotaan. Hyvin he (vaihtopelaajat) ovat pelanneet ja olihan meillä Anna Czakan aloituksessa jo keskiviikkona, Lemminkäinen puntaroi.

Ottelu käynnistyy poikkeukselliseen aikaan jo kello 14:00. TV2 televisioi ottelun. Salohalliin on myöskin kutsuttu paikalle junioripelaajia, joiden toimintaa esitellään ottelun yhteydessä. Tarjolla on myös rehtiä evästä, kun otteluisäntä Jokioisten Leipä jakaa 200 ensimmäiselle ruisleivän.

Tunteikas ottelu

LP Viesti - OrPo -ottelu pelataan tammikuun lopulla kuolleen salolaisen lentopallovaikuttaja Jarmo Ilmasen muisto-otteluna. Ennen pelin alkuseremonioita vietetään hiljainen hetki ja LP Viestin joukkue kunnioittaa monivuotisen tukijansa "Japin" muistoa pelaamalla pelin mustissa peliasuissa.

Pitkään salolaisen ja suomalaisen lentopallon hyväksi työtä tehnyt Jarmo Ilmanen kuoli 23.1.2017 pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Jarmo "Japi" Ilmanen oli mukana Salon Viestin lentopallotoiminnassa jo 1970-luvun lopulta alkaen. Alussa painopisteenä oli Viestin miesten lentopallotoiminta, mutta loppuvuosina pääosiin nousi merkittävästi naisten lentopalloilu. "Japi" oli loppuun saakka merkittävä osallistuja, taustahenkilö ja tukija LP Viestin toiminnassa naisten Mestaruusliigassa.

Mestaruusliigan hallituksen toimintaan Jarmo Ilmanen osallistui heti ensimmäisestä liigakaudesta 1995-96 alkaen ja kuului siitä alkaen liigahallitukseen 17 vuoden ajan kauden 2011-12 loppuun saakka. Tuo ajanjakso on pisin yhtäjaksoinen aika liigahallituksen jäsenenä. Keväällä 2012 hän saikin korkean kunnianosoituksen, kun Suomen Lentopalloliitto palkitsi hänet Mestaruusliigan aloitteesta Vuoden lentopallovaikuttaja -tittelillä.

- Toivottavasti mahdollisimman moni Japin ystävä tulee kunnioittamaan yhteisen ystävämme muistoa tuohon otteluun, toteaa LP Viestin päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

Julkaistu: 2.2.2017 14:30

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti