SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / LP Viesti sai todella halutun vahvistuksen riveihinsä - Viki palaa
 

LP Viesti sai todella halutun vahvistuksen riveihinsä - Viki palaa

Naisten lentopallon Mestaruusliigan lokakuussa alkavaan kauteen 2016-2017 valmistautuva LP Viesti sai riveihinsä himoitun vahvistuksen, kun ukrainalaispassari Viktoriia Tuchashvili palaa seuraan 2+1 -vuotisella sopimuksella.

Salolaisjoukkueessa kaksi kautta (2013-2015) pelannut 35-vuotias Tuchashvili piti viime kauden taukoa lentopallosta synnyttäen myös perheen esikoistytön.

Edellisellä Salon visiitillään Tuchashvili auttoi LP Viestin kahteen liigamestaruuteen, Suomen Cupin kultaan ja hopeaan. Hänet valittiin Mestaruusliigan parhaaksi passariksi molemmilla kausillaan ja koko liigan parhaaksi pelaajaksi 2015.Urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen on todella tyytyväinen joukkueen tärkeän palasen löydyttyä tutusta osoitteesta.- Hienoa saada yksi kaikkien aikojen parhaista Mestaruusliigapelaajista takaisin Saloon ja LP Viestiin. Oman sopimuksen jälkeen tiesin että nyt "Viki" on mahdollista saada takaisin tänne ja neuvottelut olivatkin todella helpot ja nopeat keväällä. Kahden vuoden yhteistyön jälkeen hienoa päästä jatkamaan sitä seuraavat 2-3 vuotta.- Kahden vuoden ajalta tullut keskinäinen arvostus ja luottamus antavat hyvät lähtökohdat tulevien kausien yhteistyölle. Joukkueen hyökkäyspeli tulee varmasti parantumaan viime kaudesta tämän sopimuksen myötä.Sunnuntaina Suomeen saapunut Tuchashvili puhkuu myös intoa paluunsa suhteen.- On hienoa palata taas urheilun ja lentopallon pariin. Tauko on muuttanut elämääni paljon perheen kasvamisen myötä. Olen kiitollinen aviomiehelleni, että hän on tukenut minua tässä päätöksessä palata kentille upeasti. Ajatus paluusta oli melko helppo tehdä Tomin (Lemminkäinen) pyydettyä takaisin LP Viestiin. On ilo palata seuraan, jossa olen saavuttanut urani parhaat muistot: upean joukkuehengen, hienon valmennuksen ja koko seuran yhteisön hienon yhteishengen.- Tiedän, että edessä on kova työ palata tasolleni pitkän tauon jälkeen. Yhdessä hyvän valmennuksen ja kovan tahtoni tämä on kuitenkin saavutettavissa. Tähtään aina korkealle: mestaruuteen ja menestykseen kansainvälisillä kentillä. Haluan olla tämän luottamuksen arvoinen, jonka LP Viesti on minulle ja perheelleni suonut. Nähdään peleissä!

Kolme pelaajaa vielä tulossa elo-syyskuussa

Lemminkäinen valottaa myös LP Viestin pelaajatilannetta kokonaisuudessaan.

- Joukkueessa on nyt 12 julkistettua pelaajasopimusta, mutta käytännössä joukkue on jo valmiina. Ensi kaudella joukkueessa on 15 pelaajaa ja loput kolme sopimusta julkaistaan myöhemmin elo-syyskuun aikana. Kyseessä on kaksi laitapelaajaa ja yksi keskipelaajaa.

- Mira Hämäläinen on syyskauden pois riveistä opiskelujen viedessä hänet Kanadaan eli syksy mennään 14 pelaajalla ja kevätkaudella Mira palaa joukkueen vahvuuteen.

- Yhteistyö Salon Viestin kanssa on tärkeässä roolissa vaihtopelaajien peliajan suhteen, koska otteluissa kokoonpanosta on aina 2-3 pelaajaa ulkopuolella. Kesällä on ollut hyvin pelaajia treeneissä kun Salon Viestin puolelta ovat olleet mukana Saana Lindgren, Roosa Heikkiniemi, Olivia Kakko omien pelajienmme lisäksi.

Elokuussa LP Viestillä on ohjelmassa 19.8. harjoitusottelu OrPoa vastaan Salohallissa ja 27.8. turnaus Orivedellä, jossa LP Viesti kohtaa OrPon ja Liigaplokin.

15.JPG

Viktoriia Tuchashvili

(os. Polischuk)

Synt. 29.3.1981, Ukraina

Kotipaikka Tbilisi, Georgia

Pituus 180 cm

Kasvattajaseura VC ISTU Kiev

Suomen mestaruus 2014 ja 2015

Suomen Cupin mestaruus 2014

Suomen Cupin hopea 2013

Romanian mestaruus 2005

Romanian liigan hopeaa 2011, 2012

Mestaruusliigassa 63 ottelua, 182 pistettä, 59 ässää ja 43 torjuntaa

Mestaruusliigakauden 2014-2015 paras pelaaja

Mestaruusliigan tähdistössä 2014 ja 2015

Mestaruusliigan kuukauden pelaaja kolme kertaa (2/2014, 10/2014 ja 2/2015).

Aiemmat seurat:

2003-07 Stiinta Bacau (Romania)

2007-08 Piatra Neamt (Romania)

2008-12 Stiinta Bacau (Romania)

2012-13 VC Astana (Kazakstan)

2013-15 LP Viesti

2015-16 välivuosi

LP Viestin sopimustilanne 1.8.2016

Sopimuspelaajat:
Viktoriia Tuchashvili (uusi), passari

Elina Käsnänen (uusi), passari

Pauliina Vilponen, hakkuri

Mira Hämäläinen, hakkuri

Noora Kosonen, yleispelaaja

Ronja Heikkiniemi, yleispelaaja

Tuuli Kukkonen (uusi), yleispelaaja

Anna Czakan, keskitorjuja

Nadezhda Gokhshtein, keskitorjuja

Pilvi Kettunen (uusi), keskitorjuja

Hillaelina Mäntylä (uusi), libero

Iida Eskonmaa (uusi), libero

Valmennus/staff:

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja

Janne Harju, apuvalmentaja

Ville Salmi, fysiikkavalmentaja

Auno Lindh, huoltaja

Petri Virtanen, tilastointi

Julkaistu: 1.8.2016 12:48

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti