SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / LP Viestin liigajoukkue alkaa hahmottua - Lemminkäinen jatkaa päävalmentajana
 

LP Viestin liigajoukkue alkaa hahmottua - Lemminkäinen jatkaa päävalmentajana

Päättyneellä kaudella Suomen Cupin mestaruuden voittanut ja Mestaruusliigassa hopealle sijoittuneen LP Viestin joukkue kaudelle 2016-2017 alkaa muotoutua hyvää vauhtia.

Sopimuspelaajia on tällä hetkellä kahdeksan, joista kolme etsii paikkaa ulkomailta. Lisäksi neuvottelut ovat hyvässä vauhdissa usean muun pelaajan kanssa.
Päävalmentajana jatkaa kauden lopulla pestiin palannut seuran urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.
Lemminkäisen apuna valmennusjohdon muodostavat apuvalmentajaksi tuleva Janne Harju ja fysiikkavalmentajana aloittava Ville Salmi.

1977 syntynyt Janne Harju on toiminut Mestaruusliigassa päävalmentajana LP Kangasalan (2011) ja LP-Vampulan (2014) joukkueissa. Viime kaudella Kaarinassa vaimon ja pienen pojan kanssa asuva Harju toimi Raision Loimun miesten liigajoukkueen apu- ja fysiikkavalmentajana. Harju työskentelee Turun kaupungilla koulunkäynnin ohjaajana sekä Turun seudun urheiluakatemiassa tyttöjen lajivalmentajana.

- Todella hyvillä mielin otan tämän uuden haasteen vastaan. LP Viesti on eräänlainen käsite suomalaisessa naislentopallossa, on hienoa päästä osaksi tätä organisaatiota. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta omalla panoksellani takaisin kultamitalikantaan, Harju kommentoi.
Lemminkäinen antaa arvoa Harjun aiemmalle työlle ja odottaa yhteistyötä kovasti.

- Janne on tehnyt tuloksellisesti hyvää työtä päävalmentajana sekä Kangasalla että Vampulassa. Lisäksi muutamat keskustelut tänä keväänä olivat sellaisia, että odotan kovasti yhteistyön alkamista. Uskon Jannesta olevan paljon hyötyä joukkueelle.

Ville Salmi - tuttu mies Vilppaasta

Ville Salmi tunnetaan Salon Vilppaan Korisliigajoukkueen fysiikkavalmentajana. Siinäkin tehtävässä edelleen jatkavalla Salmella käynnistyy jo 10. kausi. Lisäksi Salmella on taustaa yleisurheiluvalmennuksesta. Juniorina Salmi saavutti SM-mitaleita niin keihäänheitossa kuin pikajuoksussa.
- Kyseessä on mielenkiintoinen pesti, jonka otan innolla vastaan. On aina hienoa päästä työskentelemään motivoituneiden urheilijoiden kanssa. Tärkeimpänä tavoitteena on kehittää pelaajia monipuolisesti ja pitää heidät peli- ja suorituskykyisinä läpi pitkän kauden. Avainasemaan nousevat isot käsitteet: liikkuvuus, hallinta, nopeus, voima ja kestävyys sekä niiden oikeanlainen harjoittaminen sopivassa suhteessa kauden eri vaiheissa.
Lemminkäinen löysi läheltä mainion vaihtoehdon, joka pystyi sitoutumaan joukkueeseen.
- Fysiikkavalmennukseen etsittiin valmentajaa, joka pystyy sitoutumaan enemmän joukkueeseen ympärivuotisesti.Olen pystynyt näkemään Villen toimintaa jonkun verran vuosien mittaan Vilppaan harjoituksissa ja uskon, että saamme erittäin motivoituneen ja määrätietoisen valmentajan. Vilppaan suunnalta olen kuullut pelkästään positiivista ja samoin ensimmäiset viestit meidän pelaajilta ovat olleet samansuuntaisia, Lemminkäinen kehuu.

Elina Käsnänen palaa

Viime kauden joukkueesta varmuudella jatkavat Noora Kosonen, Anna Czakan, Mira Hämäläinen sekä Nadezhda Gokhshtein. Roosa Koskelo, Lena Lymareva ja Iida Murto hakevat pelipaikkaa ulkomailta sopimuksen näin salliessa.

Uutena pelaajana LP Viestiin liittyy passari Elina Käsnänen. Käsnänen on tuttu pelaaja, olihan hän Viestin riveissä jo kaudet 2007-2009. Käsnänen voitti LP Viestissä Suomen mestaruuden 2009 ja kaksi Suomen Cupia (2007, 2008). Viimeksi hän on pelannut liigassa kaudella 2009-2010 Pieksämäki Volleyn riveissä.

- Päällimmäisenä fiiliksenä: on mahtavaa palata takaisin liigakentille. Varsinkin LP Viestin kaltaisessa hyvin toimivassaorganisaatiossa, tuttuun valmennukseen ja puitteisiin. Mielenkiinnolla ja suurella innolla odotan tulevaa kautta, hienoa päästä haastamaan itseään lisää lentopallon parissa. Edellinen kausi Liikunnan Riemussa jäi harmittavasti kesken loukkaantumisen vuoksi, joten nyt intoa on varastossa loppukaudenkin edestä. Mukava, että saatiin toimiva paketti kasaan kaikin puolin ja muutto Saloon ja paluu Viestiin mahdollistui, parhaillaan maailmaa kiertelevä Käsnänen kertoo toiselta puolelta maapalloa..

Elina Käsnänen
Synt. 15.4.1988
Pituus 176 cm
110 liigaottelu 2006-2010 (LiigaEura, Salon Viesti, LP Viesti, Pieksämäki Volley)
1.liigaottelu 30.9.2006 Pieksämäki Volley - LiigaEura
SM-kulta 2009 LP Viesti
SM-pronssia 2008 Salon Viesti
Suomen Cup 2007, 2008

LP Viestin valmennuskolmikko kaudella 16-17

IMG_20160510_155747.jpg

LP Viestin sopimustilanne 10.4.2016

Valmennus/staff:

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja

Janne Harju, apuvalmentaja

Ville Salmi, fysiikkavalmentaja

Petri Virtanen, tilastointi

Sopimuspelaajat:

Mira Hämäläinen
Noora Kosonen
Anna Czakan
Nadezhda Gokhshtein
Elina Käsnänen (uusi)
Sopimuspelaajat, ulkomaanpykälällä:
Lena Lymareva
Roosa Koskelo
Iida Murto
Tilanne auki viime kauden pelaajista:
Pauliina Vilponen
Tatsiana Mysliuchyk
Dubravka Rakic
Ronja Heikkiniemi
Eivät jatka viime kauden joukkueesta:
Kaisa Jokinen
Sari Tauriainen
Outi Immonen
Jenni Hiltunen

Julkaistu: 10.5.2016 16:45

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti