SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / Azeryol Baku hyydytti LP Salon CEV Cupissa etenkin erien lopuissa
 

Azeryol Baku hyydytti LP Salon CEV Cupissa etenkin erien lopuissa

LP Salo kärsi 0-3 (16-25, 19-25,23-25 ) -kotitappion Azerbaidjanin Azeryol Bakulle lentopallon naisten CEV Cupin toisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Etenkin erien lopuissa vieraat olivat vahvoja.

LP Salon avauskokoonpano otteluun oli odotettu, tosin joukkueen ykköspassari Tatsiana Mysliuchyk puuttui riveistä. Valkovenäläinen on sivussa koko loppukauden polven eturistivamman takia. Näin ollen LP Salon peliä pyöritti vasta ensimmäistä kauttaan liigatasolla pelaava 33-vuotias Sari Tauriainen.

Vuosien varrella erittäin hyvin eurocupien kotiotteluissaan esiintynyt LP Salo avasi nytkin pelin pirteästi. Vierailija Azeryol kuitenkin heräsi alun horroksesta ja otti nopeasti kenttätapahtumat haltuunsa. 15-11-tilanteesta Azeryol hankkiutui 20-11-johtoon, eikä antanut erän livetä käsistään.

Toiseen erään vasta 17-vuotias Ronja Heikkiniemi korvasi yleispelaajan tontilla Noora Kososen, joka jäi avauserässä saldoon 2/-3. Vaihto auttoi kotijoukkuetta, sillä se pystyi tasaväkiseen kamppailuun erävoitosta, mutta 15 pisteen kohdalla kääntyi Azeryolle lopullisesti. Kosonen palasi Heikkiniemen tilalle erän loppuvaiheessa.

LP Salo esitteli toisessa erässä myös uuden hankinnan, kun kentälle tuli venäläinen Nadezhda Gokhshtein. Rutinoitunut 33-vuotias keskitorjuja korvasi kapteeni Kaisa Jokisen. Gokhshtein on pelannut uransa aikana ammattilaisena Turkissa, Venäjällä ja Azerbaidzhanissa.

LP Salolla oli kaikki mahdollisuudet voittaa kolmas erä. 9-9-tilanteesta salolaiset etenivät 16-9-johtoon ukrainalaishakkuri Lena Lymarevan syöttövuorolla. Erän lopussa näkyi kuitenkin vieraiden kova kansainvälinen kokemus: Azeryol kiri eron umpeen ja vei erän lopulta kahdella pisteellä.

- Toivon ja uskon, että tämä ei ole se taso, millä pystymme pelaamaan. Peli karkasi käsistä, kun teimme kolmannen erän lopussa helppoja vastaanottovirheitä. Azeryol on kokenut joukkue ja pystyy lukemaan peliä hyvin, LP Salon päävalmentaja Kari Raatikainen kertoi.

LP Salon serbialainen keskitorjuja Dubravka Rakic oli luonnollisesti pettynyt tulokseen.

- Toivottavasti pystymme parantamaan peliä toiseen osaotteluun. Passaritilanne ei vaikuttanut peliin. Ehkä Sarilla oli nyt vähemmän itseluottamusta kuin aiemmin, Rakic muotoili.

Azeryolin unkarilainen Edina Dobi kehui LP Saloa sen vahvoista erän aluista.
- Olen tyytyväinen tulokseen. Meillä on joukkueessa hyvä kemia, vaikka olen ollut joukkueessa vasta vähän aikaa.

Azeryolin päävalmentaja Ziya Rajabov ei halunnut nostaa joukkueestaan ketään yksittäistä pelaajaa.
- Tämä ei ollut paras pelimme. Olen tyytyväinen vain tulokseen. Siihen olen tyytyväinen, että pystyimme nousemaan kolmannessa erässä rinnalle ja ohi, Rajabov kertoi.

Joukkueiden välinen toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona Bakussa.

LP Salon parhaat pistenaiset: Dubravka Rakic 11/+9, Olena Lymareva 10/+3, Pauliina Vilponen 8/+4.
Azeryolin parhaat pistenaiset: Stephanie Niemer 16/+10, Katerina Zhidkova 13/+5, Edina Dobi 10/+10.

Torjunnat: LP Salo 8, Azeryol 10
Ässät: LP Salo 4, Azeryol 3
Hyökkäysprosentti: LP Salo 38, Azeryol 52
Vastaanottoprosentti: LP Salo 41, Azeryol 42
Ottelun yleisömäärä: 890

Salon Seudun Sanomien nettijuttu linkissä http://www.sss.fi/2015/12/lp-salo-pelasi-itsensa-tappiolla-tukalaan-tilanteeseen/ .

Raportti CEV:n nettisivuilla http://www.cev.lu/Competition-Area/CompetitionNews.aspx?NewsID=22100&ID=883 sekä muuta taustatietoa http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchPage.aspx?ID=883&mID=27988 .

Kuvia ottelusta CEV:n sivuilla http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=883 , valitse ko. ottelu, kuvat näkyvät sivulla alempana.

Myös ottelun kuvaajan Aki Joensuun omilla sivuilla lisäkuvia, linkki http://www.akikuvaa.com/cev-cup-lp-salo-azeryol-baku/ , jutussa jatkolinkki galleriaan.

.

MESTARUUSLIIGAN SYYSKAUDEN PÄÄTÖS

la 19.12. klo 17.00 LP Viesti - LiigaPloki

Ottelusiirto: 7.1. pelattavaksi merkitty HPK - LP Viesti on siirretty pelattavaksi ma 1.2. klo 18.30

Vielä kerran siis mukaan kannustamaan - ja sen jälkeen:

Joulukuusimainos.JPG

Julkaistu: 10.12.2015 21:01

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti