SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / LP SALO hakee hyvän pelin kautta Mestarien liigan avausvoittoa
 

LP SALO hakee hyvän pelin kautta Mestarien liigan avausvoittoa

LP SALOn historiallinen ensimmäinen kausi naisten lentopallon Mestarien liigassa tulee päätökseen keskiviikkoiltana. Joukkue himoitsee voitokasta päätöstä kuuden pelin urakalleen, mutta helppoa sen saavuttaminen ei ole. LP SALO saa vieraakseen lohkovaiheen päätöspeliin Unendo Yamamay Busto Arsizion. Italialaisjoukkue on lohkossa C toisella tilalla ja sillä on edelleen mahdollisuudet vielä vaikka lohkovoittoon. Mestarien liigan jatkopeleihin Busto Arsizio joka tapauksessa jatkaa.

.

Naisten Mestarien liigan lohkon C tilanne ennen viimeistä alkulohkon kierrosta keskiviikkona:

1 Dinamo Moskova 5 4-1 14-8 12

2 Unendo Yamamay Busto Arsizio 5 3-2 12-6 10

3 Dresdner SC 5 3-2 9-11 7

4 LP Salo 5 0-5 5-15 1

.

LP Salolla on vielä kotivoitolla mahdollisuus CEV Cupin puolivälieriin. Mestarien liigassa kaksi parasta lohkonelosta jatkaa CEV Cupiin kahdeksan joukkoon kahden heikoimman lohkokolmosen kanssa.

LP Salo tarvitsee jatkopaikkaan oman voiton sekä samaan aikaan romanialaisen Stiinta Bacaun tappion lohkokätki Fenerbahcelle vieraissa (kaksi sarjapistettä vähemmän ottelusta kuin LP Salo) ja Partizanin tappion lohkokärki Vakifbankille kotonaan tai vähintään pisteen pienemmän saaliin päätöspelistä kuin salolaiset.

.

Lohkonelosten vertailu ennen päätöskierrosta

Agel Prostejov (Tshekki) 5 2-3 7-13 4

Stiinta Bacau (Romania) 5 1-4 3-13 3

-------------

Partizan Belgrad (Serbia) 5 0-5 5-15 2

LP Salo (Suomi) 5 0-5 5-15 1

Impel Wroclaw (Puola) 5 0-5 2-15 0

.

Naisten CEV Cupissa puolivälieriin ja siis mahdollisiksi LP Salon vastustajiksi selvisivät turkkilainen Galatasaray, ranskalainen Beziers sekä kultaisten erien kautta puolalainen Trefl Sopot ja venäläinen HPK:n pudottanut Dinamo Krasnodar.

.

Raatikainen haluaa paluuta huipputasolle

LP Salon päävalmentaja Kari Raatikainen suuntasi joukkueensa ajatukset keskiviikon kamppailuun heti viime viikon 1-3-tappion jälkeen Dresdenissä.

- Busto Arsizio on erittäin laadukas joukkue, jolla on laaja pelaajisto. Heillä riittää useita eri vaihtoehtoja avausseitsikkoonkin.

- Jokainen tietää, että tämä on tällä erää viimeinen peli Mestarien liigassa ja me haluamme näyttää osaamista sekä palata tasolle, millä parhaimmillaan olemme olleet. Ja tietenkin mahdollisuus jatkopeleihin motivoi.

- Ilman viikko sitten polvileikkauksessa ollutta Noora Kosostakin me voimme parhaimmillaan pelata huipputasolla. Kuitenkin vaihtoehdot ovat nyt vähissä, jos muutoksia halutaan. Nykyinen pelitapamme on lisäksi hieman haavoittuvampi.

LP Salon parhaaksi pistenaiseksi Mestarien liigan otteluissa noussut ukrainalainen yleispelaaja Lena Lymareva on Raatikaisen linjoilla omissa kommenteissaan keskiviikon ottelusta.

- Toivon, että pystymme näyttämään parastamme italialaisia vastaan. Tarvitsemme voiton, jotta saamme jatkaa pelejä Eurokentillä. Ajattelen vain voittoa ja lupaan tehdä jälleen parhaani.

.

Kaisa Jokinen: Parhaalla pelillä paras tulos

Maanantain avoimessa lehdistötilaisuudessa kauppakeskus Plazassa joukkueen kapteeni Kaisa Jokinen asetti selkeät tavoitteet keskiviikkoiltaan:

- Ensimmäinen tavoitteemme on pelata hyvä peli, meidän paras peli tässä liigassa. Jos siihen pääsemme ja vastustaja silti on parempi, se ansaitseekin voiton. Mutta hyvällä pelillä mekin voimme voittaa tasaisen kovan Busto Arsizion, vakuutti Kaisa Jokinen.

Hän samoin kuin sunnuntaina 23 vuotta täyttänyt Anu Ennok luottavan kotihallin merkitykseen.

- Jos saadaan taas hyvä tuki isolta yleisöltä, se auttaa aivan varmasti, vakuutti kaksikko Plazassa.

.

Ykköstähtenä 202-senttinen Diouf

Busto Arsizion ykköstähti on Italian maajoukkuehakkuri, peräti 202-senttinen Valentina Diouf. Diouf on ollut myös Busto Arsizion paras pistenainen Mestarien liigassa, vaikka ei pelannut yhdessä ottelussa lainkaan. Dioufin pistekeskiarvo on ollut neljään peliin komea 20,5 eli koko liigan toiseksi paras Dinamo Moskovan Nataliya Obmochaevan (23,4) jälkeen.

Italialaisjoukkueen toiseksi paras pistenainen on ollut myös torjuntatilastossa peräti neljäntenä liigassa oleva keskitorjuja Ekaterina Lyubushkina ennen tsekkiläistä yleispelaajaa Helena Havelkovaa.

Busto Arsizion peliä pyörittää Puolan maajoukkuepassari Joanna Wolosz.

Edellisen kierroksen 2-3-tappiopelissä Moskovan Dinamoa vastaan edellä mainittujen lisäksi avauksessa olivat toisena yleispelaajana Fransesca Marcon, toisen keskitorjujana Giulia Pisani ja liberona Giulia Leonardi. Pelin joukkue päätti kuitenkin Alice De Gradin korvattua Havelkovan ja Ciara Michelin korvattua Pisanin.

Joukkueen valmentajana toimii 54-vuotias Carlo Parisi, joka on valmentanut Busto Arsiziota jo vuodesta 2004 lähtien. Parisi on toiminut viime aikoina myös Tshekin maajoukkueen päävalmentajana.

Busto aloitti Mestarien liigan 3-0-kotivoitolla LP Salosta. Dresdner SC:n se voitti molemmissa otteluissa 3-0 ja Moskovan Dinamolle se hävisi vieraissa 1-3 ja kotona 2-3.

.

Naisten lentopallon Mestarien liigaa

LP SALO - Unendo Yamamay BÚSTO ARSIZIO (ITA)

Salohalli 28.1.2015 klo 18.30

MTV Total näyttää pelin suorana TV:ssä, www.laola1.tv netissä.

Ottelun voi kuunnella myös radiosta Yle Puheen taajuudelta.

.

Pressi_27012015.jpg

Tiistaina joukkueiden edustajat olivat yhteisessä lehdistötilaisuudessa hotelli Rikalassa, mukana Kari Raatikainen,

Dubravka Rakic, tilaisuuden juontaja, lehdistöpäällikkö Toni Flink, Valentina Diouf ja Carlo Parisi. Lausunnot

olivat puolin ja toisin kohteliaita: kova vastustaja, vaikea peli. Kumpikin päävalmentaja toki luotti oman

joukkueensa esitykseen keskiviikkona. Molemmille italialaiselle käynti Salossa on samalla ensimmäinen

kerta myös Suomessa.

.

Busto_ilmsu25012015.JPG

Julkaistu: 26.1.2015 21:41

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti