SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / Kova haaste odottaa keskiviikkona - Venla Hyttisen uraputki HS-jutussa
 

Kova haaste odottaa keskiviikkona - Venla Hyttisen uraputki HS-jutussa

Suomalaisessa lentopallossa tehdään historiaa keskiviikkona Italiassa, Milanon kupeessa olevassa Busto Arsiziossa. LP SALOn nimellä eurocupeja pelaava LP Viesti pelaa ensimmäisenä suomalaisjoukkueena nykymuotoisessa Mestarien liigassa. Avauspelin vastustaja on Unendo Yamamay BUSTO ARSIZIO. Haaste on heti avauksessa kova.

Italialaisjoukkueessa on useita maajoukkuepelaajia eri maista:
* Ison-Britannian Ciara Michel on tuttu salolaisillekin, hän oli maajoukkueensa mukana kesäkuussa 2012 kun Iso-Britannia valmistautui Suomessa Lontoon olympialaisiin
* Francesca Marcon (YP) on ollut Italian maajoukkueessa 2010
* keskipelaaja Freya Aelbrecht kuuluu Belgian maajoukkueeseen
* kova hakkuri Valentina Diouf on Italian maajoukkueen vakionimiä
* passari Joanna Wolosz pelaa kotimaansa Puolan maajoukkueessa
* yksi kovimmista nimistä on myös tshekkipelaaja Helena Havelkova - hän oli mukana Salohallissa jo kaksi vuotta sitten Krasnodarin joukkueen mukana.

Avauskuusikossa oletetaan olevan myös venäläisen keskipelaajan Ekaterina Lyubushkinan. Liberona häärinee vuonna 2011 Italian maajoukkueessa mukana ollut Giulia Leonardi.

Italialaisjoukkuetta on jo useita vuosia valmentanut Carlo Parisi, joka on myös Tshekin maajoukkueen päävalmentaja.

Busto Arsizio on avannut kotimaisen kautensa yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla. Ennen kauden alkua se ehti kuitenkin voittaa Italian Supercupin.

Tiistai-iltapäivän pelipalaverissa päävalmentaja Kari Raatikaisen puheessa nousi esiin kaksikko Diouf - Havelkova.
- Passijakautuma on meidän torjunnalle haasteellinen, kolmen pelin videokoosteen mukaan etenkin passarin 2-paikan tilanteessa hyökkäyspaikka voidaan rakentaa minne vaan, kuvaili Raatikainen.
- Jatkopalloissa sama kaksikko on ollut eniten esillä, Raatikainen totesi pelaajilleen.

Hän muistutti pelaajia kovan haasteen lisäksi myös muista asioista.
- Meillä on edessä vähintään kuusi Mestarien liigan peliä, joskus palloja voitetaan, joskus hävitään. Yritetään kuitenkin nauttia tästä tilanteesta, joka meille monille voi olla ainutkertainen, tiivisti päävalmentaja sanomansa.

LP SALO pääsee peliin parhaalla kokoonpanollaan ja lähtee haastajan paikalta Busto Arsiziota vastaan. Samalla joukkue saa sopivasti karisteltua mahdollisen Mestarien liigan jännityksen harteiltaan ennen ensimmäistä kotiottelua Salossa 27.11. saksalaista Dresdner SC:tä vastaan.

Busto Arsizio - LP SALO keskiviikkona 12.11.2014 klo 21.30 (Suomen aikaa)
Pelin tulosseuranta mm. CEV:n livescoren kautta (http://www.cev.lu/Competition-Area/competition.aspx?ID=739&PID=1355).
Suomessa peli on katsottavissa MTV:n maksukanavan kautta, netissä http://www.katsomo.fi/?treeId=33002049.

.

Tiistain Helsingin Sanomissa oli luettavissa juttu LP Viestin toisen passarin Venla Hyttisen urasta tähän mennessä: Välinevaraston kautta Mestarien liigaan - kuten jutun otsikontekijä on oivallisesti kirjoittanut. Juttu osoitteessa http://www.hs.fi/urheilu/a1415597502051 .

Myös Salon Seudun Sanomat on seurannut joukkueen valmistautumista keskiviikon huikeaan avaukseen, mm. http://www.sss.fi/uutiset/urheilu/699096.html ja aiempi juttu http://www.sss.fi/uutiset/urheilu/698776.html sekä Noora Kososen kuulumiset http://www.sss.fi/uutiset/urheilu/698652.html .

.

CL_Mestarien_liigan_mainos_ennakkomyynti.JPG

Julkaistu: 11.11.2014 18:40

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti