SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / LP Viestille paikka Mestarien liigaan! Mukana 20 Euroopan huippujoukkuetta
 

LP Viestille paikka Mestarien liigaan! Mukana 20 Euroopan huippujoukkuetta

LP Viesti sai maanantaina alkuillasta odotetun tiedon: LP Salon nimellä pelaavalle joukkueelle on myönnetty paikka Mestarien liigaan kaudeksi 2014-15. Paikka on suomalaiselle lentopallojoukkueelle ensimmäinen nykymuotoisessa Mestarien liigassa - miehet mukaan lukien.

Mestarien liigan lohkovaihe pelataan ajalla 11.11.2014 - 11.2.2015. CEV on julkaissut nettisivuillaan 20 liigaan osallistuvan joukkueen nimet, katso lista alempana.

2015 CEV DenizBank Volleyball Champions League -runkosarja pelataan viidessä neljän joukkueen alkulohkossa, joissa pelataan kaksinkertainen sarja - jokainen jokaista vastaan kotona ja vieraissa, yhteensä siis kuusi ottelua. Lohkojen voittajat ja kakkoset sekä kaksi parasta kolmosta jatkavat seuraaviin vaiheisiin ja kohti neljän joukkueen Final Fouria huhtikuun lopulla 2015.

Salon Viesti / LP Viesti / LP Salo on pelannut eri Eurocupeja kaudesta 2002-03 alkaen yhteensä seitsemällä eri kaudella. Kauden 2010-11 Challenge-cupissa sijoitus oli jaettu 5. sija, kaudella 2012-13 LP Salo aloitti CEV-cupissa, mutta putosi jatkosta ensimmäisellä kierroksella ja jatkoi lopulta Challenge-cupissa aina välieriin saakka ja sijoittui kolmanneksi. Päättyneellä kaudella CEV-cup sujui myös hyvin, kahden voittokierroksen jälkeen tuli kuitenkin vastaan kisan lopullinen voittaja Fenerbahce ja loppusijoitukseksi tuli hieno 9. sija.

Kotimaassa LP Viesti on voittanut kuudesti peräkkäin Mestaruusliigan eli Suomen mestaruuden.

Uutinen asiasta CEV:n sivuilla: http://www.cev.lu/News.aspx?NewsID=17541&ID=5 .

Suomen Lentopalloliiton tiedote asiasta:

LP Viestistä tulee kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen seura, joka pääsee mukaan lentopallon Mestarien liigaan. Euroopan Lentopalloliitto CEV myönsi maanantai-iltana LP Viestille villin kortin naisten Mestarien liigaan tulevalle kaudelle.

Kilpailu kulkee virallisesti nimellä 2015 CEV DenizBank Volleyball Champions League ja siinä pelaa 20 eurooppalaista huippuseurajoukkuetta. LP Viesti pelaa liigaa nimellä LP Salo kuten aikaisemminkin Euroopan cupeissa.

- Totta kai tämä tuntuu nyt hyvältä. Sen takia tätä paikkaa haettiin, että sinne myös päästään, LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen sanoo.

- Uskon että pelillisesti me pärjätään siellä kyllä ihan hyvin, mutta ei me varmaankaan tulla Mestarien liigaa voittamaan.

- Joukkue on varmaan nyt aivan innoissaan. He olivat innoissaan jo siitä, että haettiin tätä villiä korttia. Kyllä tämä varmaan jollain tavalla vaikuttaa joukkueen kokoonpanoonkin. Jos me saadaan suomalaisosasto kasaan niin kuin halutaan, niin pärjätään kolmella ulkomaalaiselle. Jos suomalaisosastosta ei saada tarpeeksi laajaa, niin sitten voidaan ottaa neljäskin ulkomaalainen, Lemminkäinen kertoo.

- Naisten maajoukkueen voitto Valko-Venäjästä heidän kotikentällään ja hyvät pelit EM-karsinnoissa antavat myös uskoa siihen, että suomalaisista naisista löytyy hyvää potentiaalia kansainvälisesti.

Mestarien liigan alkulohkot arvotaan 27.6. illalla Wienissä. Kuhunkin lohkoon tulee neljä joukkuetta, jotka pelaavat koti- ja vierasottelut eli kullekin tulee kuusi ottelua.

- Tosi hieno homma ja tavoitteena pitää tietysti olla, että tämä ei olisi vain yhden vuoden juttu vaan, että saataisiin meille tai suomalaiselle joukkueella yleensäkin vakiopaikka Mestarien liigaan, Lemminkäinen toteaa.

Euroopan lentopalloliiton CEV:n puheenjohtaja André Meyer sanoo olevansa iloinen, että Mestarien liiga laajenee uusiin maihin.

- Suomi on ollut vahva lentopallomaa maajoukkueiden kilpailuissa vuosien ajan ja olen iloinen nähdessäni heidän edistyvän myös seuratasolla, Meyer sanoo.

- Mestarien liiga on CEV:n lippulaiva ja on tärkeää, että fanit yhä useammasta maasta pääsevät nauttimaan Mestarien liigan huumasta.

Myös lentopallon kotimaisen Mestaruusliigan toiminnanjohtaja Jussi Jokinen on innoissaan.

- Meillä on liigassa ollut jo pitkään tavoitteena, että Mestarien liigaan saadaan suomalainen joukkue. Nyt ollaan todella tyytyväisiä. Tämä on yksi askel eteenpäin suomalaiselle lentopallolle.

- Kunnia tästä Mestarien liigan paikasta kuuluu tietysti hyvää työtä tehneelle seuralle, LP Viestille. Uskon, että suomalaisilla on myös hyvä maine kilpailujen järjestäjänä ja CEV:ssä on usko siihen, että organisaatio täällä toimii, Jokinen sanoo.

Salon Seudun Sanomat http://www.sss.fi/uutiset/urheilu/636636.html .

Helsingin Sanomat http://www.hs.fi/urheilu/LP+Viesti+tekee+suomalaista+lentopallohistoriaa/a1401680698091 .

Ilta-Sanomat http://www.iltasanomat.fi/lentopallo/art-1288696178395.html .

Sportti.com http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=4-5&ID=267044 .

2015 CEV DenizBank Volleyball Champions League, naiset

AZE - Rabita BAKU
AZE - Azeryol BAKU
CZE - Agel PROSTEJOV
FIN - LP SALO
FRA - RC CANNES
FRA - NANTES VB
GER - DRESDNER SC
ITA - Nordmeccanica PIACENZA
ITA - Unendo Yamamay BUSTO ARSIZIO
POL - Chemik POLICE
POL - Impel WROCLAW
ROU - Stiinta BACAU
RUS - Dinamo KAZAN
RUS - Dinamo MOSCOW
RUS - Omichka OMSK REGION
SRB - Partizan Vizura BEOGRAD
SUI - Volero ZÜRICH
TUR - VakifBank ISTANBUL
TUR - Fenerbahce ISTANBUL
TUR - Eczacibasi VitrA ISTANBUL

.

CL_osallistujalogot.JPG

Siellä ollaan! 2015 CEV DenizBank Volleyball Champions League eli Mestarien liiga 2015.

Lähde: CEV

Julkaistu: 2.6.2014 20:17

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti