SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / LP Viestin Kari Raatikainen naisten maajoukkueen 2-valmentajaksi
 

LP Viestin Kari Raatikainen naisten maajoukkueen 2-valmentajaksi

Kokenut miesten ja naisten liigavalmentaja Kari Raatikainen, 53, on valittu lentopallon naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi. Maajoukkueen päävalmentajana aloitti Tapio Kangasniemi helmikuun alussa.
- Lähden innolla mukaan maajoukkueeseen ja haastetta tässä tietenkin riittää, Raatikainen sanoo. Hän on naisten Mestaruusliigassa jo välieriin selviytyneen LP Viestin valmentaja ja on tehnyt seuraan kolmen vuoden jatkosopimuksen.
- Me lähdetään tekemään tätä työtä maajoukkueessa uudella systeemillä ja uudella tiimillä. Toivon ja haluan, että koko suomalainen naislentopallo olisi maajoukkueen takana ja puhallettaisiin yhteen hiileen.
- Kangasniemen kanssa on jonkin verran asioita jo puhuttu puhelimessa, mutta seuraavien viikkojen aikana katsotaan tarkemmin miten asioita lähdetään tekemään.
Lentopalloliiton huippu-urheilupäällikkö Antti Paananen on tyytyväinen Raatikaisen tuloon maajoukkueeseen.
- Kangasniemi on vielä valmentajana nuori ja hänen rinnalleen haluttiin kokenut kakkosvalmentaja. Raatikainen tuntee liigakentän ja hänellä on Euroopan cupien myötä myös hyvä kansainvälinen tuntuma, Paananen sanoo.

- Kun maajoukkueen henkilöstöä kasataan, niin silloin ajatellaan kokonaisuutta, joka parhaalla mahdollisella tavalla palvelee maajoukkuetta ja pelaajia. Tuntuu että sellainen paketti on nyt saatu sekä miesten että naisten maajoukkueisiin.

Mahdollisuuksia menestyä on

Maajoukkuepestin vuoksi Raatikainen on keväällä poissa Viestin valmennuksesta.
- Olen vakuuttunut, että pystyn tämän homman hoitamaan. LP Viestissä oli myös halu, että lähden tähän mukaan. Kevätkuukausien ajaksi joudutaan seurassa rakentamaan uusi valmennussysteemi minun poissaoloni ajaksi, Raatikainen kertoo.
- Naisten maajoukkueen toiminta on ollut hiukan vajavaista, mutta nyt näen tilanteen positiivisena. Meidän pitää heti pyrkiä tekemään tulosta. Mahdollisuuksia menestyä naisten maajoukkueella on.
Raatikainen on päävalmentaja Kangasniemen kanssa samoilla linjoilla siinä, että naisten maajoukkueessa pitää pyrkiä miesmäisempään pelityyliin.
- Kyllä esimerkiksi Viestissä pelataan nyt miesmäisempää lentopalloa kuin kaksi vuotta sitten. Lentopallo on muuttunut lajina viime vuosina.
Suomi kohtaa toukokuun EM-karsinnoissa Turkin, Valko-Venäjän ja Tanskan. Lohkon voittaja menee suoraan EM-kisoihin ja toiseksi tullut jatkokarsintoihin.

- Näin Valko-Venäjän pelejä Viroa vastaan ja onhan se kova joukkue, mutta ei mahdoton. Turkki tietysti on vahva, Euroopan huippujoukkueita. Olen pettynyt, jollei me olla kahden parhaan joukossa, Raatikainen sanoo.

Naisten maajoukkueelle myös fysiikkavalmentaja

Kangasniemen ja Raatikaisen avuksi naisten maajoukkueeseen tulee myös fysiikkavalmentaja, Kuortaneen urheiluopistossa testaajana toimiva Anuliisa Lähitie. Hän on toiminut vuoden verran tyttöjen valmennuskeskuksen fysiikkavalmentajana ja on tällä kaudella hoitanut kaikkien liigajoukkueiden pelaajien testaamisen Kuortaneella.
- Yhteistyö Kuortaneella on ollut hyvää ja nyt se laajenee naisten maajoukkueeseen. Fysiikkavalmentaja on uusi lisä naisten maajoukkueen valmennuksessa. Fyysisen harjoittelun merkitystä naisten maajoukkueessa pitää korostaa, huippu-urheilupäällikkö Paananen sanoo.
Joukkueenjohtajaksi tulee Mariliisa Salmi, joka on ollut pitkään mukana lentopallomaajoukkueissa niin pelaajana, valmentajana kuin joukkueenjohtajankin.
- Salmi tulee nyt parin vuoden tauon jälkeen taas takaisin. Hänen lajikokemustaan ja -näkemystään pystytään maajoukkueessa hyödyntämään laajemminkin, Paananen sanoo.

Maajoukkueen fysioterapeutteina jatkavat Arto Torvelainen ja Eerik Breilin - hänkin on salolainen.

.

Kari.jpg

KARI RAATIKAINEN (s.14.7.1960)
Valmentajaura
90-91 Kiikalan Urhelijat N (IV)
91-92 Salon PS-Volley N (I)
92-93 Perttelin Peikot (I) 2-v.
93-94 Someron Pallo M (II)
94-95 Someron Pallo N (II)
95-96 Perttelin Peikot (II)
96-97 Perttelin Peikot 2-v.
97-98 Perttelin Peikot - Hopea
98-99 Peikot-Volley
99-00 Pielaveden Sampo
00-01 Pielaveden Sampo - Hopea
01-02 Korson Veto
02-03 Korson Veto
03-04 Piivolley - Hopea
04-05 Kempeleen Lentopallo (I)
05-06 Kempeleen Lentopallo (I)
06-07 Kempeleen Lentopallo
07-08 Kempeleen Lentopallo
08-09 välivuosi
09-10 Someron Pallo
10-11 välivuosi
11-12 LP Viesti Salo 2-v. - Kulta
12-13 LP Viesti Salo - Kulta
13-14 LP Viesti Salo

Suomen cupin voitto 2003, 2011

Suomen cupin hopeaa 2012 ja 2013

Lähde: Lentopalloliiton tiedotus

Julkaistu: 25.2.2014 16:18

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti