SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / Fenerbahce on tullut kylmään Saloon - Iida Murto LP Salon kokoonpanoon
 

Fenerbahce on tullut kylmään Saloon - Iida Murto LP Salon kokoonpanoon

Turkkilainen huippuseura Fenerbahce on saapunut Saloon!

"On muuten kovin joukkue mitä Salohallissa on nähty", tokaisi muuan lentopalloasiantuntija nähtyään joukkueen ensimmäisen harjoituksen hieman viileässä hallissa keskiviikkona.

Keskiviikkona hallissa harjoiteltiin vielä normaalilla puulattialla, varhain torstaiaamuna levitetään taraflex-alusta Salon Viestin ukkomiesten voimin lattialle ja Fenerbahcekin pääsee viimeistelemään kuntoaan peliolosuhteissa keskipäivän aikoihin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle pölähti keskiviikkona rento ja iloinenkin joukko turkkilaisväreissä - ensimmäiseksi kiinnosti lentoaseman kansainvälisen ketjun kahvila.

- Onko täällä tosiaan yli kymmenen astetta pakkasta?! oli seuraava - ja ihan aiheellinen kysymys.

No, pakkasta ei sen pahemmin pelätty, mutta muutkin luonnonasiat kiinnostivat: milloin aurinko aamulla nousee, milloin se laskee - kuinka pitkä päivä on Salossa? Ja onko tosiaan niin, että jossakin pohjoisessa ei päivää ole talvella lainkaan? Siis ihan peruskysymyksiä ensikertaisille.

Koko joukkue esiintyi rennosti ja lupsakasti eikä maailmandiivojen elkeitä näkynyt. Myös joukkueen johto oli samaa luokkaa.

Kauppakeskus Plazan avoimessa lehdistötilaisuudessa ykköstähti oli korealainen Yeon-Koung Kim.

- Suomi näyttää kauniilta joskin toki kylmältä. Sillä ei ole kuitenkaan merkitystä olenko pelaamassa vaikka olympialaisissa tai Suomessa, yritän aina parastani, lupasi olympialaisissa 2012 turnauksen parhaaksi pelaajaksi arvioitu Kim.

Fenerbahcen valmentaja, italialainen Marcello Abbondanza, muistutti CEV-cupin nyt menossa olevasta vaiheesta.

- Kun pääset neljännesvälieriin, vastassa voi olla vain kovia vastustajia. LP Salo on hyvä joukkue ja taistelee aina loppuun saakka - etenkin puolustus on hyvä ja meidän on valmistauduttava kovaan peliin, totesi Abbondanza.

LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen pitää Fenerbahce-ottelua hienona haasteena.

- Pelasimme viime kaudella hienoja otteluita aina Challenge-cupin välieriin saakka ja myös tämän kauden eurocupeissa olemme voittaneet kovia vastustajia. Taas on paikka näyttää osaamistamme maailmanluokan vastustajaa vastaan, kiteytti Raatikainen lehdistötentissä.

LP Viestin/LP Salon kokoonpanoon on tehty viime hetken muutos: Ella Eloranta on valitettavasti poissa kokoonpanosta pari viikkoa sitten ilmenneen diabeteksen takia ja hän on ainakin tammikuun ajan poissa kokoonpanosta - toivotamme Ellalle jaksamista ja pikaista paluuta harjoituksiin!

Ellan poissaolo avaa paikan yhdelle Salon Viestin kehityspelaajista ja paikan saa sekä Salon että Istanbulin ottelussa 15-vuotias Iida Murto, yleispelaaja/hakkuri, 1 Mestaruusliigan ottelu takana, 3 tehtyä pistettä. Kosken Kaiun kasvatti pääsee elämänsä peliin - toistaiseksi!

.

Ottelusta on julkaistu useita ennakoita, tässä muutama linkki:

* http://www.cev.lu/Competition-Area/CompetitionNews.aspx?NewsID=16458&ID=679

* http://www.sss.fi/uutiset/urheilu/584247.html

* http://yle.fi/urheilu/yle_areenassa_torstaina_-_lp_viesti_kohtaa_maailman_huippujoukkueen/7033630

* http://areena.yle.fi/tv/2136877

Kuvalinkki keskiviikon lehdistötilaisuudesta: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/s403x403/5859_618598404878435_34313305_n.jpg

.

LP Salo_Fenerbahce_uusittu2.JPG - pienennetty

Julkaistu: 15.1.2014 22:41

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti