SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / Liiton tiedotus: Huikeat finaalit Vantaalla, Roosa: aion jatkaa cup-mestarina
 

Liiton tiedotus: Huikeat finaalit Vantaalla, Roosa: aion jatkaa cup-mestarina

Lentopallon Suomen Cupin finaalihuipentumasta lauantaina Vantaalla on helppo ennustaa huikeaa. Miesten finaalissa VaLePan ja Tiikereiden kohtaamisessa nähdään peräti viisi maajoukkueen MM-karsintasankaria ja naisten finaalissa LP Viestillä on takuulla revanssihenkeä viime kerran mestaria LP Kangasalaa vastaan.
.

Viime kauden cup-mestarin Vammalan Lentopallon paidassa maajoukkuesankareista esiintyvät Olli Kunnari ja Elviss Krastins. Viime kauden Suomen mestarin ja ensimmäistä cup-kannua Kokkolaan haluavan Tiikereiden asussa puolestaan nähdään maajoukkuemiehistä Olli-Pekka "Lelu" Ojansivu, Niklas Seppänen ja Lauri Kerminen.

Tiikerit selvitti tiensä cup-finaaleihin jo ennen joulua kukistettuaan Pielaveden Sammon välierissä kahteen kertaan 3-0. VaLePan finaalipaikka varmistui vasta keskiviikkona sen pudottaessa Hurrikaani-Loimaan myös puhtaasti kahdella 3-0-voitolla.
Kun maajoukkuemiesten lisäksi VaLePalla on tarjolla kentälle myös mm. hollantilaishakkuri Sjoerd Hoogendoorn, kokenut passari Antti Esko ja valkovenäläiskeskitorjuja Eduard Venski, on haaste kokkolalaisille valmis.

Kokkolan rivejä puolestaan tiivistettiin yhdysvaltalaispassari Steven Kehoella juuri ennen finaalia. Lisäksi mm. latvialaispelaaja Romans Sauss ja yhdysvaltalaiskeskitorjuja Joe Klein luovat Tommi Tiilikaisen valmentamasta joukkueesta kivikovan.

.

LP Viesti hakee revanssia

Naisten finaaliasetelma on myös herkullinen. Viime vuonna LP Kangasala sai riveihinsä kaikkien aikojen suomalaisen naislentopalloilijan Riikka Lehtosen ja joukkue rutistikin historiallisen cup-voiton juuri LP Viestistä.
LP Viesti on nyt mukana jo kymmenennen perättäisen kerran cupfinaalissa. Ennen viime vuotta sillä oli viiden mestaruuden putki ja sille tielle juuri jatkosopimuksenkin seuran kanssa tehneen Kari Raatikaisen suojatit myös takaisin haluavat.
Tuomas Alatalon valmentama LP Kangasala vahvistui sarjatauolla venezuelalaisella yleispelaajalla Roslandy Acostalla. Hänen lisäkseen avainasemassa ovat hollantilainen Nicole Koolhaas, yhdysvaltalainen Kayla Jeter sekä nuorten suomalaispelaajien kasvu kovassa paikassa.

Naisten finaali alkaa Vantaan Energia Areenalla kello 13.15 ja miesten kello 16.15. Ottelut nähdään osittain suorina lähetyksinä YLE TV2:ssa. Selostaja on Mikko Hannula. Naisten pelissä kommentaattorina on Riikka Lehtonen ja miesten pelissä Timo Hoivala.

Lähde: Lentopalloliiton tiedotus

- - - - - - - - - - -

Roosa Koskelo: Aion edelleen jatkaa cup-mestarina

LP Viestin leirissä on valmistauduttu huolella lauantai-iltapäivän finaaliin. Libero Roosa Koskelon on helppo asettaa tavoite peliin:

- Aion edelleen jatkaa Suomen cupin mestarina - ja varmaa Mirallakin on sama tavoite, tokaisee Rose, joka viime vuonna oli yhdessä Mira Hämäläisen kanssa voittamassa cup-kultaa LP Kangasalalle.

- Siinä, että juuri Kangasala on vastassa, ei ole kovin paljon minulle merkitystä, olin siellä vain yhden kauden ja siitäkin joukkueesta on vain pari pelaajaa mukana, muistuttaa Rose.

- Meillä on hyvä fiilis joukkueessa, kaikkiaan odottava tunnelma, kuvaili forssalainen perjantai-iltana Kisakallion urheiluopistolla, jonne Viesti matkasi perjantaina reilun vuorokauden ajaksi valmistautumaan.

Kangasala sai juuri ennen cupin finaali uuden pelaajankin, Venezuelan Acostan.

- Vielä ei hänestä paljon tietoja pelaajilla ole, mutta eiköhän hänkin tule tutuksi kohta alkavassa pelipalaverissa. Tehoja hänessä ainakin näytti Eura-pelin perusteella olevan, muistuttaa Roosa Koskelo ja viittaa Acostan teholukemiin keskiviikon ottelussa (16/+13).

Onnentaikojakin Rose - ja myös muu joukkue - on tehnyt: liberon sormissa kiiltelee värikkäästi puna-musta onnennumero 17.

Kari Raatikainen: Päivän kunto ratkaisee

LP Viestin päävalmentaja kiteyttää lauantain finaalin muutamaan perusasiaan.

- Yksi yksittäinen peli, puolueeton kenttä - monille pelaajille ensi kerta Vantaalla - ja päivän kunto ratkaisee, tiivistää Raatikainen.

- Kai meidän joukkueessa on aika monella paljon hampaankolossa kaivettavaa viime vuoden 2-3-tappion jälkeen ja voittamaan - tottakai - tätäkin peliä lähdetään, toteaa Raatikainen.

Acostan otteista valmennustiimillä on yhden kotimaan ottelun perusteella muodostunut jonkinlainen kuva.

- Maajoukkuetason pelaaja eli varteenotettava pelaaja, huomauttaa Raatikainen.

LP Viesti harjoittelee vielä lauantaina aamupäivällä Lohjan Kisakalliolla ja matkaa sitten noin 50 fanin tukemana Vantaan finaaliin.

Ottelua voi seurata perinteisen livescoren lisäksi myös TV2:n kautta.

LP Salo_Fenerbahce_uusittu2.JPG - pienennetty

Julkaistu: 9.1.2014 15:27

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti