SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / Viljandi kumoon 3-0 - kärkipaikka vahvistui
 

Viljandi kumoon 3-0 - kärkipaikka vahvistui

13_1_2013_Viljandi_600.jpg

LP Viesti voitti Viljandin 3-0 ja vahvisti asemaansa liigajohtajana. Kun LP Kangasala "menetti" sunnuntaina yhden pisteen LiigaEuralle kotonaan, venyi ero siihen 7 pisteeseen. LP Viestin ja HPK:n todellinen ero on 6 pistettä, mutta heillä on yksi ottelu enemmän pelattuna.

LP Viesti lähti otteluun Vappu Ritalan ottaessa passarina ohjat käsiinsä, muutoin kuusikko oli viime peleistä tuttu: Kosonen-Jokinen-Häkkinen-Stojanovic-Kozyriatska ja liberona Hämäläinen. Pelin aikana valmennustiimi Raatikainen-Lemminkäinen käytti koko pelaajistoa kentällä, joten siellä nähtiin myös Mona Kärkkäinen, Johanna Aaltonen ja Laura Iltanen, joka jopa nappasi uransa ensimmäisen pisteen ja hellytti SSS-pelaajakilpailun raadin antamaan nuorelle keskipelaajalle yhden SSS-pisteen.

Pelin alku oli "rauhallinen" puolin ja toisin, erän alku vuoron perään pallovoittoja 6-5 -tilanteeseen saakka. Tilanteesta 7-6 lähti Viesti hiljalleen karkumatkalle. Tilanteessa 18-10 tuplavaihdon myötä Lena vaihtui Annaan ja Vappu Monaan. Tilanteessa 22-13 Noora penkille ja Johanna Aaltonen vastaanottamaan. Alun tasaisuuden jälkeen Viesti vei erää hallitusti. Sinin eräsaldo 7/+7. Viljandin virhesaldo aika iso: 9 pistettä Viestille!

Toisen erän Viesti aloitti taas pelin aloituskokoonpanolla, mutta alku oli takkuinen. Tilanteen 1-4 jälkeen Viljandille tuli kuitenkin kolmen pisteen virhesuma ja siitä lähtien taas Viesti asettui hallitsijan paikalle. Dudalla oli jälleen hieno syöttöputki: se alkoi tilanteesta 2-4 ja päättyi lukemiin 9-4.Viljandin pisteiden valossa hyvä alku kariutui omiin virheisiin ja Dudan hyvään syöttövuoroon, vaikka suoria pisteitä ei tullutkaan kuin yksi Vaihdot jatkuivat: Lena penkille, Mona kentälle ja myöhemmin Duda pois, Laura Iltanen kentälle: Viestillä nyt kentällä kokonaan kotimainen ja aika nuori kuusikko!

Kolmannen erän alussa jälleen pelin avauskuusikko areenalle. Tasainen alku 7-7 saakka, sitten hiljalleen kotijoukkue ottaa taas paikkansa, Viljandi teki edelleen paljon ns. helppoja virheitä.

Palkittuja:

SSS-pelaajakilpailu: 1 piste: Laura Iltanen, 2p: Sini Häkkinen, 3p: Vappu Ritala

LähiTapiola: 1 piste: 6 Julija Mönnakmäe, 2p Vappu Ritala ja 3p: Sini Häkkinen

Otteluisäntä Kuisman palkinnot: Viljandi: Julija Mönnakmäe, LP Viesti: Sini Häkkinen.

Jo ennen ottelun alkua palkittiin Mestaruusliigan kunniakirjoin joulukuun tähdistöpelaajat Noora, Anna ja Lena, 250 pääsarjaotteluun päässyt Hiltsu ja sisustusartesaaniksi valmistunut Kassu - onnea heille!

Livescoren raportti http://livescore.dicode.fi/results.html .

Valmentajien kommentit

Peeter Vahtra:
- Kovempi joukkue voitti. Vastaanotto ja syöttö oli meillä ihan ok, prosenteissa jopa parempi, mutta jatkopallopelaamisessa me häviämme. Ja vaikka meillä on hyvä syöttö, emme pysty torjunnalla ottamaan pisteitä, lisäksi tulee liikaa helppoja virheitä.
- Pelkät hyvät hetket eivät riitä Salon tasoista joukkuetta vastaan.
- Torjunnan laatuun pitää kiinnittää huomiota, pitää saada pisteitäkin.
- Mutta on hieno huomata, että kentällä -96 syntynyt pelaaja (Kristine Miilen) esitti hyviä otteita (11/+5)
- Kaikkiaan hienoa, että olemme saaneet olla mukana Mestaruusliigassa

Pelaaja Julija Mönnakmäe totesi haastattelussa, että on hienoa ollut olla mukana Mestaruusliigassa ja joukkue on mennyt eteenpäin. Virosta ei löydy tämän tason vastustajia. Virheitä helpoissa tilanteissa tulee liikaa.

Kari Raatikainen:
- Syöttömme oli hyvä, taisimme tehdä vain neljä virhettä ja ässiäkin samat neljä.
- Passipelin laatu oli koko ajan hyvä, kun vielä saisimme keskipelin paremmin mukaan.
- Vastaanottomme oli tänään huono (33%), mutta viimeisessä erässä jo sekin alkoi parantua.
- Hyökkäyksessä on riittävästi voimaa.

Torstaina LP Salo pelaa Challenge-cupin pelin slovenialaista Calcit Kamnikia vastaan.
- Nyt ruvetaan valmistautumaan siihen, se on taas kerran kauden toistaiseksi tärkein peli - joita meillä tuntuu olevan aika usein.

Pressissä mukana ollut Vappu Ritala iloitsi avauskuusikon paikastaan, josta valmennusjohto ilmoitti "ajoissa ennen peliä...". - Oli mukava päästä heti aloittamaan ja pelin vanhetessa yhteispeli alkoi parantua.

Yleisöä lipputempauspelissä oli 453 joten merkittävää nousua alennetuilla lipuilla lehtereille ei saatu joskin toki pientä nousua.

Julkaistu: 13.1.2013 19:28

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti