SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / Naisten maajoukkue haastaa Ison-Britannian sunnuntaina Salossa
 

Naisten maajoukkue haastaa Ison-Britannian sunnuntaina Salossa

FIN-GBR_SALO.JPG

Suomi ja britit Salohalliin perjantain peliä parantamaan


Suomen ja Iso-Britannian naisten lentopallojoukkueet lähtevät sunnuntain maaotteluun Salossa tavoitteenaan parantaa peliä ensimmäisestä kohtaamisesta perjantaina Turussa.
- Meidän pelissämme oli niukasta tappiosta huolimatta paljon positiivisia asioita, joita lähdemme Salohallissa edelleen parantamaan, lupaa Suomen joukkueen norjalainen päävalmentaja Tore Aleksandersen.

Myös Iso-Britannian joukkueen päävalmentaja Audrey Cooper toivoo joukkueen pelin edelleen kehittyvän.
- Tämä toista viikkoa Suomessa kestävä harjoittelu- ja pelijakso on meille todella tärkeä, kun valmistaudumme Lontoon olympialaisiimme, painottaa Cooper.

Perjantain tappio-ottelussa Suomella oli jo avauksessa useita ensikertalaisia maajoukkuetasolla.
- Meillä oli paljon nuoria ja kokemattomia pelaajia ja ehkä sen takia pelin taso aaltoili ylös ja alas. Kokemusta saadaan kuitenkin juuri näistä otteluista: isolla areenalla, suuren yleisöjoukon keskellä, joka sinällään oli monelle täysin uusi tilanne, huomauttaa Aleksandersen.

Hän ei haikaile niiden pelaajien perään, jotka eivät nyt ole eri syiden takia maajoukkueen ringissä.
- Me saamme myöhemmin kokeneempia pelaajia mukaan, mutta nyt ajamme sisään uusia, nuoria maajoukkuepelaajia. Ehkä tämä oli yksi syy siihen, että Suomi perjantaina väsyi ottelun edetessä: voima katosi ja tuli virheitä samalla kun britit pelasivat virheettömämmin.

Brittien olympiajoukkueen valmentaja Audrey Cooper iloitsi eritoten, millä tavalla joukkue voiton hankki.
- Pelimme oli ehkä 75-prosenttista, mutta hienoa oli voittaa hienon yleisön edessä ja hankkia voitto vielä takaa-ajoaseman jälkeen, totesi Cooper, joka itse on kokenut olympiatunnelman Atlantan beach volley -turnauksen merkeissä.
Vaihtoja luvassa


Audrey Cooper lupaa sunnuntain otteluun joitakin muutoksia perjantain pelin kuusikkoon verrattuna.
- Ehkä 2-3 pelaajaa vaihtuu, mutta se nähdään vasta sunnuntaina Salohallissa, sanoo Cooper.

Myös Tore Aleksandersen vaihtanee pelaajia perjantaista.
- Vielä ei ole oikein tarkkaa suunnitelmaa sunnuntain kokoonpanosta, mutta ehkä meilläkin 1-2 vaihtoa tulee - pelipäivänä se vasta varmistuu, ennakoi norjalaisvalmentaja.

Voittoa Suomi lähtee Salostakin hakemaan, mutta sitäkin tärkeämpänä Aleksandersen pitää meneillään olevaa leiri- ja pelijaksoa.
- Tämä on hieno vaihe meille: harjoitus, peli, harjoitus ja niin edelleen. Vaikka väsymys voikin välillä painaa, olemme taas sunnuntaina Salohallissa täydessä iskussa, lupaa Tore Aleksandersen.

Sunnuntain ottelu Salohallissa alkaa klo 17.00.

FAKTOJA:
* Iso-Britannian joukkue valmistautuu Lontoon olympialaisten lentopalloturnaukseen
* Suomi valmistautuu syksyn EM-karsintoihin (6.-9.9. Suomessa ja 13.-16.9. Azerbaidzhanissa, mukana myös Valko-Venäjä ja Itävalta)
* Iso-Britannia leireilee Suomessa (Salossa ja Orivedellä) 7.-17.6.2012
* joukkueet pelaavat leirin aikana 4 ottelua: Turussa 8.6. (2-3), Salossa 10.6. klo 17, Orivedellä 14.6. klo 18.30 ja Tampereella 16.6. klo 21.00 (miesten maailmanliigan yhteydessä)
* Suomen avauskokoonpano perjantain ottelussa Turussa: Jenni Petäjäjärvi (passari), Tiiamari Sievänen (libero), Roosa Laakkonen ja Laura Pihlajamäki (keskipelaajat), Noora Kosonen ja Pauliina Vilponen (yleispelaajat) ja Elina Salomäki (hakkuri).
* Iso-Britannian parhaat pisteiden tekijät perjantaina: keskipelaaja Ciara Michel (15/+13), yleispelaaja Lynne Beattie (14/-1) ja hakkuri Rachel Bragg (14/-2).
* Iso-Britannian joukkueen kaikki pelaajat pelasivat viime kaudella maansa rajojen ulkopuolella: 3 Saksassa, 2 Ranskassa, 2 Hollannissa, 2 Espanjassa sekä 1 pelaaja Puolassa, Sveitsissä, USA:ssa sekä Suomessa (Stacey O´Connor, Pieksämäki Volley).

Julkaistu: 6.6.2012 15:10

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti