SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / Kosonen lupaa entistä kovempaa taistelua
 

Kosonen lupaa entistä kovempaa taistelua

Villin vuoristorata-ajelun päätteeksi HPK:n voittoon päättynyt kolmas finaaliottelu sunnuntaina Hämeenkaaressa asetti panokset naisten Mestaruusliigan voitosta uusiksi. Jos LP Viesti haluaa juhlia mestaruutta jo tällä viikolla ja kotikentällään, on sen lyötävä HPK kahdesti: ensin tiistaina ja sitten vielä pitkäperjantaina.

LP Viestin yleispelaaja Noora Kosonen ei kuitenkaan lähde miettimään vielä mestaruusjuhlia ja niiden pitopaikkoja, vaan korostaa joukkueen etenevän pallo, erä ja peli kerrallaan.

- On tärkeää, että pystymme pelaamaan joukkueena, yksin ei kentällä pärjää kukaan. Meidän on taisteltava entistä kovempaa, sillä HPK on hyvä joukkue ja erityisesti Marina Skender on palannut omalle tasolleen. Hänet meidän on tiistaina ja perjantaina saatava kiinni, jos haluamme voittaa, Kosonen toteaa.

LP Viesti nukkui tappion jälkeen yönsä levollisesti ja kokoontui maanantai-illan Salohallin harjoituksiin täysilukuisena ja -voimaisena.

- Ohjelmassa on kevyet harjoitukset, jotta saadaan jälleen jalat liikkeelle. Otteluvideon olen nyt katsonut, mutta mitään maata mullistavaa ei se tuonut tullessaan. Harjoituksissa keskitytään aivan vain omiin perusasioihin, päävalmentaja Teemu Sarna totesi rauhallisena.

Maanantai toi Noora Kososelle pari miellyttävää huomionosoitusta, sillä hänen nimensä löytyy niin naisten Mestaruusliigan maaliskuun tähdistöstä kuin naisten maajoukkueen päävalmentajan Tore Aleksandersenin nimeämästä 33 pelaajan maajoukkueryhmästä.

- Maajoukkueryhmään mukaan pääseminen on kunnia-asia ja mukana ollaan niin kauan kuin kutsuja tulee. Kauden jälkeen lähdetään leirille näyttämään osaamista ja katsotaan mihin se sitten riittää, Kosonen toteaa.

Maajoukkueryhmässä ovat Kososen lisäksi LP Viestistä myös passari Riikka Arminen, keskitorjujat Kaisa Jokinen ja Michaela Madsen, libero Hillaelina Hämäläinen ja laiturit Mona Kärkkäinen ja Sini Häkkinen. Häkkinenkin tosiaan löytyy listalta, vaikkei hän tällä hetkellä pelikuntoinen olekaan, sillä mukana on myös pelaajia, joita voidaan kutsua mukaan myöhemmin.

Maajoukkueen ensimmäiselle leirille toukokuussa kutsutaan 16 pelaajaa. Listalla on paljon nuoria pelaajia, mutta myös Riikka Lehtosen kaltaisia kokeneita maajoukkuepelaajia.

- Toissa syksynä olin mukana yhdellä naisten maajoukkueen leirillä, mutta muutoin kokemukset maajoukkuetoiminnasta rajoittuvat nuorten maajoukkueisiin. Toresta on tapaamisien perusteella jäänyt todella hyvä kuva, Kosonen kertoo.

Maaliskuun liigatähdistössä LP Viestistä ovat Kososen lisäksi Dubravka Stojanovic ja Tatsiana Lapukhina.

- Peli on kulkenut keväällä tosiaan koko ajan vain paremmin. Onnistumiset kasvattavat itseluottamusta ja sitä myöten pelaamisessa on itsellä myös rennompi meininki. erityisesti vastaanotto on mennyt kauden aikana eteenpäin, Kosonen toteaa.

Naisten Mestaruusliigan maaliskuun pelaajaksi valittiin pronssijoukkue LP Kangasalan 19-vuotias liigatulokas, passari Kaisa Alanko.


Maaliskuun tähdistö:

Kaisa Alanko (LP Kangasala), Merja Korhonen (LP Kangasala), Noora Kosonen (LP Viesti), Lauren Degirolamo (HPK), Dubravka Stojanovic (LP Viesti), Tatsiana Lapukhina (LP Viesti), Tiiamari Sievänen (HPK)

Naisten maajoukkueryhmä kokonaisuudessaan:

Passarit:
Jenni Petäjäjärvi Oriveden Ponnistus
Riikka Arminen LP Viesti
Noora Lainesalo HPK
Kaisa Alanko LP Kangasala
Katja Kylmäaho Varala
Noora Venho HPK
Keskitorjujat:
Kaisa Jokinen LP Viesti
Laura Pihlajamäki HPK
Eeva Puukka Oriveden Ponnistus
Eveliina Smolander LP Kangasala
Michaela Madsen LP Viesti
Roosa Laakkonen Varala
Heidi Horelli Liiga Eura
Annika Kivioja LP Kangasala
Tiina Syrjänen Woman Volley
Liberot :
Hillaelina Hämäläinen LP Viesti
Roosa Koskelo HPK
Tiiamari Sievänen Varala
Laiturit:
Riikka Lehtonen Piacenza Italia
Mona Kärkkäinen LP Viesti
Merja Korhonen LP Kangasala
Karoliina Kyllönen HPK
Taru Alho Sinsheim Saksa
Noora Kosonen LP Viesti
Pauliina Vilponen HPK
Elina Salomäki Pieksämäki Volley
Sini Häkkinen LP Viesti
Riikka Tiilikainen HPK
Eveliina Vilponen LiigaEura
Nette Tuominen HPK
Mira Hämäläinen Varala
Anni Mäkinen Oriveden Ponnistus
Sanni Rihu Varala
Johto:
Päävalmentaja Tore Aleksandersen
2-valmentaja Petri Välimetsä
Valmentaja, tilastot Aapo Rantanen
Fysioterapeutti Erik Breilin
Tiedottaja Juha Silvanto


Maajoukkueen ohjelma:
8.-13.5. Leiri Kuortane
4.-10.6. Leiri Turun seutu
11.-17.6. Leiri Orivesi
2.-8.7. Leiri Pajulahti
7.8.-31.8. EM-karsintojen valmistautumisleiri Suomessa ja Belgiassa.
6.-9.9. Suomi. EM-karsintojen 1. turnaus. Mukana Suomi, Azerbaidzhan, Valko-Venäjä ja Itävalta.
13.-16.9. Azerbaidzhan. EM-karsintojen 2. turnaus.

Julkaistu: 2.4.2012 16:26

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti