SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / LP Viesti valmiina välieriin
 

LP Viesti valmiina välieriin


LP Viesti aloittaa Mestaruusliigan välierät keskiviikkona Salohallissa. Vastaan asettuu - hieman yllättäen - LP Kangasala, joka raivasi seurahistoriansa ensimmäisissä pudotuspeleissä tiensä heti välieriin kukistamalla Oriveden Ponnistuksen suoraan kahdessa ottelussa voitoin 3-2 ja 3-0.

LP Kangasalan hienot otteet yllättivät myös LP Viestin päävalmentajan Teemu Sarnan.

- Olihan se pienoinen yllätys itsellenikin. Täytyy kuitenkin muistaa, että joukkueessa on kokeneita pelaajia. Ne, jotka ovat Viestissä pelanneet ja joukkuetta pidempään seuranneet, muistavat, että ihan vain muutama vuosi sitten Katre Laanes ja Merja Korhonen lähes yksin pudottivat Viestin finaalista OrPon riveissä. Missään nimessä vastaan ei asetu siis mikään heittopussi, Teemu Sarna korostaa.

LP Kangasalan yleispelaajia LP Viesti saa varoa myös keskiviikkona. Lisäksi passari Kaisa Alanko ruokki vahvasti OrPo-voitoissa keskitorjujia Annika Kiviojaa ja Sherri Williamsia.

- Laanes ja Korhonen kantavat varmasti suurta vastuuta LP Kangasalan hyökkäyksessä ja vastaanotossa, joten heidät on saatava kuriin, jos mielimme näistä peleistä voittoja ottaa. Omassa pelissämme torjunta on tärkeä osassa; sen täytyy pitää, jotta saamme puolustettua palloja takaisin peliin, Sarna miettii.

LP Kangasalalla on takanaan vaiherikas kausi, sillä joukkue vaihtoi valmentajaa joulukuun alussa, kun puikkoihin Janne Harjun tilalle astui Ismo Tahvanainen. Joukkueen kuntokäyrä on ollut nouseva, sillä jo ennen puolivälieriä se kykeni lyömään muun muassa HPK:n runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan.

- Tammikuussa oli synkkiäkin hetkiä, mutta painotimme tytöille, että sellaiset vain kuuluvat urheiluun. Parhaalla mahdollisella hetkellä kaikki osaset ovat nyt loksahtaneet kohdalleen. Täytyy muistaa, ettei me operoimme muita kepeämmällä ulkomaalaisarsenaalilla, sillä ainoastaan Sherri Williamsin voi laskea ammattilaiseksi. Joukkueen terveystilanne on nyt hyvä ja ja nuori kaarti nosti tasoaan OrPo-peleissä. Meidän täytyy pystyä pelaamaan LP Viestiäkin vastaan taitojemme ylärajoilla ja hieman riskillä. Varmistelemalla emme pisteitä saa.

- Kuten varmasti myös muiden joukkueiden, pitää meidän pystyä syötöllä murtamaan LP Viestin hyökkäystä hieman yksinkertaisemmaksi, jotta pystymme noukkimaan palloja peliin. Nämä välieräpelit tulevat olemaan tytöille hienoja paikkoja näyttää osaamistaan. LP Viesti pelaa positiivisella tavalla "äijämäistä" ja reilua lentopalloa, joten mukavia pelejä on varmasti luvassa, LP Kangasalan päävalmentaja Ismo Tahvanainen toteaa välierien aattona.

Myös LP Viesti pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan. Passari Riikka Armisella on ollut ottelutauolla hieman flunssaa, mutta hänetkin on nähty harjoitusvahvuudessa jo alkuviikosta.

- Ulkomaalaisnelikon peluuttamisesta ei vielä ole tehty lopullista päätöstä. Pohdimme asiaa vielä tiistain harjoituksissa, Teemu Sarna kertoo.

Ensimmäinen välieräottelu LP Viesti-LP Kangasala alkaa Salohallissa keskiviikkona klo 18.30.

Julkaistu: 13.3.2012 11:31

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti