SivukarttaPalaute
Uutiset
Tulosta sivuEtusivu / Uutiset / HPK säikytteli jälleen LP Viestiä
 

HPK säikytteli jälleen LP Viestiä

Suomalaisen naislentopallon kaksi kovakuntoisinta joukkuetta, LP Viesti ja HPK, kävivät keskiviikkoiltana Salohallissa väkevän taiston Suomen Cupin ensimmäisessä välieräottelussa. HPK osoitti jälleen, ettei se kaukana ole salolaisten tasosta, muttei lopulta pystynyt katkaisemaan LP Viestin nyt jo 90 ottelun mittaiseksi kasvanutta voittoputkea. Ottelu kirjattiin lopulta LP Viestille 3-1 (25-22, 20-25, 25-23, 25-20).

Erälukemat olivat samat reilun viikon takaisessa Mestaruusliigan TV-ottelussa. Ottelun intesiteetti ei ehkä keskiviikkona kohonnut aivan yhtä korkealle, mutta HPK:n voi katsoa olleen jälleen askeleen lähempänä LP Viestiä.

- Tilastojenkin valossa olimme lähempänä. Niin syöttömme kuin hyökkäyksemme toimivat paremmin. Erityisen iloinen - vaikkenkaan kovin yllättynyt - olin nuorten pelaajiemme panoksesta, HPK:n valmentaja Dirk Sauermann kommentoi.

Tällä Sauermann viittasi erityisesti passari Noora Venhoon, joka tuurasi ottelussa joukkueen ykköspassarin viittaa kantanutta, mutta polvivaivan vuoksi sivussa ollutta Noora Lainesaloa mallilkkaasti.

- Tiesin pelaamiseni jo hyvissä ajoin, joten otteluun oli helppo valmistautua. Teimme turhan paljon omia virheitä, mutta ei tässä syytä ole leukaa rintaan laittaa. Mitään ei ole ratkaistu ja viikon päästä Hämeenkaaressa olemme varmasti entistä kovemmassa iskussa, Venho totesi.

Kotijoukkueen kotimainen ykköstykki Kaisa Jokinen (13/+8) näki ottelun hyvin samalla tavoin.

- Otteluruuhka näkyi varmasti molempien otteissa. Paljon tuli virheitä, mutta onneksi pystyimme ottelun loppua kohden voittamaan hienoisen väsymyksen ja nousemaan voittoon. Pystymme kyllä parempaankin, Jokinen tuumi.

LP Viesti oli ottelussa vaikeuksissa useaan otteeseen. Avauserää HPK johti jo 5-11, kunnes emännät heräsivät peliin ja pystyivät nousemaan erävoittoon. Toistakin erää vieraat lähtivät viemään, kunnes LP Viesti nousi 14-12 -johtoasemaan. HPK nousi kuitenkin nopeaan tahtiin 17-21 -lukemiin, joista se ei enää luopunut.

Myös kolmas erä oli vieraiden näpeissä lukemissa 16-18, mutta tuplavaihdot piristivät emännät aina erävoittoon saakka. Neljännessä erässä LP Viesti puolestaan istui kuskin paikalla johtaen sitä parhaimmillaan 10-5. HPK pystyi kirimään silti pisteen päähän, mutta 19-18 -numeroista LP Viesti teki eron, jolla se vei erän ja koko ottelun nimiinsä.

LP Viestin päävalmentaja Teemu Sarna oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon ja ensimmäiseen kiinnitykseen finaalipaikkaan, muttei heitellyt hattua ilmaan.

- Tahmeaa oli. Peiliin voi katsoa, jos haluaa tietää miksi näin oli. Onneksi saimme loppua kohden alussa lipsuneen vastaanoton kuntoon ja sentterit hyökkäykseen mukaan. Martina Konecna (18/+7) piti meitä hyökkäyksellään pystyssä. Hyökkäysprosentti 34 ei ehkä ole näyttävä, mutta hän teki pisteitä tärkeisiin paikkoihin, Sarna kiitteli slovakipelaajaansa.

Konecna palkittiin kotijoukkueen parhaimpana, mutta suuri vääryys ei olisi ollut hienon pelin pelanneen libero Hillaelina Hämäläisenkään palkitseminen - erityisesti ottelun ratkaisuhetkillä Hämäläinen haki monta mahdottomaltakin tuntunutta palloa takaisin peliin. LP Vestin joukkueesta oikeastaan jokainen pääsi väläyttelemään vuorollaan; passari Riikka Arminen ihastutti 552 päistä salolaisyleisöä muutamalla näppärällä jujullaan, pelipaikkakollega Vappu Ritala syötti päätöserässä todella tärkeän ässän ja myös Mona Kärkkäinen toi vaihtopelaajana uutta ja tärkeää näkemystä kentälle päästen iskemään myös ottelun päätöslukemat.

Myös vierasjoukkueen parhaan pelaajan palkinto meni tuttuun osoitteeseen eli 20/+8 tehot iskeneelle Marina Skenderille. LP Viesti ei saanut Skenderiä aivan edellisen kohtaamisen tavoin kiinni, mutta toisaalta Ivana Kujundzic jäi tehoihin 12/+5.

Joukkueet kohtaavat uudelleen ensi viikon keskiviikkona Hämeenlinnassa. LP Viesti järjestää otteluun fanimatkan. Matkan hinta on 20 euroa. Lisätietoja saa osoitteesta tomi.lemminkainen@lpviesti.fi.

Julkaistu: 16.11.2011 21:27

 
Helenankatu 17 - 24240 - SALO - 045 110 2253 - toimisto(a)lpviesti.fi - © LP Viesti