WoVo vei viisieräisen Rovaniemellä

WoVo vei viisieräisen Rovaniemellä

LP Viestin ja WoVon ottelu venyi viiteen erään Rovaniemellä lauantaina. Vieraat veivät kaksi ensimmäistä erää, mutta sen jälkeen ottelun kulun määräsi kotijoukkue ja vei pelin 3-2 (19-25, 25-27, 25-18, 25-19, 15-5).

LP Viesti aloitti ottelun seitsikolla Mansikkaviita, Ternava, Laaksonen, Ennok, Czakan, Piesanen L. ja Mehtola. Salolaiset olivat hiukan kohmeessa erän alussa ja Wovo meni terävillä torjunnoilla 4-0 -johtoon, jolloin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen otti aikalisän. Tilanne kuitenkin tasoittui 10 pisteeseen päästessä ja sen jälkeen vierasjoukkue kasvatti eroa pikkuhiljaa. Erä päättyi Anu Ennokin hyökkäyspisteeseen. 

Toisesta erästä muodostui varsinainen jännitysnäytelmä, kun WoVo kiri LP Viestin turvallisen tuntuisen 17-12 -johdon kiinni ja tasoitti tilanteen eräpallotilanteessa 24-24, mutta piste tuli kotijoukkueelle kalliiksi, kun WoVon Saana Lindgren loukkasi nilkkansa. Erä päättyi ensimmäisen erän tapaan Anu Ennokin hyökkäykseen.

Kolmanteen erään LP Viesti teki kokoonpanon yhden muutoksen, kun Nea Haatainen tuli Anna Czakanin tilalle. Rovaniemeläiset olivat niskan päällä koko ajan ja varsinkin keskihyökkääjä Jenelle Jordan teki tuhojaan keskeltä.

Neljännessä ja viidennessä erässä LP Viestin peli oli melko sekavaa kotijoukkueen onnistuessa lähes kaikessa. Viivi Pyhäjärvi ei kättään säästellyt ja hänet palkittiinkin joukkueensa parhaana. Salolaisten parhaaksi raati palkitsi Netta Laaksosen.

LP Viestin Eveliina Rautiainen ei ollut mukana Rovaniemellä ja on toistaiseksi sairauslomalla terveydellisistä syistä.

Parhaat pistenaiset:
LP Viesti: Ennok 23/+13, Mehtola 13/+6, Ternava 13/0
WoVo: Pyhäjärvi 25/+17, Slover 23/+9, Jordan 13/+10

Lue juttu lauantain otteluista mestaruusliigan sivuilta: https://www.mestaruusliiga.fi/uutiset/polkky-kuusamo-tarrasi-tiukasti-runkosarjan-voittoon.html

Juttua muokattu 1.3.2020 klo 8:24: lisätty linkki otteluraporttiin