WoVo pakotti LP Viestin pitkään iltapeliin ja vei pisteen mennessään

WoVo pakotti LP Viestin pitkään iltapeliin ja vei pisteen mennessään

WoVo Rovaniemi pelasi neljän vierasottelun putkensa päätteeksi parhaan pelinsä perjantai-iltana Salossa ja pakotti kotijoukkue LP Viestin viidenteen erään saakka. Siinä Salohallin emännät olivat kuitenkin vähän terävämpiä ja kuittasivat 3-2 -kotivoiton. Erät 2,5-tuntisessa tapahtumassa kirjattiin 25-21, 25-13, 19-25, 23-25 ja 15-11.

Kahdessa ensimmäisessä erässä pelattiin ennakko-odotusten mukaisesti kotijoukkueen viedessä peliä, mutta pitkällä erätauolla WoVo haki Salohallin pukuhuoneesta uuden ilmeen, alkoi taistella joka pallosta loppuun saakka ja se palkittiin ensin melko selvällä erävoitolla ja perään todellisella taisteluerävoitolla. Neljännessä erässä pelattiin kaksi varsin pitkää pallorallia, molemmat päättyivät WoVo-tuuletuksiin ja niillä pohjustettiin erävoitto, sarjapiste ja venytys viidenteen erään.

Viides erä oli molemmilta hyvää taistelua, mutta kun LP Viesti erän alkupuolella sai johtoaseman, ei se siitä enää luopunut.

WoVo-kapteeni Viivi Pyhäjärvi palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana, tehot Salossa komeat 23/+17.

– Oli hienoa, että löydettiin pukuhuoneesta toisen erän jälkeen uutta puhtia otteisiin, kiitos siitä valmennukselle, kiitteli Pyhäjärvi.
– Kiitokset kuuluvat ensisijaisesti kakkosvalmentaja Juha Keihäskoskelle, siirsi päävalmentaja Tuomas Alatalo kunniaa apurilleen.
– Mutta myös pelaajille kiitos siitä noususta, jatkoi Alatalo.

Omia tehojaan Viivi Pyhäjärvi hieman jopa vähätteli.
– No joo, ihan hyvät tehot, sanoi hän vaatimattomasti.
– Meillä on hyvä joukkue, taistelee hyvin yhdessä ja hyvällä hengellä, kuvaili kapteeni joukkuettaan.

LP Viestin selkeä ykköstykki oli virolaispelaaja Nette Peit, 30/+17.
– Kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä hyviä, mutta kolmannessa ei enää puolustettu niin hyvin.
– WoVo pelasi hyvää peliä, tunnusti Peit.
Hänkään ei lähtenyt paukuttamaan henkseleitä pistesaldollaan.
– No, kai 30 pistettä on ihan ok – mutta paljon tuli virheitäkin, mietti yleensäkin hiljainen ja vaatimaton Nette Peit.

Tuomas Alataloa harmittivat kaksi ensimmäistä erää.

– Harmi, ettei pystytty niissä haastamaan Viestiä, vaikka meillä vastaanotto oli koko pelissä aika hyvä ja koko pelin vastaanottoprosentti 57, joka Salohallissa on aika kova lukema, muistutti Alatalo.

– Meidän joukkueen yksi vahvuus on ollut se, ettei luovuteta missään tilanteessa. Nyt kolmannessa erässä passari (Ruta Linde) paransi peliään ja kaikkiaan lopputulokseen voi olla vähän tyytyväinen, tiivisti Alatalo.

LP Viesti päävalmentaja Tomi Lemminkäistä voitto ei suuremmin tyydyttänyt.

– Tasainen peli. Neljännen erä lopussa WoVo taisteli ja ansaitsi sen erän voiton ja pisteen. Omasta joukkueesta olen pettynyt siitä, että näyttöpaikan nyt saaneet pelaajat eivät käyttäneet tilaisuuttaan hyväkseen. Nuori hakkuri Arita Ternava täytti paikkansa, mutta neljännessä erässä piti ottaa Anu Ennok kentälle auttamaan joukkuetta ja hän olikin mukana ratkaisemassa viidennen erän voittoa, totesi Lemminkäinen.
Anna Czakan aloitti hyvin, hävisi välillä ihan kuvista, mutta palasi onneksi taas viidenteen erään.

– WoVon nelospaikan viistohyökkäyksiä ei opittu viiden pelatun erän aikana torjumaan ja puolustamaan – katsotaan miten käy lauantaina LiigaPlokia vastaan, mietti Lemminkäinen.

– Myös syöttöpeli oli meiltä heikkoa: 14 virhettä ja 6 ässää, päätti LP Viestin päävalmentaja.

Lauantain LiigaPloki-ottelu ei vielä mielessä

Lauantaina LP Viesti kohtaa toisessa peräkkäisessä kotipelissä sarjaa tappiotta johtavan LiigaPlokin. Siitä pelistä kotijoukkueen valmennus ei vielä perjantaina ollut puhunut joukkueelle mitään.

– Kyllä keskittyminen oli ensin tähän perjantain otteluun. Lauantain pelin avauskokoonpano on jollakin tavalla mielessä. Hyvä, että hakkuri Arita Ternava pelasi hyvän pelin, koska toisella hakkurilla Katarina Pilepicillä on pientä vaivaa, kertoi Tomi Lemminkäinen.

Perjantain parhaat pistepelaajat:

LP Viesti: Nette Peit 30/+17, Arita Ternava 15/+10, Anna Czakan 11/+6.

WoVo: Viivi Pyhäjärvi 23/+17, Taylor Slover 20/+10, Jenelle Jordan 15/+9.

LähiTapiola-pisteet:

3 pistettä Nette Peit
2 pistettä Viivi Pyhäjärvi
1 piste Arita Ternava

Pro-libero -pelaaja: Outi Polso WoVo

Otteluisäntä Salon Viestin Ukkomiesten palkinnot:

LP Viesti Nette Peit
WoVo Viivi Pyhäjärvi

Lauantaina 9.11. Salohallissa klo 17.00 LP Viesti – LiigaPloki. Samaan aikaan LP Viesti Akatemia pelaa vierasottelun 1-sarjassa HEL Volleytä vastaan, sunnuntaina Akatemialla on kotiottelu klo 18 Raision Urheilijoita vastaan.