Ronja Heikkiniemi finaalien alla: ”Täynnä intoa ja nyt nautitaan”

Ronja Heikkiniemi finaalien alla: ”Täynnä intoa ja nyt nautitaan”

Lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalit alkavat perjantaina. LP Viesti ja HPK aloittavat finaalisarjan Hämeenlinnassa, ja jatkavat pelejä sunnuntaina Salohallissa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

LP Viestin runkopelaajiin kauden aikana noussut tämän vuoden abiturientti Ronja Heikkiniemi nauttii, kun kevät huipentuu finaaleihin.

– Ollaan täynnä intoa ja näyttämisen halua. Meidän porukalla on mennyt vuosi tosi kivasti yhdessä. Sille haluaa nyt arvoisensa päätöksen. Cupin voitto (HPK:sta) on mieletön itseluottamuksen tuoja. Miettii vaan sitä hyvää fiilistä, kun on kentällä, Heikkiniemi sanoo.

Heikkiniemi kuuluu LP Viestin aloittavaan seitsikkoon, ja on ollut pudotuspeleissä paikkapaikoin aivan pitelemätön. Heikkiniemi kuitenkin korostaa koko joukkueen onnistumisia.

– Hienosti nautittiin jo aiemmistakin pudotuspeleistä. Pystyttiin handlaamaan oma homma ja pitämään hauskaa kentällä. Nautittiin eikä jäpitetty liikaa. Ei ole väliä kuka pisteet tekee. Se on hieno merkki, kun pelaajista aistii, että ihan sama kuka tekee. Jokainen piste on joukkueelle yhtä tärkeä.

Salon Viestin kasvatti Heikkiniemi alleviivaa joukkueen oivaa kemiaa, joka näkyy myös ulospäin katsomoon.

– Ja se korostuu entisestään, koska finaalisarja tulee varmasti olemaan väsyttävä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Jokaista pelaaja tarvitaan, hän muistuttaa.

Heikkiniemi oli joukkueen kokoonpanossa myös viime kevään finaaleissa, mutta peliaika jäi vähäiseksi. Nyt odottaa uudenlainen vastuu.

– Itselleni tämä on uusi paikka. Haluan lähteä nauttimaan. Pahinta olisi jos jälkeenpäin miettii, että miksi jännitin enkä nauttinut tilanteesta, Heikkiniemi miettii.

Ensimmäinen finaali HPK – LP Viesti perjantai-iltana Hämeenlinnassa. Salohallissa joukkueet kohtaavat sunnuntaina 9.4. kello 16:30.