Perjantain juhlaottelussa Hämeenlinna vastaan

Perjantain juhlaottelussa Hämeenlinna vastaan

Perjantaina 9. marraskuuta pelataan Salohallin 20-vuotisjuhlaottelu, jossa LP Viesti kohtaa hallitsevan Suomen mestarin Hämeenlinnan. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa LP Viesti oli parempi luvuin 3-0.

Loukkaantumisten kiusaama Hämeenlinna on alkanut saada palettiaan kasaan, kun Suvi Kokkonen on kuntoutunut nilkkavammastaan takaisin pelikentille ja uudet keskipelaajat Mara Green sekä Kateryna Kalchenko ovat liittyneet joukkueeseen. Hämeenlinna on tällä hetkellä runkosarjan kolmannella tilalla, tilillään viisi voittoa ja kolme tappiota.

Kotijoukkue on aloittanut syksyn vahvasti ja se pitää Mestaruusliigan kärkipaikkaa. Takana on pitkä vieraspelien putki ja viime sunnuntaina kotiottelussa kaatui vakuuttavasti Nurmon Jymy. Tulevassa ottelussa pisteistä täytyy todella taistella, kun liigan kärkijoukkueet ovat vastakkain.

LP Viesti – Hämeenlinna 9.11. klo 18:30 Salohallissa. Salon kaupungin isännöimään otteluun kaksi lippua 20 eurolla.

 

Salohalli 20 vuotta

Vuonna 1998 valmistuneen liikuntahallin on suunnitellut arkkitehti Jukka Siren. Hallin sisäänkäyntikatoksen kineettisen veistoksen suunnitteli kuvanveistäjä Antti Maasalo. Vuonna 2007 Salohallin tuntumaan tuli toinenkin veistos, kun Pekka Jylhän rantapallo Ilo sijoitettiin uimahallin ja liikuntahallin väliselle piha-alueelle.

Salohallissa on vieraillut suomalaisten joukkueiden lisäksi lukuisia Euroopan huippulentopalloseuroja, kuten Azerrail Baku, turkkilainen Fenerbache, Dinamo Moscow Venäjältä sekä italialainen Busto Arsizio. Marraskuun 29. päivä Salohalliin saapuu ensimmäistä kertaa belgialainen seurajoukkue, kun LP Salo kohtaa CEV Cupissa Asterix Avo Beverenin. Salohallissa on pelattu 2000-luvulla myös useita naisten ja miesten A-maaotteluita, viimeisimpänä naisten EM-karsintaottelu elokuussa 2018.