Peliä, peliä ja paljon peliä, paljon työtä

Valmentajan arki ei ole pelkkää harjoitusten vetoa ja peleissä seisoskelua vaan päivät täyttyvät niin harjoitusten suunnittelusta kuin videoiden katselusta.

Tällä hetkellä kun peleissä on menossa kohtuullisen tiivis tahti. Välillä tuntuu, ettei muuta juuri tee kuin ole hallilla ja tietokoneen ääressä katsomassa videoita.

Tahti kun on parhaimmillaan kolmea peliä viikossa, niin harjoittelulle ei juuri muuta aikaa jää kuin palautua edellisestä pelistä ja valmistautua seuraavaan peliin.

Tähän kun lisätään paljon bussissa istumista ja muuta matkustusta, niin viikot ovat kohtuun täysiä, niin pelaajilla, kuin seuran valmennusjohdolla että muulla seuranjohdolla.

Se mitä suuri yleisö näkee otteluissa, on todella pieni osa sitä työtä mitä koko seura tekee kaikki viikot. Yhden ottelun järjestäminen ja siihen valmistautuminen vaatii paljon työtä kaikilta seuran henkilöiltä.

Valmentajien työnä ennen peliä on tutkia vastustajan peliä, koettaa saada sieltä irti mahdollisimman paljon tietoa mitä ja miten he pelaavat. Tässä apuvälineinä toimii tietokone, video ja tilastot. Aikaa kuluu videon ääressä helposti useampi tunti ja monesti sitä tekee vielä molemmat valmentajat.

Kun tämä vaihe on ohi, alkaa oma pelin ja pelitavan suunnittelu. Silloin käydään paljon keskustelua valmentajien kesken. Kun yhteisymmärrys asioista on saatu, niin niitä lähdetään viemään omalle joukkueelle harjoitusten kautta.

Tällaisissa otteluruuhkissa minun mielestä korostuu miten hyvin valmentajat tulevat toimeen keskenään ja miten hyvin asiat on sovittu. Sekä erityisesti koko joukkueenjohdon sisäinen arvostus toisia kohtaan. Koska jokaisella on oma roolinsa ja omat työnsä mitä pitää hoitaa.

Minusta tässä LP Viesti on onnistunut jo monena vuonna erittäin hyvin ja varmasti siitä iso osa kunniaa kuuluu Tomille. Minun ja toisen valmentajan Karin kanssa asiat toimivat minun mielestä todella hyvin. Mitä nyt välillä joku epäilee hiukan joitakin vaihtoja kesken pelin, mutta sekin tietyllä tavalla kuuluu meidän väliseen työhön. Tähän samaan soppaan kun lisätään vielä fysiikkaharjoittelu ja siitä vastaavan valmentajan toiveet, niin välillä tuntuu että olisi erittäin tervetullutta saada pari lisätuntia aina päivää kohden.

Tällaista on tasapainoilu keskellä pelikiireiden, joten nyt täytyy jatkaa videon katselua.

Seuraavana kohteena on Viljand Metal sekä Viim Spa Tallinna.

Eli viikonloppuna nokka kohti Viroa ja toivottavasti myös mukana olisi tuomisina kuusi sarjapistettä.

Teemu