Otteluraportti: Raision Urheilijat – LP Viesti Akatemia

LP Viesti Akatemia todisti lauantaina sarjakärki Raision Urheilijoiden kovuutta ja lähti kotimatkalle 0-3 -tappio niskassaan. Eräpisteet Raisiossa kotijoukkueelle olivat 25-11, 25-23, 25-13.

LP Viesti Akatemian päävalmentaja Janne Harju kertoi, että salolaiset olivat pelissä vastustajaa huonompia oikeastaan pelin jokaisella osa-alueella, mutta lähinnä jäi mieleen oman joukkueen heikko puolustaminen.

-Puolustuksessa oltiin sijoituttu huonosti, nostettiin pallot katsomoon tai ne jäivät lattiaan. Vielä suurempana ongelmana pidän kuitenkin varsinkin toisessa erässä sitä kuuluisaa toista kosketusta. RaisUlla on erittäin laadukas toinen kosketus: passari, libero tai kuka vaan passaa, he pääsevät hyökkäämään heikommastakin tilanteesta.

LP Viesti Akatemialla toinen kosketus petti lauantaina ja Harju korosti sen pettäneen ihan jokaisella pelaajalla.

-Ensimmäinen erä oli heikko ja naapuri pelasi virheettömästi. Me taas tehtiin muutama syöttö-, vastaanotto- ja hyökkäysvirhe.

-Toinen erä oli hyvä erä 20 pisteeseen asti, sen jälkeen olisi pitänyt olla kovempi. Muutoin erässä toimi torjunta ja syöttö, hyökkäyspelikin oli reipasta. Toki täytyy muistaa, että vastustaja lähti siihen erään kakkoskuusikolla, mutta joutuivat vaihtamaan erän loppuvaiheilla pelaajia takaisin, analysoi Harju.

Kolmannessa erässä salolaiset eivät tehneet virheitä paljonkaan, mutta myöskään onnistumisia ei tullut. Hyökkäys sakkasi ja ässät tuli kun erä oli jo ratkaistu.

-Virheiden määrässä, puolustuksessa ja toisessa kosketuksessa oli suurimmat erot tänään.

Teija Vuorenmaa palkittiin LP Viesti Akatemian parhaana. Hän teki kentän suurimman pistemäärän (12/+3) ja vastaanotto oli virheetön 67%:n tehoilla. Hyökkäyksessä Teijalle tuli kuusi suoraa virhettä ja kaksi torjuntaan lyöntiä, mutta hän joutui välillä lyömään hankalista paikoista.

-Huomenna meillä on kauden tärkein peli. Sarjataulukon peräkkäiset joukkueet kohtaavat ja ainoastaan voitto kelpaa meille, päättää Harju.

Parhaat pelaajat Teija Vuorenmaa ja Tuuli Mäki.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia:
Vuorenmaa 12/+3
Saarinen 5/+1
Nikkanen 5/-4

Libero Johanna Passin vastaanottoprosentti 20% (30 suoritusta).

Raision Urheilijat:
Mäki 9/+8
Rantanen 8/+7
Virta 6/+3
Rantanen 6/+3

Libero Mia-Mari Jokisen vastaanottoprosentti 38% (suoritusta).

LP Viesti Akatemia – Juju Joensuu Salohallissa sunnuntaina 14.2. klo 14:00!