Otteluraportti: LP Viesti – WoVo

Otteluraportti: LP Viesti – WoVo

LP Viestin ja WoVon Mestaruusliigan ottelu päättyi salolaisten 3-0 voittoon. WoVon hyökkäys ei lähtenyt toimimaan ottelussa ja silloin on hankala taistella voitosta. Eränumerot selkeässä ottelussa 25-18, 25-14, 25-15).

WoVo oli panostanut ottelun alkuun, sillä tilanne oli hetkessä 1-7, kotijoukkue ensin mainittuna. . LP Viesti ei saanut Alisa Kähkölän ja Iida Paanasen syöttöjä ylös eikä päässyt hyökkäämään kunnolla. Tilanne muuttui täysin toiseen suuntaan LP Viestin Iina Andrikopouloun syöttövuorolla, kun salolaiset kuroivat eron umpeen ja menivät 10-9 johtoon. Seuraava repäisy oli Anna Czakanin syöttäessä eikä WoVo päässyt peliin mukaan. Molemmilla joukkueilla vastaanotto tökki erässä ja esimerkiksi Czakan sai ensimmäisen passinsa vasta tilanteessa 23-18.

Toinen erä noudatteli ensimmäisen kaavaa: WoVo karkasi taas, mutta tällä kertaa karkumatka ei venähtänyt kovin pitkäksi (0-3). LP Viesti oli tasoittanut numerot tilanteeseen 8-8 mennessä. WoVon Saana Lindgren alkoi saada palloja kuolemaan (6/+4), mutta se ei muuttanut joukkueen kurssia. Toisessa erässä oli LP Viestin Arita Ternavan vuoro syöttää pitkä putki ja eränumerot olivat hetkessä tilanteesta 15-11 tilanteessa 19-11. WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö yritti aikalisillä ja vaihdoilla herättää joukkuettaan taisteluun. Erä päättyi ensimmäisen erän tapaan Andrikopouloun ässään.

Kolmas erä kulki LP Viestin hallinnassa alusta loppuun. Kotijoukkueen vastaanotossa Anniek Siebring (koko pelin vastaanottoprosentti 83%) ja Netta Laaksonen (71%) tekivät lähes täydellistä jälkeä, jolloin passari Viktoriia Tuchashvilin oli helppo hajottaa WoVon torjuntaa. Molempien joukkueiden pelaamisen tasosta kertoo se, että vaikka LP Viesti teki kolmanteen erään peräti kahdeksan syöttövirhettä, ei sillä ollut erässä mitään hätää.

Kommentit:

Janina Laine, WoVo: Ei päästy hyökkäämään ja kun saatiin pallo ylös, niin tehtiin aika paljon virheitä. Ensimmäisen erän johtoasemassa olisi pitänyt saada LP Viestin syöttöputki heti katki, kun saatiin pallo ylös, mutta kun hyökkäys ei kuollut, alkoi vastaanotto herpaantua. Viestin hyökkäyspeli on paljon monipuolisempaa ja heillä on paljon kokeneempia hyökkääjiä kuin meillä. Meillä hyökkäys on lähinnä yhden pelaajan (Saana Lindgren) kautta.

Netta Laaksonen, LP Viesti: Alun jälkeen saatiin vastaanottoa parannettua ja sen jälkeen päästiin hyökkäämään vähän paremmin. Olen tottunut pelaamaan pelit Annan (Syrjälä) kanssa puoliksi. Tänään ensimmäisen erän alkua lukuun ottamatta ihan hyvin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo: Alkuun muutama hyvä syöttö ja aika tiivis torjunta-puolustus siihen päälle. Niissä palloissa jo näki, ettei ollut oikein hyökkäys syönnillä tänään. Ensimmäisen erän puoliväliin asti ihan ok, mutta peli oli taputeltu sen erän jälkeen. LP Viestillä oli vielä ensimmäisessä sen verran huono vastaanotto, että pysyttiin mukana. Meidän syöttömme pehmeni eikä tällaisella syöttö-vastaanottopelillä ole mitään mahdollisuuksia. Kaveri myös puolusti tänään hyvin, että mitkä saatiin ohi torjunnasta, pelattiin laadukkaasti passarille. Heti kun kaveri sai paineen meille, oltiin aika purjeissa. Kellään ei ollut oikein puhtia ja meiltä Janina Laine oli tänään selkeästi paras pelaaja, piti ääntä ja jaksoi taistella loppuun asti. Kolme seuraavaa peliä kotona pitää voittaa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: He tulivat kovalla syötöllä, 9-2 tilanteessa meillä ei ollut yhtään hyvää vastaanottoa. Huono alku, mutta sen jälkeen aika hyvä esitys. Kuitenkin vastustaja sai vain 47 pistettä koko pelissä. Vastaanotto parani toiseen ja kolmanteen erään ja sen jälkeen myös hyökkäys parani. Syöttöön olen tyytyväinen paitsi viimeisen erään kahdeksaan syöttövirheeseen, joista toki osa oli vain vähän pitkiä. Tänään niihin virheisiin oli varaa. Laiturit pystyivät hyökkäämään yli 40%:n tehoilla. Päästiin ilman erätappioita, silläkin voi olla lopussa merkitystä.

Parhaat pistenaiset
LP Viesti:
Andrikopoulou 14/+11
Siebring 14/+9
Ternava 9/+1

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 71% (15 suoritusta). Puolustavana liberona pelasi Anna Syrjälä.

WoVo:
Lindgren 9/+2
Viljanen 5/-5
Kärkkäinen 3/-3

Libero Janina Laineen vastaanottoprosentti 41% (17 suoritusta).

Parhaat pelaajat Viktoriia Tuchashvilin (vas.) ja Iida Paanasen palkitsi Toni Flink Maripuodin lahjoittamilla palkinnoilla.

Maripuoti lahjoittanut parhaiden pelaajien palkinnot
Iida Paananen, WoVo
Tuchashvili, LP Viesti

PROlibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

Pistekilpailu
3 pistettä Tuchashvili
2 pistettä Siebring
1 piste Czakan