Otteluraportti: LP Viesti – Kuortane

Otteluraportti: LP Viesti – Kuortane

LP Viesti ja Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue pelasivat perjantai-illan Mestaruusliigan ottelun tyhjille katsomoille. LP Viesti vei ottelun selkeästi 3-0 (25-12, 25-8, 25-13).

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen marssitti jokaisen erän alkuun ykköskuusikon ja vaihtopelaajia otettiin mukaan erien vanhetessa. Kuortaneen joukkue sai näin nähdä millaista on peli Mestaruusliigan kärkipään joukkuetta vastaan. Tämä sopi Kuortaneen päävalmentaja Nickolas Buserille:

– Arvostan, että LP Viesti pelasi parhaalla kuusikolla, nämä kovat pelit ovat meille tärkeitä oppitunteja.

LP Viestistä jokainen pelaaja liberoita lukuunottamatta teki vähintään yhden pisteen. Joukkueen asenne ja taistelutahto pysyivät myös hyvänä koko ottelun loppuun, vaikka hallissa pitikin itse pitää meteliä.

Jessika Mursula, Kuortane: Olihan se aika kovaa menoa, että piti vaan pysyä perässä ja yrittää parhaansa. LP Viestin kokemus auttaa heitä tappamaan pallot ja voittamaan pitkät pallorallit. Tänään ei päästy omalle tasolle ja osaa varmaan jännitti vielä.

Arita Ternava, LP Viesti: No kyllä me aika kovalla asenteella tultiin tähän peliin. Oli hyvä leiri alla ja se heijastui tähän peliin. Tiedettiin, ettei ole katsojia ja piti luoda itse hyvää henkeä, siinä onnistuttiin.

Nikolas Buser: Luulen, että meidän tytöt ymmärsivät hyvin nopeasti, että LP Viesti otti pelin tosissaan eikä aikaa jännittämiselle jäänyt. Vaikka tappio tuli, ei päätä tarvitse painaa alas. Täytyy katsoa isoa kuvaa eikä pelkästään lopputulosta enkä usko, että tytöt murehtivat tätä tappiota enää huomisessa pelissä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Olen tyytyväinen esitykseen ja itse aina haluan Kuortaneen pelaajille näyttää mikä Mestaruusliigan taso on. Asenne oli just niin kova kuin halusinkin. Tämän joukkueen työmoraali on aika kova. Harjoittelemme todella laadukkaasti ja se siirtyy peliinkin. Varmasti on väsymystä leirimme jälkeen, mutta kun on kunnossa ja itseluottamusta niin rasituksesta huolimatta pystyimme pelaamaan tällaisen pelin. Kun katsoo tilastoja niin meillä ei ole yhtään vastaanottovirhettä ja vain kaksi hyökkäysvirhettä koko pelissä.

-Tuntuu, että uuden päävalmentajan kädenjälki näkyy erityisesti Kuortaneen lyöntirohkeudessa. Vaikeistakin paikoista lähdettiin lyömään, välillä tuli virheitä, mutta kovia suomalaisia pallontappajia tarvitaan lisää.

Pentti Nurmi palkitsi parhaina pelaajina LP Viestistä Arita Ternavan (vas.) ja Jessika Mursulan.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Ternava 13/+10
Haatainen 10/+9
Kosonen 8/+5

Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 57% (7 suoritusta) ja Netta Laaksosen 60% (5)

Kuortane:
Pöllänen 6/+1
Mursula 5+2
Rasinperä 4/+3

Libero Veera Helpin vastaanottoprosentti 38% (8 suoritusta) ja Juulia Jäppisen 38% (13).

Pistekilpailu
3 Ternava, LP Viesti
2 Haatainen LP Viesti
1 Tuchashvili, LP Viesti

PROlibero: Syrjälä, LP Viesti