Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Pihtiputaan Lukio/ Ploki

Pihtiputaan Lukio/ Ploki otti kauden ensimmäisen voittonsa naisten 1-sarjassa, kun se voitti sunnuntaina Salohallissa hitaasti otteluun käynnistyneen kotijoukkueen. Ottelun lopputulos oli 2-3 (21-25, 19-25, 25-23, 28-26, 19-21).

Päävalmentaja Janne Harju:

-Oli varmaan ihan yleisöönmenevä peli, tiukkoja eriä kaikki. Me oltiin kaksi ensimmäistä erää erittäin heikkoja. Tärkeää oli kuitenkin, että pystyttiin pitkällä erätauolla parantamaan peliä. Ei tarvinnut edes pitää mitään palopuheita kopissa, vaan nousu lähti pelaajista itsestään.

Pihtiputaan ja koko kentän paras pelaaja oli Sinitta Mennala, joka teki uskomattomat pisteet 36/+29. Häneen ei LP Viesti Akatemia saanut koko pelin aikana otetta.

Salolaisista Arita Ternava ja Teija Vuorenmaa tekivät yli 20 pistettä , joka on heille ns. normaalisuoritus. Keskipelaajat Minja Himanen ja Ada Vikstedt paransivat muun joukueen tavoin kahden ensimmäisen erän jälkeen.

-Meidän hyökkäyspeli sakkasi kaksi ensimmäistä erää ja myös viidennessä oli vaikeuksia. Lisäksi oma syöttöpeli oli tänään heikkoa. Tuli liikaa syöttövirheitä (23 kpl) ja muutenkin huonoa syöttämistä, totesi Harju.

-Harmittaa kovasti, että hyvä kiri jäi vaille palkintoa. Tietysti yksi pistekin on parempi kuin ei yhtään, joka sekin oli lähellä.

Parhaat pistenaiset:

LP Viesti Akatemia
Arita Ternava 28/+8
Teija Vuorenmaa 21/+6
Minja Himanen 9/0

Liberoiden Lida Markulan ja Johanna Passin vastaanottoprosentit täysin samat: 22% (18 suoritusta)

Pihtiputaan Lukio/ Ploki
Sinitta Mennala 36/+29
Veera Karppinen 9/-10
Noora Hakonen 6/+3

Libero Petra Turusen vastaanottoprosentti 36% (36 suoritusta)