LP Viestille maukas 0-3 -vierasvoitto Kuusamosta ja liigan kärkipaikka

LP Viestille maukas 0-3 -vierasvoitto Kuusamosta ja liigan kärkipaikka

Anna Czakan, kuukauden pelaaja Mestaruusliigassa tammikuussa 2018!
LP Viesti haki kahden pelin pohjoisen matkalta WoVo-voiton rinnalle todella maukkaan 0-3 -vierasvoiton toisesta kärkikvartetin joukkueesta, Pölkky Kuusamosta. Lukemat olivat 21-20, 20-25 ja 20-25.

Kolmen pisteen voitto nosti joukkueen sarjataulukon ykköspaikalle, vaikka sillä on ottelu vähemmän pelattuna kuin kakkospaikkaa pitävällä HPK:lla.LP Viestin ykköspelaaja Kuusamossa oli keskiviikosta otteitaan parantanut Kertu Laak.

Pölkky Kuusamon tiedotuksen otteluraportti löytyy heidän Facebook-sivultaan. Raportista muutama poiminta:”Varsinkin kokenut kaksikko Tuchashvili-Hämäläinen näyttivät hienoja otteita kuusamolaisyleisölle. Lisäksi hakkuri Kertu Laak oli ottelun loppupuolella lähes pitelemätön.

LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen:
– Pelattiin tänään vielä paremmin kuin Hämeenlinnassa, kun voitettiin HPK. Varsinkin torjunta-puolustuspeli oli kovaa luokkaa, pystyimme voittamaan palloja puolustuksen jälkeen. Meidän oli tänään ehkä helpompi pelata, näytti että kotijoukkueella oli vähän jännitystä, oli varmaankin uusi tilanne mihin he ovat tottuneet. Selkeä kärkiottelu helmikuussa kotisalissa, Kuusamolla ei ole sellaista tilannetta ollut, me osasimme ehkä käsitellä tilanteen paremmin. Suurimmat erot olivat ehkä torjuntapelissä sekä syöttöruudussa. Viktoriia Tuchashvili pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään. Tuomarityöskentelyä on vielä pakko kommentoida. Täällä oli sarjan parhaimmat joukkueet, mutta tuomarit eivät olleet yhtään sillä tasolla. Jos Kuusamo oli hieman hermostunut, niin silti sillä oli tässä salissa toiseksi paras esitys peliin osallistuneista.

Pölkku Kuusamon valmentaja Tuomas Alatalo:
– Toivottavasti tukkoinen peli johtui jännityksestä, itsekin tässä joutuu miettimään tuliko tehtyä valmistautumisessa jotain väärin. Kyllä me tehtiin tänään niin outoja virheitä, ettei niitä ole koko kautena näkynyt. LP Viesti pelasi tänään todella hyvän pelin. Aika paljon olen Viestin pelejä nähnyt viime aikoina, tänään heidän kolmikko Tuchashvili-Hämäläinen-Laak oli todella kova. Ei ollut tänään mitään saumaa.

Ottelun koko tilasto tässä linkissä.
Lähi-Tapiola -pisteet:3 p Kertu Laak, LP Viesti2 p Viktoriia Tuchashvili, LP Viesti1 p Mara Green, Pölkky

Salon Seudun Sanomien nettijuttu tässä linkissä.
Kuusamon paikallislehti Koillissanomat kirjoitti ottelusta näin.

Aiemmin torstaina julkistettiin valinnat tammikuun liigapelaajiksi ja tähtiseitsikoiksi: LP Viestin keskipelaaja Anna Czakan valittiin kuukauden pelaajaksi ja seitsikkoon hän sai seurakseen yleispelaaja Noora Kososen. Anna Czakanille valinta kuukauden pelaajaksi oli uran ensimmäinen. Valinnoista tarkemmin Mestaruusliigan netissä, linkki sinne on tässä.

Parin viikon harjoittelutauko

LP Viestin sarjaohjelma antaa joukkueelle nyt reilun kahden viikon harjoittelutauon, seuraava ottelu on kotiottelu WoVo Rovaniemeä vastaan lauantaina 17.2.

LP Viestin koko loppuohjelma on:
17.2. klo 17:00 LP Viesti – WoVo Rovaniemi Salohalli
23.2. klo 18:30 LP Viesti – LiigaPloki Salohalli
24.2. klo 17:00 LP Viesti – LiigaPloki Salohalli
28.2. klo 18:30 Oriveden Ponnistus – LP Viesti Orivesi
4.3. klo 17:00 Pölkky Kuusamo – LP Viesti Kuusamo

Mestaruusliigan kärkikvartetilla on runkosarjassa jäljellä vielä useita keskinäisiä otteluita, joissa molemmilla joukkueilla on paljon panosta pelissä: .OrPo – HPK Pölkky – HPK LiigaPloki – OrPo LP Viesti – LiigaPloki LP Viesti – LiigaPloki OrPo – LP Viesti Pölkky – LP Viesti HPK – LiigaPloki