LP Viesti tavoittelee keskiviikkona finaalipaikkaa

Kahden pelatun välierän jälkeen LP Viestillä on keskiviikkona kotisalissaan Salohallissa mahdollisuus ensimmäisen kerran ratkaista paikka finaaliotteluihin. LP Kangasalan voitto siirtäisi ratkaisua kahdella päivällä eteenpäin, perjantaiksi Kangasalle – ja mikäli sekin peli päättyisi LP Kangasalan voitoksi, lopullisesti ratkaisu iskettäisiin Salossa 1. huhtikuuta.

LP Viestin leirissä ei vielä soitella finaalikelloja, joukkue taustoineen lähtee edelleen jalat lattiassa kolmanteen välierään. Toki salolaisten tilanne on vastustajaa merkittävästi helpompi.

– Lähtökohta kolmanteen välierään on tietenkin hyvä, kun on mahdollisuus ratkaista finaalipaikka kotikentällä. Toinen välierä oli hyvää peliä molemmilta ja voittoon vaaditaan vielä parempi suoritus kuin viikonloppuna, muistuttaa päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

– Meidän kannalta oli lauantaina hyvää jatkoa ajatellen se, että voitettiin, vaikka Kangasalan avainpelaajat pelasivat hyvin. Tavoitteena on laittaa homma poikki keskiviikkona, sanoo Lemminkäinen.

Uusia mullistuksia kummassakaan joukkueessa ei enää tehdä, kumpikin keskittyy pelaamaan taas parasta peliään. LP Viestin yksi vahvuus on ollut tasaisuus, LP Kangasalan voima on ollut muutamien pelaajien harteilla – sen vahvistavat myös play off -pelien tilastot: LP Kangasalan pelaaja ”johtaa” pistepörssiä viidessä kategoriassa, LP Viestin pelaajilla on ”vain” kaksi kakkossijaa.

Naisten play off – pistepörssit LP Viestin ja LP Kangasalan pelaajien osalta (lähde: Mestaruusliiga)
Pisteet
1) Danielle Brisebois LP Kangasala 104,…7) Kertu Laak LP Viesti 79
Pisteet per ottelu
1) Danielle Brisebois LP Kangasala 20.8,… 5) Kertu Laak LP Viesti 15.8
Torjunnat
1) Jessica Wagner LP Kangasala 19, 2) Anna Czakan LP Viesti 18,…5) Dubravka Rakic LP Viesti 15
Torjunnat per ottelu
1) Jessica Wagner LP Kangasala 3.8, 2) Dubravka Rakic LP Viesti 3.75,…4) Anna Czakan LP Viesti 3.6
Ässät
1) Salla Karhu HPK 17, …4) Anna Czakan LP Viesti 10,… 7) Jutta Riikonen LP Kangasala 7
Ässät per ottelu
1) Salla Karhu HPK 2.83, …6) Anna Czakan LP Viesti 2
Hyökkäyspisteet
1) Danielle Brisebois LP Kangasala 91, …6) Kertu Laak LP Viesti 66
Hyökkäys %
1) Daniela Öhman HPK 60, …6) Dubravka Rakic LP Viesti 51,…8) Anna Czakan LP Viesti 50, 9) Jessica Wagner LP Kangasala 48
Vastaanotto %
1) Sanna Häkkinen OrPo 67, …4) Noora Kosonen LP Viesti 58

 

Keskiviikon ottelua edeltävät jälleen etkot ravintola Pelimannin tiloissa Salohallissa klo 17.30 alkaen. Haastateltavina ovat molempien joukkueiden päävalmentajat sekä yksi pelaaja kummastakin joukkueesta – LP Viestiltä Kertu Laak.

Illan otteluisäntänä on Salohallin vieressä Salon golfklubilla toimiva Maran Klubi