LP Viesti Akatemia maukkaaseen 3-1 -kotivoittoon

LP Viesti Akatemia maukkaaseen 3-1 -kotivoittoon

LP Viesti Akatemia vahvisti paikkaansa lentopallon naisten 1-sarjan play off -peleihin otettuaan täyden 3 pisteen voiton Salohallista lauantaina Rantaperkiön Iskua vastaan.

-Eiköhän se paikka varmistunut, vaikka täysin varma en ole itsekään, mietti Akatemian päävalmentaja Janne Harju heti pelin jälkeen.

Akatemia otti avauserän murskaavasti 25-12 karattuaan Saana Virtasen syöttövuorolla lukemista 13-11 lukemiin 23-11.

Toisessa erässä Isku oli hallitsevampi joukkue 21-22 -tilanteeseen saakka, mutta erän viimeiset pisteet teki kaikki LP Viesti, loppulukemat 25-22.

Kolmannessa erässä kotijoukkue oli jo matkalla 3-0 -voittoon, mutta Isku selvitti yhden ottelupallon ja vei erän lopulta 27-29.

Neljäs erä oli taas kotijoukkueen hallintaa ja päättyi lukemiin 25-18.

-Tiedettiin, että syöttö-vastaanotto ovat avainasioita ja niissä oltiin koko ajan vastustaa edellä. Yhden erän häviäminen harmittaa, se sössittiin ihan itse. Puolustus ei siinä toiminut ja syöttövirheitä tehtiin liikaa, kuvaili Harju.

– Vastustajan pelityyli oli tiedossa, mutta kaikissa tilanteissa omaa taktiikkaa ei aina muistettu, siitä piti pelaajia välillä muistuttaa, jatkoi Janne Harju.

– Laiturikolmikkomme pelasi hyvän pelin, vastaanotto oli kunnossa, ehkä keskipeliä olisi voinut käyttää hieman enemmän, pohti Harju.

Iskun päävalmentaja Jari Tolvanen puhui osin samoista elementeistä.

-Syöttö-vastaanotto oli pelin ratkaisu, siihen hävisimme. Lisäksi vastustajan hakkuri Teija Vuorenmaa oli meille pitelemätön pelaaja. Osittain se johtui siitä, että torjuntataktiikkaa ei aina noudatettu.

– Pelinä hyvä, numerot taululla ovat oikeutettuja, tiivisti Jari Tolvanen.

Parhaat pisteiden tekijät:
LP Viesti Akatemia: Teija Vuorenmaa 25/+9, Netta Laaksonen 16/+8, Arita Ternava 13/0, Inka Mehtola 12/+8
Isku: Karoliina Viitaniemi 17/+10, Adele Selkee 9/+7

Palkitut pelaajat: Saana Virtanen LP Viesti Akatemia, Karoliina Viitaniemi Isku.

Karoliina Viitaniemi, parhaat pelaajat palkinnut Osmo Lamminen ja Saana Virtanen

LP Viesti Akatemialla on jäljellä runkosarjassa kaksi vierasottelua.