LP-Vampulalle ensimmäinen otteluvoitto Salohallista

LP-Vampulalle ensimmäinen otteluvoitto Salohallista

LP-Vampula Huittinen pystyi ensimmäisen kerran kautta aikain nappaamaan vierasvoiton pyhäinpäivänä Salohallista: kotijoukkue LP Viesti kukistui lähes 2,5-tuntisen kamppailun päätteeksi 2-3 (13-25, 25-15, 25-20, 20-25 ja 14-16).

Ottelun eräpisteet kuvaavat varsin hyvin pelin kulkua: vieraat olivat avauserässä aivan omaa luokkaansa, kotijoukkue syyllistyi lukuisiin virheisiin – 2 syöttövirhettä, 6 vastaanottovirhettä ja 5 hyökkäysvirhettä. Samaan aikaan LP-Vampula pelasi aivan huippuerän.

Joukkueiden teholukemat olivat avauksessa paljon puhuvat: LP Viesti -2 ja LP-Vampula +15.

Toisesta erästä alkaen pelattiin tasaisempaa lentopalloa, mutta varsin ailahtelevasti. LP Viesti piti johtoasemansa toisessa ja kolmannessa erässä, mutta neljännessä LP-Vampula karkasi lukemista 19-19 ensin 19-23:een ja 20-24:stä erävoittoon.

Koko ottelu huipentui lopulta viidennen erän 13-13 -tilanteen jälkeisiin tapahtumiin: 13-14 LP Viestin syötettyä yli rajojen, 14-14 Anu Ennokin lujalla 4-paikan iskulla, 14-15 Aleksandra Cveticanin iskulla ja 14-16 LP Viestin verkkovirheestä.

Voittajien avainpelaajiin kuulunut ja parhaana palkittu Iina Andrikopoulou oli tietysti tyytyväinen:

– Tämä oli yksi parhaista peleistä meiltä vaikka olikin niin ailahtelevaa. Monta kertaa oltiin jo valmiina häviämään palloja, mutta sieltä vaan noustiin uudellen ylös. Oli kyllä ansaittu voitto! nautti Andrikopoulou.

LP Viestin parhaana palkittu joukkueen kapteeni Anna Czakan oli pettynyt.

– Meiltä aivan liikaa ailahtelevaa peliä ja samalla Vampula puolusti sisukkaasti. Meillä ”naamat painuivat” hävityn pallon jälkeen ja sieltä oli vaikea nousta taistelemaan seuraavasta pallosta, kiteytti Czakan.

Voittajien päävalmentaja Darko Dobreskov pääsi nauttimaan saman viikon aikana  jo toisesta merkittävästä voitosta: Hämeenlinnan Lentopallokerho kukistui Suomen cupin puolivälierässä ja nyt kaatui LP Viesti ensi kerran kotihallissaan.

– Uhh!! Oli kova ottelu. Kaksi ensimmäistä erää olivat tavallaan toistensa peilikuvia ja taas kaksi seuraavaa ja niiden pohjalta viides erä oli täysin odotettavissa ja oikea vaihe pelissä. Kaikkiaan pelissä oli asioita, joihin en voi olla tyytyväinen, mutta voitto on aina voitto. Tästä voi oikein hyvillä mielin lähteä ensi viikon Challenge cupin otteluun Volley Luganoa vastaan Italiaan, hykerteli serbialaisvalmentaja.

– Avauserä oli tietenkin meiltä oikein hyvä, toinen ei – loput erät olivat sitten tasaisempia. Tiesimme, että jos LP Viesti saa ykköspelaajansa Anu Ennokin ja Katarina Pilepicin onnistumaan, meillä on vaikeuksia. Mutta voitto on tietenkin makea, totesi Dobreskov.

LP Viestin päävalmentaja myös vastustajan paremmuuden:

– En muista milloin vierasjoukkue olisi pelannut meitä vastaan Salohallissa noin hyvää erää – samaan aikaan me teimme liikaa virheitä. Toisessa erässä tilanne oli toisinpäin, jatkoerissä mentiin jo tavanomaisempaa lentopalloa. Vampula ansaitsi voittonsa, me olimme liikaa kolmen pelaajan varassa ja syöttövirheitä tuli aivan liikaa (koko ottelussa kaikkiaan 16), painotti Lemminkäinen.

– Yhteen sarjapisteeseen ei voi olla tyytyväinen, mutta hyvää oli se, että noustiin kuitenkin taistelemaan voitosta, näki Lemminkäinen.

Ennen ottelua LP Viestin Kayla Haneline palkittiin valinnastaan Mestaruusliigan syys-lokakuun tähtiseitsikkoon. Onnea Kayla!

Lähi-Tapiola -pisteet:
3 pistettä: Aleksandra Cvetican, LP-Vampula
2 pistettä: Anna Czakan, LP Viesti
1 piste: Iina Andrikopoulou, LP-Vampula

Otteluisäntä OP Lounaismaan palkitsemat pelaajat:
Anna Czakan, LP Viesti
Iina Andrikopoulou, LP-Vampula

Pro-libero -pelaaja: Netta Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistepelaajat:
LP Viesti: Katarina Pilepic 23/+12, Anu Ennok 18/+12, Anna Czakan 17/+13
LP-Vampula: Aleksandra Cvetican 20/+12, Iina Andrikopoulou 20/+12, Nina Jakic 14/+12

Syöttövirheet: 16-11
Ässäsyötöt: 6-10
Hyökkäysprosentit: 47-44
Vastaanottoprosentit: 47-55.

LP Viestin kausi jatkuu viikon kuluttua perjantaina 8.11. liigaottelulla WoVo Rovaniemeä vastaan, seuraavana päivänä lauantaina 9.11. vastaan asettuu liigakärki LiigaPloki.