LP Salon Mestarien liigan ottelut päätökseen

LP Salon Mestarien liigan ottelut päätökseen

LP Salo pelasi Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisen ottelunsa Turkissa istanbulilaista Fenerbahcea vastaan. Ottelun lopputulos oli odotettu ja selvä, kotijoukkue vei sen suoraan 3-0 (25-17, 25-12, 25-14).

LP Salo aloitti ottelun rohkeasti ja pelasi tasapäisesti Fenerbahcea vastaan. Vastaanotot nousivat Anu Ennokin johdolla hyvin ja hyökkäämään päästiin hyvistä paikoista, mutta vastustaja puolusti kovatkin lyönnit. Hakkuri Melissa Vargas teki varsinkin erän alkuun paljon lyöntivirheitä, mutta erän vanhetessa iskut löysivät tiensä yhä useammin kenttään.

Toisessa erässä molemmat joukkueet tekivät vaihtoja: Fenerbahce, kun johto oli turvallisen tuntuinen, LP Salo taas koetti vaihdoilla saada peliä käyntiin (Anna Czakan -> Inka Mehtola, Katarina Pilepic -> Arita Ternava, Nette Peit -> Lotta Piesanen). Erän kohokohtia olivat Nea Haataisen torjunta Vargasista sekä viimeinen pallo, jossa salolaiset pakottivat kotijoukkueen taistelemaan pisteen eteen oikein kunnolla.

Kolmannessa erässä vastaanotto ei toiminut ja pelaaminen oli vaikeaa. Vastustajan riveissä jatkoi toisessa erässä kentälle päässyt 16-vuotias Ipar Kurt, joka hyökkäystensä lisäksi syötti hyvin.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäisen kommentit pelistä:

– Ensimmäinen erä puoleen väliin asti pelattiin aika hyvin, vastustaja pelasi kuitenkin suurinpiirtein ykköskokoonpanollaan, vain keskihyökkääjä Erdem oli vaihdossa. Sen jälkeen annettiin liian helposti periksi, samoin toinen ja kolmas erä. Meidän olisi pitänyt pystyä paremmin haastamaan, kun Fenerbahce pelasi passaria ja hakkuria lukuun ottamatta vaihtopelaajilla.

– Positiivista tässä pelissä oli Anu Ennokin koko pelin taistelu, hänen ja Veda Mansikkaviidan yhteispelin löytyminen, Katarina Pilepicin kolmannen erän tehot 7/+7 sekä Eveliina Rautiaisen taistelutahto.

– Nyt on tämä sarja ohi ja loppukevät keskitytään mestaruusliigaan. Sunnuntaina on kova ottelu Hämeenlinnaa vastaan.

Anu Ennok kommentit:

– Olisimme voineet pelata paremmin, koska vastustaja pelasi kaksi erää käytännössä vaihtopelaajilla. Olisimme voineet taistella enemmän, mutta kuitenkin autoimme toisiamme, koska huippujoukkueita vastaan pelaaminen on vaikeaa. Emme ehkä yltäneet omalle parhaalle tasollemme, mutta pelissä oli hetkiä, joista voimme olla iloisia.

– Muuten matka Turkissa on sujunut hyvin. Olemme saaneet hyviä harjoituksia, ihmiset ovat olleet mukavia ja ilma aurinkoinen ja lämmin. Kaiken kaikkiaan tämä on ollut hieno kokemus ja varsinkin nuorille pelaajille hienoa oppia.

Parhaat pistenaiset:
LP Salo: Pilepic 10/+8, Ennok 7/+2, Haatainen 4/+3
Fenerbahce: Vargas 18/+12, Yildirim10/+8, Robinson 9/+9

Juttua päivitetty 18.2.2020 klo 21:23 Lemminkäisen ja Ennokin kommenteilla.