LP Kangasala joutui LP Viestin jyrän alle

LP Kangasala joutui LP Viestin jyrän alle

LP Kangasala joutui tiistain vierasottelussaan LP Viestiä vastaan melkoisen jyrän alle. Kaksi ensimmäistä erää olivat vielä numerollisesti tasaisia (25-17 ja 25-21), mutta kolmannessa vieraiden peli mureni lopullisesti, lukemat 25-7. Vieraiden vastaanotto oli heidän murheistaan suurin.

– Kyllä tämä peli kaatui meidän umpisurkeaan vastaanottoon, peli oli sillä saralla sysimustaa. LP Viesti ei pelannut mitenkään erityisen loisteliaasti, mutta jos me ei saada palloa edes passattavaksi, ei voi odottaa hyökkäyspelistäkään mitään, puuskahti joukkueen kapteeni Liisa Hurskainen.

– Välillä riitti, että Salo sai pallon meidän puolelle, me teimme virheet. Toki kotijoukkueen hyvällä syötöllä oli oma vaikutuksensa, mutta ei vastaanoton pitäisi noin nuupahtaa. Pääkopasta tämä homma oli kiinni, joulutauon piikkiin ei voi esitystä laittaa, muistutti vieraiden kippari.LP Viestin keskipelaaja Anna Czakanilla oli selkeät ”syyt” voittoon.

– Noudatettiin tarkasti Tomin ohjeita, saatiin syötöllä vastustajan vahva keskipelaaja pois pelistä (Jessica Wagner) ja nyt saatiin torjuntaankin parannusta edellisiin peleihin verrattuna. Lisäksi jaksettiin jauhaa sitä omaa peliä, ei lähdetty vieraiden peliin mukaan. Olihan meillä pari pelaajia ihan uusilla paikoilla, mutta esimerkiksi Roosaan (Heikkiniemi) liberona mulla oli vahva luotto, lateli jälleen kerran kolmella Lähi-Tapiola -pisteellä palkittu Czakan.

– Dudan mukaantulo? No, kentän ulkopuolella ollaan hyviä ystäviä, mutta kentällä kamppaillaan peliajasta. Toki on nyt parempi, että on edes kolme keskipelaajaa, etenkin harjoituksissa on Dudan mukaantulosta ollut jo apua, kuvaili Anna Czakan.

LP Kangasalan valmentaja Kai Stenius oli samaa mieltä kuin kapteeninsa: vastaanotto mureni.

– Kaikkea yritettiin, otettiin toinen liberokin peliin mukaan (Milja Piesanen), mutta mikään ei tänään auttanut. Kuuleman mukaan vastaanotto on ollut joukkueen perisynti ennen minun mukaantuloa, selvitteli Stenius.

– Toisessa erässä luotin vielä, että jaksetaan nousta peliin mukaan, mutta kolmannessa vastaanotto mureni lopullisesti. Jutan (Riikosen) hyökkäyspeli ei oikein toiminut, siksi hän oli paljon vaihdossa. No, aina voi miettiä olisiko hän parantanut meidän vastaanottoa, pohdiskeli Stenius, joka pelin jälkeen piti pitkän pelipalaverin joukkueensa kanssa.

Tomi Lemminkäinen oli pääosin tyytyväinen iltaan.
– Oli kovin erilainen peli kuin odotin, Kangasala oli aiemmissa peleissä osoittanut vaarallisuutensa. Heillä on kuitenkin neljä ulkomaalaisvahvistusta ja hyvä suomalainen yleispelaaja. Puolitoista erää he pitivätkin meitä tiukoilla. Toki on muistettava, että edellisiin peleihin verrattuna meiltä oli poissa kolme maajoukkuetason pelaajaa. Silti en nähnyt tuttua LP Kangasalaa, pohti Lemminkäinen.

– Olisin toivonut, että etenkin kolmannessa erässä olisi ollut tiukempaa, olisi saatu paluun tehneelle Duda Rakicille enemmän pelikokemusta. No, näyttivät kokemuksen tuomat otteet olevan vielä tallella, vaikka pomppu ei juurikaan vielä nouse – vähän tossun narut tiukkenevat, nauratti Lemminkäinen kuulijoita.

– Roosa pelasi ensimmäisen ottelunsa liberona meidän joukkueessa, hän hoiteli homman ihan tyylikkäästi, etenkin puolustuspeli oli hyvä, kiitteli Lemminkäinen.

LP Viestin osalta kausi jatkuu tärkeillä otteluilla: perjantaina on Suomen cupin välierässä vastassa tuttu kilpakumppani HPK ja seuraavalla viikolla, keskiviikkona 10.1. LP SALOksi muuttuva joukkue pelaa toisen osaottelun CEV-cupissa tsekkiläistä Kralovo Pole BRNOta vastaan.

– Meidän painopiste on euro-ottelussa, Suomen cupissa ei peluuteta pelaajia, jotka eivät ole terveitä, suostui salolaisvalmentaja avaamaan perjantai-illan kokoonpanoa.

Eurocupin ensimmäinen kohtaaminen Brnossa päättyi salolaisten maukkaaseen 0-3 -vierasvoittoon. Mikäli Salon ottelussa kotijoukkue voittaa vähintään kaksi erää, se jatkaa cupissa 16 parhaan joukkoon ja todennäköisin vastustaja on Venäjän Superliigan kova Jekaterinburg. Mutta ennen sitä matkaa LP SALOn pitää selvittää toinen osaottelu riittävän hyvällä tuloksella.

LP Viestin tammikuu on muutenkin ”matkailun” sävyttämä: Mestaruusliigassa joukkue pelaa Salohallissa tammikuussa vielä vain yhden ottelun, seuran 10-vuotisjuhlaotteluna pelin 27.1. LP-Vampulaa vastaan. Koko kevätkaudella salolaisilla on vain viisi kotiottelua Mestaruusliigan runkosarjassa.

Otteluisäntä OP Lounaismaan palkitsemat pelaajat: LP Viestin Anna Czakan (13/+10) ja LP Kangasalan passari Mita Uiato.

Lähi-Tapiola pisteet kaikki LP Viestin pelaajille: Anna Czakan 3,Kertu Laak 2 ja Noora Kosonen 1 piste.

Pisteet:
LP Viesti: Kertu Laak 17/+12, Anna Czakan 13/+10, Noora Kosonen 11/+9. Libero Roosa Heikkiniemen vastaanotto-% 28/18 suoritusta (vain kaksi suoraa virhettä)

LP Kangasala: Wagner 7/+6, Paloniemi 7/-1, Hurskainen 5/-1.

Ottelun koko tilasto tässä linkissä.

Salon Seudun Sanomien nettijuttu ottelusta tässä linkissä.

Ottelun lehdistötilaisuuden voi katsoa kokonaisuudessaan LP Viestin Facebook-sivuilta, linkki siihen tässä.

Mestaruusliigan tiedotuksen ennakkoa Suomen cupista tässä linkissä.