Akatemian peli sakkasi – JyväsLentis kuittasi kotitappionsa 0-3 ex-viestiläisten johdolla

Akatemian peli sakkasi – JyväsLentis kuittasi kotitappionsa 0-3 ex-viestiläisten johdolla

LP Viesti Akatemia kärsi sunnuntaina kauden ensimmäisen sellaisen kotitappion, josta ei sarjataulukkoon herunut yhtään lisäpistettä. JyväsLentis kuittasi aiemmin kaudella kärsimänsä kotitappion (2-3) komealla 0-3 -vierasvoitolla, erälukemat 20-25, 19-25 ja 20-25. Tappio oli Akatemialle Salohallissa kauden toinen, mutta 2-3 -pelistä Puma-Volleytä vastaan tuli taulukkoon yksi sarjapiste.

JyväsLentis oli usealla osa-alueella parempi ja oli voittonsa ansainnut. Kotijoukkueen tehosaldo -1 ja vieraiden +19 kertoo varsin paljon pelin kulusta.

Avauserää vieraat hallitsivat varsin selvästi: Salohallin uudella näyttöseinällä vilahtivat numerot 2-7, 10-16, 14-17 ja 17-21, joiden kautta loppulukemat 20-25 olivat valmiit. Vieraat saivat vaimennettua LP Viesti Akatemian hyökkäykset ja pelasivat jatkopallot tehokkaasti.

Toisessa erässä kotijoukkueella oli vahva ote alussa ja numeroihin 8-3 ja 12-5 saakka uskottiin lehtereillä vahvasti tasoitukseen. JyLe ei uskonut: hyvä nousu ensin lukemiin 13-12, siitä 14-16 ja 18-21 kautta erävoittoon.  Vieraiden sitkeä puolustus oli yksi näkyvä asia erävoitossa.

Kolmannessakin erässä tahtipuikkoa heilutti alussa LP Viesti Akatemia: 5-2 ja 15-12 -tilanteet eivät taaskaan riittäneet vieraille, vaan se tuli pallo pallolta rinnalle (15-15), johtoon 17-18 ja siitä erä- ja otteluvoittoon 17-22 -lukemien kautta. Ehkä ottelun pisin palloralli pelattiin ensimmäisessä ottelupallossa, jonka LP Viesti Akatemia vielä voitti: siinä pallo ylitti verkkolinjan lähes parikymmentä kertaa (palloralli nähtävillä LP Viestin Facebookissa, siellä myös pelin tilastopaperi). Seuraavan pallon löi kuitenkin lattiaan ex-viestiläinen Tuuli Kukkonen ja peli oli siinä.

Vieraiden valmentaja Rauno Muukka myhäili voittoa.

– Kauden paras peli meiltä – ehdottomasti! Hieno peli, vaikka meillä on ollut vaikeuksia, loukkaantumisia ja muuta, tiivisti Muukka ennakkoasetelmat.

– Tuuli Kukkonen (tehot 16/+9) päätti ns. isot pallot tehokkaasti ja myös Jenna Laaksonen (11/+4) pelasi hyvän pelin, arvioi hän entisiä LP Viesti Akatemian pelaajia.

– Kaipasin rohkeaa pelaamista ja tytöt vastasivat siihen haasteeseen hienosti! Vaimennettiin, puolustettiin ja pelattiin järkevästi – siinä voiton avaimia, paketoi Rauno Muukka.

Tuuli Kukkonen totesi ennen peliä jännittävänsä paluuta Salohalliin. Pelin jälkeen hän oli yhtä hymyä – kuten toki normaalistikin.

– Kiva oli pelata Suomen parhaassa hallissa! Meillä oli hyvä fiilis, vaikka taustalla oli loukkaantumisia ja vähän vaikeita valmistautumisia, kaikki eivät aina pääse mukaan treeneihin, selvitti Tuuli.

– Omat pisteet olivat muuten ok, mutta vastaanotto oli huono (23 suoritusta/17%), harmitteli joukkueensa parhaana palkittu Paimion Yrityksen kasvatti.

Myös toinen ex-viestiläinen Jenna Laaksonen saattoi olla tyytyväinen.

– Mitä minä tästä sanon?! Tyytyväinen toki joukkuepeliin, noustiin toisessa erässä hienosti, uskoa riitti ja taisteltiin, tiivisti niinikään Paimion Yrityksen junnukasvatuksen pelaaja.

– Ja kiva oli pelata Salohallissa! huudahti Jenna loppuun.

Kotijoukkueen leirissä ei oltu tyytyväisiä – valmennuskaksikko Janne HarjuViktoriia Tuchashvili mietti tulevia treenejä.

– Ei, ei ollut meidän päivä tänään. Syöttö oli ok, mutta muilla osa-alueilla jäätiin vastustajasta. Mitään selkeää syytä asiaan ei löydy. Virheitä tehtiin liikaa, 10 syöttövirhettä, 10 vastaanottovirhettä ja 15 hyökkäysvirhettä ovat aivan liikaa, osoitti Janne Harju tilastoja.

– Vastustajan pelitapa tiedettiin, mutta tänään siihen ei vastakeinoja vaan löydetty, pohti Harju.

Akatemian seuraava peli on vasta 1.12. Turussa TuTo Lentiksen vieraana. Sunnuntaiksi 24.11. merkitty Isku-ottelu on siirretty kevääseen, koska molempien seurojen A-tyttöjen joukkueet ovat pitkän matkan pelireissuilla 23.11.

Parhaat pisteiden tekijät:
LP Viesti: Teija Vuorenmaa 16/+5, Mona Himanen 9/-1, Inka Mehtola 6/+4
JyväsLentis: Tuuli Kukkonen 16/+9, Siiri Vehmanen 13/+9, Jenna Laaksonen 11/+4

LP Viestin vahvat järjestysmiehet Hannu Jylhänmaa ja Jari Arffman palkitsivat parhaina LP Viestin Teija Vuorenmaan ja JyväsLentiksen Tuuli Kukkosen.