Akatemia taisteli voiton Jyväskylässä

LP Viesti Akatemia palasi voittojen tielle sunnuntaina naisten 1-sarjassa, kun JyväsLentis kaatui tasaisessa ottelussa luvuin 2-3 (20-25, 25-22, 18-25, 25-22,11-15). Eriä edettiin tasatahtiin aina viidenteen erään asti, jossa Viesti oli lopulta parempi ja vei arvokkaat kaksi sarjapistettä mukanaan.

– Tasainen ottelu ja tasaisia eriä niin kuin ennakoimmekin. Yksi asia, jossa olimme selkeästi vastustajaa parempia tänään oli puolustuspallojen määrä ja sitä kautta voitimme tärkeitä pisteitä. Saana Lindgren (22/+4) oli jälleen tehokas, vaikka hänelle sattui tänään enemmän hyökkäysvirheitä kuin aikaisemmissa peleissä. Pilvi Kettunen (19/+17) oli erittäin hyvä ja Salla Virtanen (5/+5) tuli penkiltä hyvin pyörittämään peliä ja syötti myös tehokkaasti. Myös Lida Markula tuli rohkeasti kentälle liberon paikalle ja rauhoitti vastaanottoamme. Eilisen heikomman pelin jälkeen selkeä tasonnosto ja tärkeä voitto, sillä sarja on erittäin tasainen ja jokainen piste on tärkeä, päävalmentaja Janne Harju kommentoi ottelun jälkeen.

– Tasaista mutta aika ailahtelevaa peliä. Vähän omalla sähläyksellä päästimme vastustajaa mukaan peliin. Pikkuhiljaa paransimme peliämme ja kolmannesta erästä eteenpäin pelasimme omalla tasollamme ja saimme loppujen lopuksi käännettyä pelin itsellemme, kommentoi jälleen tehokkaan ottelun pelannut Pilvi Kettunen.

LP Viesti Akatemian ottelut jatkuvat sunnuntaina 14.10. kotiottelulla Juju Joensuuta vastaan.

Parhaat pisteet:

LP Viesti Akatemia: Saana Lindgren 22/+4, Pilvi Kettunen 19/+17, Netta Laaksonen 13/+7, Tuuli Kukkonen 9/-3

JyväsLentis: Tiina Pöytäniemi 15/+1, Kaisa Nyman 11/+6, Heta Rissanen 11/+5